iuli09 Postat Iulie 11, 2016 Partajează Postat Iulie 11, 2016 Buna ziua, am nevoie de o recomandare in privinta unui sistem de iluminat realizat cu banda led ; acesta va fi montat intr-un pod , pe grinzi de lemn . Vor fi 18 bucati de banda led a cate 1 sau 1,5 metri . Am gasit multe tipuri de banda led cu variatii mari ale limitelor de pret . Cerinte : - CRI peste 90 - temperatura de culoare : maxim 4000K - flux luminos : peste 1000 lumeni/M - temperatura de lucru : minim 45 de grade . Multumesc ! Link spre comentariu
validae Postat Iulie 11, 2016 Partajează Postat Iulie 11, 2016 Indiferent de tipul de bandă folosit, recomand montarea unor benzi de tablă lată de câțiva centimetri peste care să lipești banda cu leduri, astfel încât să aibă parte de o răcire adecvată.În pod este de obicei foarte cald vara și fără o disipare minimală a căldurii date de leduri, benzile nu vor avea o viață prea lungă.Referitor la tipul de leduri folosit, poți merge într-un magazin de profil și ceri să testezi diverse tipuri de benzi.Alimentarea pentru scurt timp a câte unui eșantion de test nu ar trebui să fie o problemă. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Iulie 11, 2016 Partajează Postat Iulie 11, 2016 Mai degrabă s-ar potrivi baghete de aluminiu cu leduri 5630 sau 7020, din cele de 50cm lungime, dau o lumină mai bună şi sunt mai fiabile ca benzile. Nu mai au nevoie nici de radiator suplimentar. Eu am folosit multe din astea, alb cald la 3200 sau neutru la 4500, cele neutre sunt super în camere sau pe lângă casă, cele calde în bucătărie. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 12, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2016 N-am mentionat anterior dar banda led va fi montata in profil de aluminiu care ii va asigura racirea ; nici nu s-ar putea altfel avand in vedere ca vreau sa le montez direct pe lemn . Am luat in calcul si varianta cu baghete dar ceva , nu stiu exact ce , nu-mi place la ele . Specificatiile benzilor led sunt si alea destul de batute in cuie , nu vor fi mari variatii aici , deci caut mai degraba o recomandare pentru un anume producator serios . De exemplu am gasit acest tip de banda : http://www.schrack.ro/comenzi/benzi-flexibile-led/benzi-flexibile-led/flexstrip-60-ww-ra-90-13-5w-m-1020lm-m-24vdc-l-5m-lifs012002.html A folosit cineva ? merita banii ? Exista altceva mai potrivit ? Eu as cumpara-o la 430 lei bucata . Link spre comentariu
mac01 Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 (editat) Eu zic ca dai cam multi bani pentru o iluminarea unui pod. Iesi mult mai ieftin cu doua-trei neoane..... Eu asa mi-am luminat podul. Doua corpuri de neoane cu doua neoane(36W) m-a costat 50 lei, cablu bifilar 0,75 10 lei-10m si un intrerupator 5-10 lei. Total 70 lei. Pana la 430 lei...sa tot echipezi poduri! Dar, ma rog... daca te inghesuie banii si n-ai ce face cu ei...e foarte buna si acea banda cu leduri! Editat Iulie 12, 2016 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 traiasca sfantul cfl de la philips daca vrei lumina, daca vrei brizbizuri si te incurca banii, iei banda aia. eu nu as da atata pe o banda nici daca stiu ca intru numai cu lumanarea in pod. sa ai grija si la sursa daca tot dai atatia bani pe banda. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 12, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2016 E un pod dar destinatia e de loc de joaca si poate mai tarziu , de studiu . N-am compartmentat deloc podul , si atunci ca sa asigur un iluminat corect si complet am nevoie de multe locuri de lampa ; desigur nu sunt necesare chiar 18 dar numarul s-a nimerit sa corespunda atat cu numarul grinzilor cat si ...cu numarul de porturi de pe partea dreapta a unui Pic 16F74 . Cu ajutorul domnului Mars01 am construit o mica automatizare pe care vreau so folosesc acolo si care imi va aprinde si stinge in cascada lampile . Acesta ar fi podul cu pricina : eu nu as da atata pe o banda ...nu stiu nici eu daca o sa dau banii astia ; de-aia intreb aici de recomandari . Dar , in anumite conditii as fi dispus sa platesc acesti bani ... si altii pe de-asupra pentru ca nu-mi e suficienta o singura bucata si mai am de luat in seama si accesoriile : sursa/surse , profil aluminiu, conectica si cine stie ce-o mai fi . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 ia spoturi led sau becuri cu led mai multe si mai mici, le faci pe 12v daca bagi copii sa se joace pe acolo, tot iesi mai ieftin, parerea mea...faci cum vrei. sunt benzi led si mai ieftine... Link spre comentariu
mac01 Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 (editat) in primul rand gandeste-te la un sistem de ventilatie si climatizare. Vara e o nenorocire pentru un copil sa se joace in pod...cu toata izolatia care o faci. Si sincer mi se pare mic podul...nu este nici foarte lat nici destul de inalt pentru popularea lui....parca asa reiese din poze. Editat Iulie 12, 2016 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 dar nu mai impui cerintele de mai sus care sunt de profi... Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 12, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2016 (editat) Sunt deja prevazute deschideri de suprafata mare in cele doua capete (usi ,ferestre) ,dupa caz vor fi montate si ventilatoare care ca ajute la ventilarea spatiului . La aer conditionat nu ma gandesc inca pentru ca ar fi prea mare suprafata de racit si la fel , pierderile cred ca vor fi si ele semnificative . Saptamana trecuta cand afara erau peste 33 de grade ,in pod aveam 25 cu usile si ferestrele inchise deci nu e foarte rau (inca) ; oricum daca o sa am temperaturi omenesti 6-7 luni pe an si tot e bine . Nu e foarte mare , sau cel putin nu e atat de mare cat mi-as fi dorit , dar atat s-a putut ; cred ca o sa fie totusi destul ca suprafata ; deocamdata ma ingrijoreaza doar caldura excesiva . Sunt semne incurajatoare acum dar astept sa vad ce-o sa fie cand vor fi afara 40 de grade si dupa ce vor fi batute lambriurile . Dar sa revenim totusi la banda led ... are cineva o recomandare ? a facut cineva ceva similar ? ia spoturi led sau becuri cu led mai multe M-am uitat si la spoturi , dar alea care mi-ar fi placut cat de cat ma duc cam tot la banii aia si nici nu cred ca mi-ar placea la fel de mult ca si varianta cu banda led . Editat Iulie 12, 2016 de iuli09 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 si nu crezi ca o sa ai o lumina prea mare totusi la 1000 lumeni/m de banda cum ceri, 18 m cel putin? ce suprafata are podul? ia o aproximare de 75 lumen/metru patrat sa ai o idee cantitativa de cata lumina iti trebuie. eu intr-o camera de aprox 20mp am un cfl de 1450 lumeni si e lumina ca ziua. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 12, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2016 Suprafata ar fi de aproximativ 90 mp ; ce-i drept nu m-am gandit ca ar putea fi prea puternica lumina . Am luat in calcul doar sa nu fie prea slaba . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 (editat) Poate fi deranjanta prea multa lumina. O poti dima, dar costa in plus, mai ieftin e sa pui mai putina banda. Eu cred ca 6 cfl-uri spiralate ca al meu din exemplu iti ajung, mai ales daca le pui unul pe o parte, altul pe alta parte, in zig-zag, ar fi suficiente. Mai pui si 3 comutatoare astfel incat sa controlezi fiecare cfl, obtii si o reglare in trepte. Editat Iulie 12, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 Cam mare diferenta intre estetica unei benzi cu LED profi cum e Shrack si niste becuri CFL spanzurate de grinzi... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum