ANDRASONI LUCIAN Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 Am vazut pe Youtube o "metoda" de depanare a backlight-ului la un tv LED.Mie mi se pare cam "pe genunchi" si cam "nonprofy" , dar se pare ca functioneaza.M-a surprins un pic faptul ca dupa ce a indepartat (mecanic) lentila difuzoare si ledul defect , nici macar nu a curatat bine urmele lipiturii.Urmariti filmuletul si exprimati-va opinia.Multumesc! Link spre comentariu
clony Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 Nu as putea spune ca e inedita. Daca nu ai led-uri smd si si scule de lipit e o metoda rapida. Sunt siguri ca multi de pe forum care se ocupa cu depanarea televizoarelor in afara garantiei s-au intalnit cu aceasta problema au apelat si la aceasta metoda. Ideal ar fi sa schimbi bara cu totul dar daca nu ai de unde sa o iei sau esti presat de timp e buna si aceasta solutie. Daca inlocuiesti led-ul trebuie lipita lentila deasupra si aia nu poti lipi dreapta de fiecare data si mai apar pete pe ecran pe care unii clienti mai pretentiosi le observa. Inca ceva, cand inlocuiesti led-ul sau led-urile defecte si dupa 3-4-6 luni pica altul si inevitabil vine clientul inapoi si zice pai domnule dar are acelasi defect si cand desfaci panelul observi alte 2-3 led-uri arse. Concluzie: Ideal e sa schimbi toata bara cu 1 noua. Daca esti presat de timp si clientul intelege riscurile merge si aceasta metoda. 1 Link spre comentariu
crmn1 Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 nu cred ca acest lucru este important adica( Inca ceva, cand inlocuiesti led-ul sau led-urile defecte si dupa 3-4-6 luni pica altul si inevitabil vine clientul inapoi si zice pai domnule dar are acelasi defect si cand desfaci panelul observi alte 2-3 led-uri arse.) deoarece la calitatea ledurilor nu poti sti daca ai inlocuit o bareta intreaga si este buna in timp. oricum si cea care s-a defectat tot noua a fost.important din tot ce am vazut a fost ca pe capete a trecut peste mufa. acest lucru ma duce cu gandul ca john crede ca , contactul imperfect creaza acest defect. daca este real avem de invatat,despre faptul ca se monteaza ledul mai sus nu am experimentat niciodata daca se observa sau nu . oricum este mult de comentat pe subiect , dar cred ca este mult mai bun decat sa schimbi un led cu mijloace improprii de genul incalzire cu letcon care practic este inadecvata samd.practic eu tai o bucata de bareta si o inlocuiesc cu alta bucata identica, dar repet de ce a strapat mufele la capete? este aici ceva care ne scapa ca nu am auzit si nici nu am vazut la cineva acest lucru. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 Pai daca ii spui la client ca reparatia pentru o bareta costa xxxxL atunci spune pai domnule cu bani astia imi cumpar alt tv atunci , ii schimbi un led si gata sau 2 si cu strapatul mufelor in timp se incalzesc si face contact imperfect pe lipituri 1 Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 Pai daca ii spui la client ca reparatia pentru o bareta costa xxxxL atunci spune pai domnule cu bani astia imi cumpar alt tv atunci , ii schimbi un led si gata sau 2 si cu strapatul mufelor in timp se incalzesc si face contact imperfect pe lipituri corect Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 Am schimbat si eu bucata de bareta dar e acelasi lucru cu a schimba ledul plus ca schimbarea ledului e mai ieftina Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 (editat) E cam greu de dezlipit un led bun ( sa si ramana intreg evident ) fara aer cald de pe o bareta , numai asta e motivul pentru care s-a optat pentru varianta asta . Editat Iulie 9, 2016 de Depanatoru 1 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 (editat) E cam greu de dezlipit un led bun ( sa si ramana intreg evident ) fara aer cald de pe o bareta , numai asta e motivul pentru care s-a optat pentru varianta asta . Asa este , dar pentru leduri exista letcon special sa tot schimbi ca exempluhttps://s32.postimg.org/o1l4wtpat/letcon_extractor_8382841.jpg Editat Iulie 9, 2016 de Harhas Florin Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 clienti sa fie ca un bun meserias si cu spirit de initiativa gaseste imediat modalitatea de a schimba,chiar daca nu are in acel moment scula adecvata pentru acest procedeu. 1 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 clienti sa fie ca un bun meserias si cu spirit de initiativa gaseste imediat modalitatea de a schimba,chiar daca nu are in acel moment scula adecvata pentru acest procedeu. Asta doar daca ai leduri cumparate noi da merge scos si cu pistol romanesc, dar pentru a scoate ledul ok de pe alta bareta fara sal distrungi atunci fara suflanta sau acel letcon postat de mine mai sus este cam greu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 E cam greu de dezlipit un led bun ( sa si ramana intreg evident ) fara aer cald de pe o bareta , numai asta e motivul pentru care s-a optat pentru varianta asta . Ar mai fi si centrarea cu greu a lentilei, astfel incit sa asigure o dispersie uniforma a lumini......eu folosesc de multa vreme aceasta metoda si de schimbat leduri doar cu bucata 1,2,3.......cite sint defecte..... Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 Asta doar daca ai leduri cumparate noi da merge scos si cu pistol romanesc, dar pentru a scoate ledul ok de pe alta bareta fara sal distrungi atunci fara suflanta sau acel letcon postat de mine mai sus este cam greu ce este drept asa este,inainte pana sa apara pompele de scos integrate,le scoteam cu pistolul si cu surubelnita sub el Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 (editat) Tresa de cupru a fost dintotdeauna ... dar n-are rost sa lungim discutia . N-am zis ca e imposibil sa scoti un led bun de pe bareta , dar fara scule calumea si experienta la asta nu merita efortul si decat sa strici "n" leduri , mai bine faci ca in filmulet . Editat Iulie 9, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 Se scoate foarte ușor un led de pe baghetă cu tresă absorbantă de 2mm, un letcon fin, undeva la 10-30W, si o picătură de flux.Bineînțeles trebuie si un pic de îndemânare.O altă metodă ar fi încărcarea fină a celor 2 pini, ai led-ului, cu fludor cu PB, acesta are o temperatură mai joasă de topire, apoi cu suflata reglată la 200-210 grade se extrage ledul fără a defecta banda. Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Nu merita scos led.Leduri noi sunt cu carul Decat sa scot un led adica,dai jos lentila de pe ledul bun,dai jos ledul,lipesti ledul si apoi lentila mai bine pui bucata de bareta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum