elmar Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 (editat) Şi totuşi dece se încălzesc( exagerat) acele rezistenţe ....uneori? LE: Doar pentru ca tu Elmar nu intelegi decat trolling-ul, nu inseamna ca si toti ceilalti sunt la fel ca tine. eee ...mi-am exprimat şi eu o nemultumire despre cum se ”explică” pe aici(şi în general pe forum)...şi gata ”trolling”! Editat Iulie 13, 2016 de elmar Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 câteodată acea ”rezistenţă” a calculatorului e mai mare decât rezistenţa din sursă ...deci(în cazul ăsta) rezistenţa din sursă se va încălzi puternic ...şi viceversa! Atata timp ca tensiunea de iesire a sursei nu se modifica (prea tare), nu conteaza ce se intampla cu "rezistenta calculatorului", rezistenta "balast" va "arde" aceeasi energie. Daca dai de o sursa care se comporta altfel, inseamna ca e ori subdimensionata, ori defecta. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 Nu se incalzesc doar uneri Elmar, ci intotdeauna functioneaza cam la aceeasi temperatura tocmai pentru ca disipa o putere constanta in permanent, atata vreme cat consumatorul ( calculatorul ) nu cere mai mult decat sursa poate oferi, atunci tensiunea la iesirile sursei este relativ constanta si deci si disipatia pe sarcinile de pe placa este a fel de constanta indiferent de consumul PC-ului. Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 (editat) Păi chiar cel care a iniţiat topicul spune că uneori se încălzeste mai tare ... Şi eu îi dau dreptate...o rezistenţă mai mică a calculatorului(cu un consum mult mai mare ) face ca rezistenţa de valoare mai mare(din sursă) să preia o energie mult mai mică decât atunci când ieşirile sursei sunt ”în aer” !(deci fără ”rezistenţa” calculatorului!) Dacă nu eşti lămurit fă un mic experiment cu două rezistenţe de valori diferite puse în paralel alimentate la o tensiune de 12v(de ex)...şi spune-mi care din ele se încălzeşte mai tare! Editat Iulie 13, 2016 de elmar Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 Abordezi gresit problema, repet, atata vreme cat calculatorul nu cere mai mult decat sursa poate sa ofere, atunci tensiunea de la iesirea sursei este relativ constanta, si daca tensiunea este constanta atunci si disipatia este constanta, pentru ca 12V pe 270R inseamna 0,53W indiferent ce valoare ar avea o rezistenta suplimentara in paralel cu 270R, asta tu nu pricepi, dar trebuie sa pricepi, ca nu exista altfel! Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 Ce vrei să zici? Că rezistenţa aia se încălzeşte(evident mai tare) doar pentru că sursa creşte tensiunea de la 12v la 12,5V? sau ...se încălzeşte la maxim (atât cât poate să disipe ea) ...fără rezistenţa calculatorului!? Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 N-ai inteles absolut nimic!!! Sa-ti demonstrez: Este disipatia pe Rplaca ( 270R ) 533mW la toate variantele de Rcalculator? Si daca da atunci pricepi ca disipatia pe Rplaca este fix aceeasi indiferent de Rcalcuator? Si daca disipatia este aceeasi atunci este absolut normal ca si temperatura sa fie aceeasi. Pricepi? Ca daca nu atunci cauta manuale de fizica de la scoala generala si citeste-le. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Iulie 13, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2016 (editat) Da, are dreptate Marian! Am facut eu babeste experimentul. Am pus o rezistenta de cativa ohmi(pana in 10 ohmi) in seria cu un ampermetrul tragand un curent de vreo 5A iar in acelasi timp am verificat cu degetul daca se mai incalzeste excesiv rezistenta respectiva din sursa. Din pacate acea rezistenta se incalzeste la fel(adica nu pot tine degetul pe ea). Singura solutie ar fi sa iau alta rezistenta de aceeasi valoare(ohmi) dar de putere mai mare(de minim 5W). Editat Iulie 13, 2016 de fritz_vali Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 şi spune-mi care din ele se încălzeşte mai tare! Aici nu e vorba de care se incalzeste mai tare, ci de cat se incalzeste fiecare. Pentru ca se presupune ca o sursa bine dimensionata livreaza destul curent astfel incat sa mentina tensiunea de iesire constanta. Si indiferent de cum combini tu rezistentele alea in paralel, prin rezistenta din sursa trece acelasi curent U/R, adica puterea "consumata" pe rezistenta ta e U patrat pe R. Dupa cum vezi, puterea e aproximativ constanta - R variaza probabil putin cu temperatura, iar pentru o sursa buna U e si ea constanta. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 Eu cred ca elmar se referea la faptul ca procesorul calculatorului are un consum variabil -intre anumite limite, functie de solicitari- si atunci creste sau scade tensiunea functie de consum...incorect!-sursa stabilizeaza tensiunile de iesire in limite largi fata de consum!...poti sa consumi si 5A dar si 20A ,tensiunile de iesire vor fi constante (mici variatii de genul 0,1V).... Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 Sunteti indulgent D-le Marcu, dar nu este cazul, Elmar are probleme cu legea lui ohm si ca atare se tine de craca inutil si totodata se face de ras Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 Eu cred ca elmar se referea la faptul ca procesorul calculatorului are un consum variabil -intre anumite limite, functie de solicitari- si atunci creste sau scade tensiunea functie de consum...incorect!-sursa stabilizeaza tensiunile de iesire in limite largi fata de consum!...poti sa consumi si 5A dar si 20A ,tensiunile de iesire vor fi constante (mici variatii de genul 0,1V).... Aşa e ....dar depinde mult de calitatea sursei...în realitate lucrurile stau cu totul altfel! A fost fain să fac pe ”avocatul diavolului”! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 Ai ramas in continuare un trol desavarsit elmar, suficient de retinut incat sa nu poti fi sanctionat, insa suficient de enervant incat sa fii insuportabil... Urat caracter poti sa ai Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 (editat) Nu înţeleg ce e aşa enervant dacă vă stimulez ”să mai daţi şi voi din casă”!? Să mai coborâţi cu piciorele pe pâmânt şi să încercaţi să ajutaţi (pe bune) pe cei care au nevoie!Şi aşa ...totul a devenit atât de comercial...că o să fie nevoie de taxă pentru un banal ajutor! Scuze pentru off topic! ...dar răspund unui alt off topic adresat mie! ”Şi totuşi se învârte” Galileo Galilei Editat Iulie 13, 2016 de elmar Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 să fac pe ”avocatul diavolului”! Aiurea avocat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum