Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare LED backlight, metoda inedita...

ANDRASONI LUCIAN

Postări Recomandate

Salut bobo ,am comandat si eu acest element de incalzire ,dar se incinge destul de tare si se maroneste zona led-ului.

Nu cred ca il mai folosesc.

Utilizeazo cu un variator de tensiune cu triac,sau punte semicomandata cu tiristor si obtii temperatura dorita.

Link spre comentariu

cautati "element de incalzire PTC 220V/230 grade".

gasiti sigur pe " oka..." si sunt la diferite temperaturi.

eu deja am comandat doua bucati.

multumesc Dl Robert.

Pentru putin domnule Bobo. V-au venit PTC-urile? Cand ati facut comanda. Eu deja le-am facut si suport. O sa pun poze. Este cam de ras ce fel l-am facut, dar este teapan. Maine testez " ingineria ". Vedeti pozele cu suportul facut de mine mai jos. Va doresc spor la ras. :85

post-179081-0-28932600-1509652025_thumb.jpg

post-179081-0-59388500-1509652037_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cum ai prins elementul de tabla?

Nu ar fi mai bine izolat termic de suport (tabla) astfel incat sa nu disipe caldura?

Salutare, Discul ala verde nu este tabla, ci ditamai discul fier. Cu suruburi l-am prins. M-am gandit ca intre PTC si ghearele de prindere al acestuia sa pun niste textolit sau daca oi gasi niste teflon ca sa nu se disipe caldura. PTC-ul il montez in acele gheare prin culisare si ghearele le strang cu acel fluturas.

Link spre comentariu

va salut.

azi am primit coletul si in seara asta le am testat.

functioneaza ok doar ca se maroneste placa pe spate.de dezlipit este ceva mai greu dar de lipit este joaca.

am testat pe mai multe barete.

plitele sunt foarte mici aproximativ 2x3cm.ca suport am folosit o scrumiera intoarsa invers dar o sa le fac si un suport si obligatoriu si impamantare ca testerul de faza lumineaza cand ating carcasa indiferent de pozitia stecherului in priza.

Link spre comentariu

va salut.

azi am primit coletul si in seara asta le am testat.

functioneaza ok doar ca se maroneste placa pe spate.de dezlipit este ceva mai greu dar de lipit este joaca.

am testat pe mai multe barete.

plitele sunt foarte mici aproximativ 2x3cm.ca suport am folosit o scrumiera intoarsa invers dar o sa le fac si un suport si obligatoriu si impamantare ca testerul de faza lumineaza cand ating carcasa indiferent de pozitia stecherului in priza.

Daca se maroneste bareta pe spate, nu-i problema. Sa nu se maroneasca pe partea cu ledul. Apropo: la partea cu ledul daca se maroneste, eu demult m-am gandit sa lipesc niste colante albe. Eu recomand la lipire flux cu aliaj de lipit ca sa mearga treaba mai bine.

P.S. Hai ca este inginerie si cu suportul facut de tine cu scrumiera intoarsa. La asa ceva nici ca m-am gandit. Buna ideea. Sa banuiesc ca scrumiera este din sticla.

Link spre comentariu

cea mai simpla metoda de lipit/dezlipit ledul smd este cu bricheta. testata de mine, functioneaza 100% si nu afecteaza ledul. doar inegreste putin bareta dar se curata..

La lumanare merge?

Link spre comentariu

deja metoda cu abtipildul o aplic de ceva timp,il lipesc in jurul ledului ca sa acopor zona de culoare.unele barete chiar au asa ceva din fabrica in jurul ledurilor.

initial am cautat o caramida de samota sau ceva din ceramica(o ceasca sau farfurie intoarsa invers) dar prima pe care mi a picat a fost o scrumiera din sticla pe care oricum nu o folosesc ca nu fumez.

urmeaza sa fac un suport.

obligatoriu impamantare la acel suport ca nu este de gluma.

Link spre comentariu

deja metoda cu abtipildul o aplic de ceva timp,il lipesc in jurul ledului ca sa acopor zona de culoare.unele barete chiar au asa ceva din fabrica in jurul ledurilor.

initial am cautat o caramida de samota sau ceva din ceramica(o ceasca sau farfurie intoarsa invers) dar prima pe care mi a picat a fost o scrumiera din sticla pe care oricum nu o folosesc ca nu fumez.

urmeaza sa fac un suport.

obligatoriu impamantare la acel suport ca nu este de gluma.

Si ce ziceti, este eficienta metoda cu autocolantul? Ziceti ca o aplicati.

Link spre comentariu

este foarte buna.lipesc abtipildul alb peste led apoi decupez cu un cutter in jurul ledului si in jurul celor 3 puncte de fixare a lentilei.las hartia (abtipild alb lucios de la role de etichete)mai lunga decat lentila ca nu incurca cu nimic.

Link spre comentariu

este foarte buna.lipesc abtipildul alb peste led apoi decupez cu un cutter in jurul ledului si in jurul celor 3 puncte de fixare a lentilei.las hartia (abtipild alb lucios de la role de etichete)mai lunga decat lentila ca nu incurca cu nimic.

Eu inca nu am aplicat metoda cu lipitul colantelor. A fost doar o idee in trecut. Eu unul am observat ca nu-i problema asa mare daca se ingalbeneste bareta in jurul ledului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări