Marian Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Solutii sunt, unele mai simple altele mai complexe, la urma urmei o dioda zener care sa comande un etaj de putere bipolar, ar merge suficient de bine pe post de preregulator, dar ca orice alt regulator liniar ramane problema randamentului, intelesesem ca vrei 5A, ca sa fii sigur ar trebui sa reduci iesirea undeva pe la 35V, deci 20V cadere pe preregulator, asta inseamna 100W disipatie pe acesta, ceea ce o sa ceara un radiator masiv, si asta numai pentru preregulator. Regulatorul de dupa el daca va fi liniar atunci va necesita si el radiatorul sau, si cu cat iesirea acestuia va trebui sa fie mai mica, cu atat mai mult va disipa si radiatorul regulatorului. Problema asta este aceeasi indiferent de configuratie de regulator liniar vei adopta.Daca disipatia mare nu-i o problema atunci poti face preregulatorul cu zener destul de simplu, printre articolele mele de pe blog am si unul legat de regulatoare serie/paralel unde explic detaliat despre zenere, fa-ti timp si citeste-l, te-ar putea ajuta. Link spre comentariu
Freaka666 Postat Iulie 10, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2016 Multumesc domnul Marian, o sa citesc. Cred ca deocamdata o sa raman la varianta de traf cu tensiune mai mica... nu am planuri pt un mini reshou :rade:cu racire activa sau cine stie ce chestii super complicate. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Ai putea incerca ceva buck, complexitatea sporeste exponential, mai cu seama datorita alimentarii mari, insa randamentul este net superior. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Eu folosesc un "DC-DC 12-80V Boost Converter Step-up", putere maxima 600w deci la 30v ai 20A, alimentat cu o sursa de calculator si poti sa il reglezi sa scoata cat vrei tu. Chiar daca este destul de masiv si jumatate din el este racitorul, la mine nu s-a incalzit deloc folosindu-l la 30-35v si vreo 3-5A. E vreo 8 lire pe ebay si sursa de calculator sigur te descurci sa o gasesti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum