sesebe Postat Iulie 11, 2016 Partajează Postat Iulie 11, 2016 Performant - neperformant, deocamdata din ceea ce se poate intelege e de putere mica. M-am jucat si eu cu ceva similar dar am abandonat ideea - eu nu-s adeptul randementelor de clasa A. Daca as putea face o clasa AB cu randamentul la clasaD ar fi minunat.... Da stiu structura, e minunata dar pina o iei la bani marunti.... Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 Pana la urma se pot incarca imagini la rezolutie buna pe postimage sau nu? Da click pe imagine, vezi este la rezolutie buna sau nu? Nici n-a trebuit sa ma loghez pe cont... PS: Cer scuze pentru offtopic, si se poate sterge daca se considera necesar, vroiam insa ca treaba asta sa se lamureasca, postimage nu are o problema la rezolutia imaginilor, asta tine strict de utilizator. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 Nu stiu, de la servici nu pot accesa acest site... :tryre Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 E buna rezolutia la poza pusa de Marian. Link spre comentariu
clausnc Postat Iulie 12, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2016 Schema clasica SSA o gasiti cu ajutorul lui google. Am precizat ca schema lucrata de mine nu e publica si rezolutia am ales-o atat cat sa se inteleaga logica descrierii., Chiar daca nu e comerciala si poate ca nu voi realiza aceasta schema practic, am dat un exmplu de cum ar trebui prezentat un proiect comercial sau liber. Mi-a placut o idee la acest proiect si de asta mi-am pierdut ceva timp cu finisarea unei solutii de top. Pentru adeptii unei puteri mai mari se poate, dar eu nu am insistat in acest sens pentru ca implica gabarit marit peste tot ,deci mult mai scump (probabil va descuraja pe oricine va arde un rand de finali dubli) E varianta cu reactie puternica alimentat ala +/-45v (e mai slaba ca putere la acelasi semnal de intrare ca si varianta finala). FFT-ul arata promitator si asta m-a determinat sa insist urmarind alti parametri intalniti doar in solutii hi-end, 120ma +/-45v reactie slaba 220ma +/-45av reactie slaba 380ma +/-45v reaactie slaba Ar trebui sa se vada mai bine acum pozele si se vede si excursia de semnal (nu a fost foarte optimizata pentru ca s-a urmarit altceva insa e clar ca puterea e mai mare) Spor la munca. Mie mi-a luat o saptamana sa ajung la o solutie in care am urmarit ce am scris in primul post. (am incercat si pentru ceva mai multa putere insa costurile cresc exponential) Variantele comerciale au urmarit mai mult ce cere piata needucata si s-au dus la puteri mari cu compromisurile de rigoare ( vezi fft-ul cu reactie puternica insa cu sunet strangulat si foarte influentat de caracteristicile boxelor sau cablurilor). Performant - neperformant, deocamdata din ceea ce se poate intelege e de putere mica. M-am jucat si eu cu ceva similar dar am abandonat ideea - eu nu-s adeptul randementelor de clasa A. Daca as putea face o clasa AB cu randamentul la clasaD ar fi minunat.... Da stiu structura, e minunata dar pina o iei la bani marunti.... 50w/8ohm pentru multi e suficient .(in aceasta gama e si destul de accesibil) 1w e in clasa A iar aceast lucru e impus de tipul de finali folositi asa cum am specificat din start (reciteste primul post). Structura de baza eca mersul pe ata si am precizat cat s-au straduit multi sa o blindeze.(fara dc servo si protectie pe iesire nu se discuta) Da asa e cum te apropii de domeniul hi-end ,banii marunti fac diferenta. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 13, 2016 Partajează Postat Iulie 13, 2016 La solicitarea lui Victor pun 2 variante de scheme amplif CFA, prima 50W/8 Ohm si cealalta 100W/8Ohm: Link spre comentariu
clausnc Postat Iulie 14, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2016 Doua exemple fara pretentii. Bineinteles fara simularile de rigoare. (a se vedea primul post in care am specificat lipsa condensatorului din reactie) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum