Vizitator rumburak Postat Aprilie 8, 2007 Partajează Postat Aprilie 8, 2007 Salut !Mi-am facut o lanterna cu 6 LED-uri "super bright" si 4 acumulatori NiCd si as dori o schema de circuit simplu (cu un LED si un Zenner cumva ...),pe care sa il montez in paralel si care sa imi indice atunci cind tensiunea a scazut la 4V.Doresc aceasta pt. a preveni descarcarea excesiva a acc.Va multumesc . Link spre comentariu
Bala Postat Aprilie 8, 2007 Partajează Postat Aprilie 8, 2007 Salut!Poti folosi urmatoarea schema cu rezultate foarte bune.D1 este o dioda zenner de 3.3V ... cu valorile din schema, LED-ul se aprinde pe la 3.9 - 4V. Link spre comentariu
Vizitator rumburak Postat Aprilie 9, 2007 Partajează Postat Aprilie 9, 2007 Multumesc mult Bala . Link spre comentariu
altuser Postat Aprilie 9, 2007 Partajează Postat Aprilie 9, 2007 @rumburakSalut, ma intereseaza si pe mine lanterna ta.Am auzit de asa ceva dar nu am vazut inca.Poti sa dai niste detalii? Link spre comentariu
Vizitator rumburak Postat Aprilie 9, 2007 Partajează Postat Aprilie 9, 2007 Intii au aparut cele tip tubular (cu 3 bat.AAA inseriate) si numar variabil de LED-uri,care se gasesc la toate tarabele de pe strada.In al doilea rind eu am modificat o lanterna veche,cu baterie patrata,la care in locul becurilor am montat 6 LED-uri albe si 4 acc. inseriati de la o statie Kenwood.Variante constructive sunt multe,depinde de ceea ce ai la dispozitie.Nu am terminat ceea ce am inceput,dar cind se va intimpla voi posta aici o poza ca sa vezi exact cum arata.Bafta ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum