Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

punte redresoare iprs

Vizitator arhi45

Postări Recomandate

Vizitator arhi45

va rog frumos: cineva cu vechime ar putea sa-mi spuna si mie ce caracteristici electrice are puntea redresoare 1pm8 facuta de iprs? Nu se gaseste nici-un datasheet pe webmultumesc frumos

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

3

• cirip

2

• zal

2

• bolek

1

Top autori în acest subiect

cirip: spune-ne te rog ce este gresit ca sunt curios si nu-mi pot da seama

Pai puntea aia e cu diode cu siliciu. Tensiunea (in polarizare) directa la o dioda cu siliciu e de 0.6...0.7V. Asa ca 480V imi suna ciudat. Ar fi fost ok chiar si 1.4..1.6V, care ar fi sunat ca 2 diode cu siliciu inseriate plus ceva cadere pe rezistenta ohmica interna, dar 480 e din cale-afara. La asta ma refeream. Poate e fro greseala de tipar.EDIT: ...sau poate definitia tensiunii directe din carte e alta decat cea la care ma gandesc eu.Cirip
Link spre comentariu

Daca era vreo 560V adica 800V/1.41 , as intelege ca ar fi fost tensiunea alternativa efectiva ce se poate aplica la intrarea puntii...daca e 480V, nu mai stiu...o fi tensiunea recomandata :smt003

Link spre comentariu

480 de volti e tensiunea maxima alternativa sinusoidala aplicabila pe intrare. Prin redresare se va obtine 480*radical din doi adica cca 700V. Daca luam in considerare si supracresterile accidentale, ajungem la cei 800V limita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări