Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare LED backlight, metoda inedita...

ANDRASONI LUCIAN

Postări Recomandate

Mda, strugurii sunt acri rău...TV-urile cu local dimming si 144Hz au preţ mult prea mare deocamdată, nu-s pentru guţani, carfurişti, coraişti, etc-fără minim 20.000 lei, nu ai cum să găseşţi un 4K -55" cu True Motion-Local Dimming, iar daca vrei un TV cu procesor X1, Clear Motion, 85" atunci pretul sare la 80.000 lei- de o sută de ori mai scump decat un TV de hyperdugheană! Dar, de meritat, merită, fiindcă nu sunt mari şanse în urmatorii 20-25 de ani să fie complet depăşit...calitatea imaginii a ajuns deja la un maxim absolut, mai ales la ecranele curbate de peste 85 inch.

Revenind on-topic, în cazul in care aţi gasit un led-două defecte, se poate presupune un defect de fabricaţie local, dar mai mult de atât , nu are sens de schimbat, se inlocuieste toată banda, e clar că e vorba de un model low-cost.

Matricele de LED-uri bune au MTBF de minim-minimorum 200.000 ore, adică ceva ce nu mai prezintă importanţă practică-oricum, practic pot fi folosite şi 1 milion de ore, doar că pierd luminozitate...

Link spre comentariu

Banuiesc ca unii nici nu au vazut cum arata real desfacut un panel

..., cam asa ceva...

Cat despre <guţani, carfurişti, coraişti,>...,nu mi se pare corecta catalogarea.Nu toata lumea isi poate permite sa isi cumpere tv-uri de top sau Lamboghini (sau isi ia o supermasina si sta in garsoniera sau pune pe ea instalatie GPL, ca e mai ieftin decat benzina).Fie ca dai 800 de lei sau 10000 de lei, ai pretentia sa -ti mearga macar perioada aia de garantie cu performantele care ti le ofera pretul platit.Ar fi interesant sa spuna colegii de pe forum, cati si-au cumparat tv-uri de 100 de milioane (vechi) sau sotiile lor au posete Louis Vuitton de (minim)10000 de euro...

Editat de ANDRASONI LUCIAN
Link spre comentariu

Sa fim seriosi, chiar si un TV de 10.000 lei e accesibil pentru 75% din cei care au un job cu salariul mediu...daca respectivul il pastreaza 10 ani, asta inseamna ~80 lei/luna, multi dau mai mult pe abonamentul de mobil, sau baga de 80 de lei benzina intr-o saptamana. Cat despre "gutani" ma refeream la cei care-si cumpara TV de 40" cu 800 lei, si se supara foc ca dupa 5-6 ani s-a stricat(reparabil, oricum) asa ca declara, in lumina propriei experiente negative, ca CRT-ul pe care au dat in 1990 600$(6 salarii) era "mult mai bun decat astea noi"- pe care au dat jumate de salariu!

Link spre comentariu

Am vazut unul si din interior...un Telefunken cu sursa externa de 19V/3,42A-rece gheata, zero condensatori electrolitici-in plus am vazut pe piata si un Bang&Olufsen vandut cu 10 ani garantie.

Link spre comentariu

Ce era fara electrolitici? sursa sau tv-ul? Iar Bang&Olufsen , no comments! ...este un fel de Bugatti,in domeniul electronicelor, firma exclusivista ,tehnologie si design duse la extrem , pretul pe masura, multe firme cu traditie se pot ascunde...

Link spre comentariu

ce tot atat mare firma Bang&Olufsen poate intre timp au reusit si ei sa dezvolte un chassis propiu,am intalnit cateva bucati cu chassis de normende sau quelle universum,in afara de un dezing mai,,futurist,, tot un tv era si de crapat tot crapa ,aici vorbesc de televizoarele cu tub,nu stiu ce chassie baga ei acun in tv lcd sau plasma,parerea mea daca vrei un tv generatie noua led sau plasma,raportand la calitate pret si durata viata,trebuie sa alegi un lg,samsungul a inceput sa dea din ce in ce mai multe rateuri chiar in perioada de garantie,mai ca e de pus in linie cu tv-urile cu chassis vestel,philipsul trebuie cautat bine sa fie cat de cat philips si nu vestel sau chassis made in china,sony e destul de scump si mai cade destul de des ,parerea mea ca lg-ul in mare parte tine cel putin cat garantia si ceva 2-5ani dupa garantie,cand mai cad in mare parte sant probleme minore condesatori sau sursa. 

https://www.google.ro/search?q=Bang%26Olufsen+chassis+615&espv=2&biw=1024&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiOurXooevNAhWEShQKHYvRBkUQ_AUIBigB#tbm=isch&q=Bang%26Olufsen+chassis+normende&imgrc=KdPWLh1QhvJlXM%3A

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Telefunken e cumparat demult de turci :rade:  . Pentru unii marketingul tine loc de realitate . Garantia de 10 ani e facuta ca sa i-a ochii prostilor cu bani ( pardon clientilor ) , cand platesti de 10 ori cat face poti primi si garantie lunga , chiar daca ti-l schimba o data , cine iese in castig ? In occident nimenea ( cu bani cat de cat ) nu tine un televizor 10 ani , tot timpul apare ceva mai modern , bineinteles producatorul se bazeaza si pe asta .

Niciun televizor scump din trecut n-a trecut testul timpului ... tot anumite modele mai modeste , cu sau fara voia producatorului , s-au dovedit mai fiabile

Asta nu inseamna ca trebuie cumparat ce e cel mai ieftin , dar sa crezi ca ceva f scump tine echivalent mai mult , tine deja de snobism

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Sa dai 10000 de lei pentru un TV mie personal mi se pare ca doar manelisti ar face asta.Nici daca as avea bani cu carul nu as da atat pe un tv.

Exact..., sunt de aceeasi parere.Cat depre sasiele folosite de B&O cred  stiti ca erau un pic "prelucrate" de ei, tuburile selectionate si au avut si sasie proprii ( de exemplu seria LXxxxx)

Link spre comentariu

de unde am plecat si unde am ajuns !!!!

Sa fim seriosi, chiar si un TV de 10.000 lei e accesibil pentru 75% din cei care au un job cu salariul mediu...daca respectivul il pastreaza 10 ani, asta inseamna ~80 lei/luna, multi dau mai mult pe abonamentul de mobil, sau baga de 80 de lei benzina intr-o saptamana. Cat despre "gutani" ma refeream la cei care-si cumpara TV de 40" cu 800 lei, si se supara foc ca dupa 5-6 ani s-a stricat(reparabil, oricum) asa ca declara, in lumina propriei experiente negative, ca CRT-ul pe care au dat in 1990 600$(6 salarii) era "mult mai bun decat astea noi"- pe care au dat jumate de salariu!

nu stiu pe ce lume traiesti , de crezi ca " 75% din cei care au un job cu salariul mediu " pot da 10000 pe un tv si nu am idee cit crezi ca este salariul mediu ,dar am convingerea ca te inseli

eu daca as avea miine 50000 - nu ii am asta se intelege , cred  - dar daca as avea nu as da 10000 pe un tv

"Cat despre "gutani" ma refeream la cei care-si cumpara TV de 40" cu 800 lei " " au dat jumate de salariu! " deci 16milioane vechi - asta este salariul mediu care iti permite sa dai 10000 pe un tv ? ai idee citi au salariu de 800-1000 de lei si daca dau 800 pe un tv fac un efort ?

si am impresia ca unii de pe aici traiesc de pe urma " gutanilor " sau a celor cu CRT-uri care nu-si permit nici pe cel de 800

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări