Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SSA (CFA) lateral mosfet

Postări Recomandate

Performant - neperformant, deocamdata din ceea ce se poate intelege e de putere mica.

M-am jucat si eu cu ceva similar dar am abandonat ideea - eu nu-s adeptul randementelor de clasa A.

Daca as putea face o clasa AB cu randamentul la clasaD ar fi minunat.... Da stiu structura, e minunata dar pina o iei la bani marunti....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Pana la urma se pot incarca imagini la rezolutie buna pe postimage sau nu?

Da click pe imagine, vezi este la rezolutie buna sau nu?

Posted Image

Nici n-a trebuit sa ma loghez pe cont...

PS: Cer scuze pentru offtopic, si se poate sterge daca se considera necesar, vroiam insa ca treaba asta sa se lamureasca, postimage nu are o problema la rezolutia imaginilor, asta tine strict de utilizator.

Link spre comentariu

Schema clasica SSA o gasiti cu ajutorul lui google. Am precizat ca schema lucrata de mine  nu e publica si rezolutia am ales-o atat cat sa se inteleaga logica descrierii., Chiar daca nu e  comerciala si poate ca nu voi realiza aceasta schema practic,  am dat un exmplu de cum ar trebui prezentat un proiect comercial sau liber. Mi-a placut o idee la acest proiect si  de asta mi-am pierdut ceva timp cu finisarea unei solutii de top. Pentru adeptii unei puteri mai mari se poate, dar eu nu am insistat in acest sens pentru ca implica gabarit marit peste tot ,deci  mult mai scump (probabil va descuraja pe oricine va arde un rand de finali dubli)

Posted Image

E varianta cu reactie puternica alimentat ala +/-45v (e mai slaba ca putere la acelasi semnal de intrare ca si varianta finala).

FFT-ul arata promitator si asta m-a determinat sa insist urmarind alti parametri  intalniti doar in solutii  hi-end,

Posted Image

120ma +/-45v reactie slaba

Posted Image

220ma +/-45av reactie slaba

Posted Image

380ma +/-45v reaactie slaba

Ar trebui sa se vada mai bine acum pozele si se vede si excursia de semnal (nu a fost foarte optimizata pentru ca s-a urmarit altceva insa e clar ca puterea e mai mare)

Spor la munca. Mie mi-a luat o saptamana sa ajung la o solutie in care am urmarit ce am scris in primul post. (am incercat si pentru ceva mai multa putere insa costurile cresc exponential) Variantele comerciale au urmarit mai mult ce cere piata needucata si s-au dus la puteri mari cu compromisurile de rigoare ( vezi fft-ul cu reactie puternica insa cu sunet strangulat si foarte influentat de caracteristicile boxelor sau cablurilor). 

Performant - neperformant, deocamdata din ceea ce se poate intelege e de putere mica.

M-am jucat si eu cu ceva similar dar am abandonat ideea - eu nu-s adeptul randementelor de clasa A.

Daca as putea face o clasa AB cu randamentul la clasaD ar fi minunat.... Da stiu structura, e minunata dar pina o iei la bani marunti....

50w/8ohm pentru multi e suficient .(in aceasta gama e si destul de accesibil)

1w e in clasa A iar aceast lucru e impus de tipul de finali folositi asa cum am  specificat din start (reciteste primul post).

Structura de baza eca mersul pe ata  si am precizat cat s-au straduit multi sa o blindeze.(fara dc servo si protectie pe iesire nu se discuta)

Da asa e cum te apropii de domeniul hi-end ,banii marunti fac diferenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări