Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Piese rusesti

Postări Recomandate

Salutare.

Am dat de niste cadavre pe care as vrea sa le inlocuiesc cu ceva mai aproape de ce stim,insa nu prea gasesc referiri despre aceste piese sau nu stiu eu unde sa mai caut.De ex pt 2U101E,am gasit ca ar fi tranzistor pe un site la polonezi si tiristor pe un site la rusi.Daca cineva are ceva echivalente la trasnaile astea de piese as avea rugamintea sa le posteze.Prin masuratoare nu se poate identifica nimic,ori conduc ca o sarma,ori sunt intrerupte,deci slaba nadejde sa le poti echivala.La documentatie de la rusi sunt oricum la nivel zero,am evitat cat am putut sa lucrez cu piesele lor.

post-179783-0-48297600-1468246589_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

4

• adydep

2

• nostrom

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In loc de KT 361 cred ca n-o sa aiba greata cu un BC251 de-al nostru.

2N739 cred ca merge inlocuit cu un BF258 fara probleme.Sa vad tiristorul daca inghite un T1N4 (normal ala rusesc ar fi de0,3A/150V).Mai ramane sa-l si deschida.

Si uite-asa cred ca o sa scap de ciudateniile alea sovietice.Aiurea e ca nici una din cele care contin siliciu nu mai e in toate mintile,parca a trasnit in placa...

Multumesc pt echivalente.

Link spre comentariu

-KT361,il inlocuiti cu BC252,sau BC558;privind de la stanga la dreapta terminalele KT361 sunt:ECB(KT361 se gaseste in programatorul tv Alfa sau Elcrom-intr-un numar mare de bucati)

-KT117 este un tranzistor unijonctiune,si se gaseste intr-o sursa de alimentare din tv Elcrom,sau poate fi simulat

-tiristorul 2Y101E,merge inlocuit cu T1N6

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Din fericire,terminalele sunt marcate pe cablaj,deci aici n-o sa fie probleme.Cred ca daca merge BC252 va merge si BC251,din cate retin are tensiunea EC mai mare.

Elcrom taman mi-am adus aminte ca am aruncat cateva fara sa recuperez nimic,dar sigur gasesc pe la mine un TUJ care sa mestece acolo.Eu l-am echivalat cu BF258 pt ca am cautat datele de catalog la 2N739 dat mai sus ca echivalent...

T1N6 mi se pare cam mare fata de ce a fost original pe placa...este alt considerent care nu-l stiu eu si trebuie sa-l folosesc?T1N4 stiu sigur ca mai am aruncate prin sertare...la nevoie gasesc si un T1N6,daca ala mai micu,la 400V o sa plesneasca de fericire.

Link spre comentariu

In nici un caz mai mare decat tensiunea de retea,dar din moment ce Ivan era la 150V,cred ca al nostru la 400V nu va transpira.

Ce a fost de Tv am cam matrasit,dat de pomana sau aruncat,si tot n-am loc de smelturi...o sa caut prin colegi,poate mai are careva asa ceva.

Multumesc inca odata,am scutit ceva timp de cautat pe net,si parca o parere schimbata cu cei care au manarit componente sovietice prinde mai bine decat orice cautare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări