Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV DAEWOO DBT21S7K

tepeleacatalin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tepeleacatalin

19

• adydep

11

• Radiotelegrafist

10

• dan cod

6

Cand pun oscilograme, injura unii, cand scriem teorie, injura altii. Cand spui unora sa fie mai modesti, te legi de depanatori.Va place sa scrieti 2-3 pagini in loc de a intelege schema bloc si a face o masuratoare in locul cu cea mai mare relevanta?Sa inlocuiesti un integrat cu 3 pini inainte sa vezi daca se comporta conform proiectarii?Cati or fi citit de cate ori am scris-cel mai mult la 11ak30--ca tv moderne au 2 bucle de control: una in sarcina unde este folosit in ultima vreme TL431 si o bucla de STBY care nu trebuie sa fie precisa si este un zener activat de un tranz comandat de procesor.Daca Q810 este saturat D811 este in paralel pe TL431 si il scoate pe acesta din stabilizare, tens de iesire fiind mai mica decat 140V.Deci prima masuratoare este: am 2,5V la pin reglaj TL431? Daca este mai putin mergem in colector Q810 si daca avem zero inseamna ca este in functie bucla 2.pt verificare stabilizare se scoate un pin de la R870 sau D811 si vom avea 140V.Tv se depaneaza cu cunostinte despre electronica, oscul este pt fineturi.Inginerii si meseriasii adevarati nu mai au nevoie de sfaturile noastre dar cei fara o pregatire de specialitate de ce nu faceti un mic efort sa intelegeti bazele cand aveti pe forum cam totul despre sursele intalnite in practica de zi cu zi.

Link spre comentariu

inteles sa traiti....cine stie cunoaste...cine nu..invata

cu respect

voi face ce m-ati invatat....sa vedem ce zice inculpatul

o zi excelenta

Link spre comentariu

ledul e mort.....incolor....hi hi hi....nu a dat nici macar un semn de viata...mort total

totusi la cuplarea la retea se simte cum se incarca condul mare din primar....si cam asta e tot....e in stop cardiac 

acum am revenit acasa si il iau la trante....deocamdata e 1-0 pt el

o seara linistita tuturor

Link spre comentariu

ledul e mort.....incolor....hi hi hi....nu a dat nici macar un semn de viata...mort total

totusi la cuplarea la retea se simte cum se incarca condul mare din primar....si cam asta e tot....e in stop cardiac 

acum am revenit acasa si il iau la trante....deocamdata e 1-0 pt el

o seara linistita tuturor

pune domne sursa pe bec,si vezi cum se comporta,reluam discutia cu domni colegi iar de la cap,decupleaza consumatori acestuia

Link spre comentariu

Scuze pt. off-topic.Dupa doua zile scorul e 1-0 Daewoo vs. Catalin.La egal vom asista la lovituri puternice(cu piciorul) de la 1 metru.Oare cine va invinge maine?

Link spre comentariu

pai nu...ca daca inscriu la mine se pune un gol 2 puncte...deci 2-1 si l-am batut de l-am ascultat cu urechea....deocamdata ma asculta el pe mine....tot off topic cu scuzele aferente

Link spre comentariu

pai nu...ca daca inscriu la mine se pune un gol 2 puncte...deci 2-1 si l-am batut de l-am ascultat cu urechea....deocamdata ma asculta el pe mine....tot off topic cu scuzele aferente

si in deplasare ce faceti?scuze off topick

Link spre comentariu

Ca sa fie 10 la 1 trimite sasiul la mine si asa va fi  :96

Link spre comentariu

scos tz final....masurat tensiuni si am 67.7 volti in loc de 133 volti.

4.3 volti in loc de 10 volti

25 volti in loc de 46 volti

5.7 volti in loc de 12.5

7.1 volti in loc de 14 volti

cuplat un bec de 75 w ca de 60 nu am avut si tensiunea de 67.7 care trebuia sa fie 133 a scazut la 49.9 volti

tensinea de 67.7 e aceeasi cu sau fara tz final montat

Link spre comentariu

daca nu il rezolv eu nu are nici un farmec...si apoi nu e al meu...e al unei colege a sotiei...

ori il fac ori pun toporul pe el....

dupa ultimele masuratori sursa nu da ce trebuie......am schimbat integratul conzii cu probleme....sursa care actioneaza optocuplorul....o sa schimb si optocuplorul ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări