Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

17.07.2016 Intilnirea lamparilor.

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Vin si eu, dar cu nimic din pacate (la mine proiectele sunt intr-o perpetua schimbare/modificare si nu reusesc sa trag o linie...asta-s eu)

Pai nu este nimeni obligat sa vina musai cu ceva construit.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 82
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

12

• Mihai Cimpoeru

5

• Sharky

4

• gn2009

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

Totul este pregatit pentru intilnirea de maine.Puteti veni cu muzica doar in format cd-audio,o sa pun la cintat un Philips CD650.

Editat de viobio
Link spre comentariu

va salut pe toti. azi am vorbit cu Zal, am reusit sa ma intorc la timp din concediu, asa ca vin si eu miine. nu am nimic construit , dar o sa incerc sa aduc ceva inregistrari(cd si vinil). la ora 9 sunt acolo. daca mai e cineva din ploiesti si doreste sa mearga , cu mare placere...

Link spre comentariu

vine baiatu..... numai sa nu rida lumea de ele.arata cam julite, deocamdata nu am intervenit asupra aspectului. doar am bobinat hornurile de inalte.clar nu se aud la limita normalului. inaltele se aud in difuzorul de medii . o sa vedem si filtrele in perioada urmatoare. am zis sa fiu si eu in trendul cu woofer de 15 inchi

Editat de gn2009
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cu scuzele de rigoare,cel din spate,care sta cu spatele,din ultima poza, e cu ciorditu`? :rade: :rade: :rade:

La o asemenea gluma ,fara sare si piper nu pot raspunde ,asa se glumeste in Oltenia ?Amza Pellea chiar avea umor si stia sa faca glume. Editat de viobio
Link spre comentariu

De asemenea vreau sa multumesc si eu lui Viorel pentru faptul ca ne-a permis sa facem intalniri in sala lui, cat si lui Adrian care s-a ocupat de schimbat boxe si amplificatoare. Acum sa imi dau putin cu parerea la ce am ascultat. Incintele mari pe 3 cai au prea multe medii, din midbas cat si din medie, inalta fiind un dome tweeter nu are cum sa tina pasul cu celelalte difuzoare care sunt profesionale si au spl mare (97-98db) ceea ce inseamna ca nu prea se auzeau mai deloc.Basii sunt pusi intr-o cutie inchisa care din ochi are undeva la 50-60 litri, de unde si lipsa de bas, difuzoarele fiind de basreflex care cer cel putin 80 litri. A doua pereche de incinte au fost niste Philips pe 2 cai jumate, care im ciuda celor 50 de ani aveau un sunet destul de bun, insa un midbas de 10 inchi lasat pana la 4000 hz se simte. Apoi tweeterul era cu cativa db peste midbasul de 10 inchi, ceea ce facea ca pe anumite piese sa tipe.Incintele mele cu s10-64w si apt150 nu stiu pe ce amplificator au fost puse insa am observat fata de amplificatorul meu aveau mediile mai in spate. Posibil sa fie de la sala sau de la amplificator, pt ca la un moment cand am schimbat amplificatoarele s-a simtit ca au scazut din medii. Promit ca la urmatorea intalnire aduc microfonul de masura ca sa putem vedea ce ascultam. In final vreau sa multumesc colegilor forumisti pentru prezenta.

Link spre comentariu

O mică corecţie, acele boxe erau Pioneer nu Philips. Acelea şi ale tale au fost probate pe ampliful lui Morpheus cu G807 clasă A.

..........

Aş putea zice că s-au acultat cam juma-juma discuri de vinil şi cd-uri. Am remarcat pick-up-ul Project al lui Alexandru cu doza Ortofon, de bună calitate.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

De asemenea vreau sa multumesc si eu lui Viorel pentru faptul ca ne-a permis sa facem intalniri in sala lui, cat si lui Adrian care s-a ocupat de schimbat boxe si amplificatoare. Acum sa imi dau putin cu parerea la ce am ascultat. Incintele mari pe 3 cai au prea multe medii, din midbas cat si din medie, inalta fiind un dome tweeter nu are cum sa tina pasul cu celelalte difuzoare care sunt profesionale si au spl mare (97-98db) ceea ce inseamna ca nu prea se auzeau mai deloc.Basii sunt pusi intr-o cutie inchisa care din ochi are undeva la 50-60 litri, de unde si lipsa de bas, difuzoarele fiind de basreflex care cer cel putin 80 litri. A doua pereche de incinte au fost niste Philips pe 2 cai jumate, care im ciuda celor 50 de ani aveau un sunet destul de bun, insa un midbas de 10 inchi lasat pana la 4000 hz se simte. Apoi tweeterul era cu cativa db peste midbasul de 10 inchi, ceea ce facea ca pe anumite piese sa tipe.Incintele mele cu s10-64w si apt150 nu stiu pe ce amplificator au fost puse insa am observat fata de amplificatorul meu aveau mediile mai in spate. Posibil sa fie de la sala sau de la amplificator, pt ca la un moment cand am schimbat amplificatoarele s-a simtit ca au scazut din medii. Promit ca la urmatorea intalnire aduc microfonul de masura ca sa putem vedea ce ascultam. In final vreau sa multumesc colegilor forumisti pentru prezenta.

Ce se afla in acele incinte: Pe bas ,Eminence Alpha 15 ,46Hz...3500hz,Fs 41hz.Se pot monta in incinte vented - 106..177l sau sealed - 71...85l ,ale mele au 72l,SPL difuzor 97db,tras la 93 dB ,dupa difuzoarele de medii,inalte.Pe medii :Eminence Alpha 6 ,SPL 93db.Pe inalte : o calota de matase ,Monacor- nu mai tin minte modelul,93 dB SPL.Inainte de aceste Monacor am avut inalte tot calota ,Vifa,am ars unu ,nu am mai gasit acel model si am fost nevoit sa inlocuiesc inaltele cu cele Monacor,dupa ce am incercat altele ,astea au cel mai apropiat rezultat sonic fata de cele Vifa.Filtrul este de ordinul III ,18dB octava ,taiat la 350hz/3500hz.Filtrul este foarte reactiv ,pe ampuri cu tuburi da foarte usor peste cap traful de iesire ,de asta eu le folosesc in special pe PP de minim 20W,pe SS e bine ca ampul sa aiba rezerva mare de curent pe iesire,impedanta incintei coboara la aproape 1,6 ohmi pe la 100Hz.Initial incintele au fost BR ,inalte am avut mai multe ( cu diferite filtre) Eminence (pro) SkanSpeak,Vifa.BR cu un volum pe bas de 150l aveam un bas manelistic,de club,bubuit si lung,cu inalta Eminence (pro) un sunet tztzit ,chiar atenuata inalta de la 102dB la 93dB,iti dadea gaura in ureche,asa am ajuns la concluzia ca inaltele pri de la Eminence sunt bune pentru cluburi,sonorizari in aer liber ,nu cind stai la 3..4 m de incinta.Am renuntat si le-am facut de compresie,pe mine ma enerveaza joasele moi si prelungi,alea de club,sunet dupa care unii sunt morti,la fel de morti sunt si dupa tztz tztz de inalte ,cu toate ca ala nu e sunet corect,eu ascult muzica clasica,jazz,rock,nu ascult discareli sau genuri care se dau frecvent la radio.Cind am timp,de peste un an tot caut timp,vreau sa le modific,sa maresc volumul pt bas la 85l,schimb inaltele cu Vifa Peerless (94 dB) ,medii Eminence Alpha 8,alta estetica ,vor fi tot incinte inchise.Daca vii sa faci masuratori,au mai facut si altii,o sa vezi o gaura de 3dB la 100Hz ,probabil din cauza salii. Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări