Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa 24v-34v

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Oricum disipația pe elementul regulator serie o să fie foarte maaaare :96 ...trebuie radiatoare generoase...bagi 50Vcc și regulezi la 24Vcc-faci ouă pe finali :rade:Soluția simplă este îndepărtarea unui număr de spire din secundar,ca să se ajungă la 25Vca,corespunzător unei tensiuni continue de exact 35,25Vcc(dacă doriți cu virgulă).Da' eu nu înțeleg de ce vă chinuiți să construiți o sursă,când găsiți gata făcută la vânzări de @Marian,și cu cablaj profi(adică verde),și ieftină,și în comutație.

Link spre comentariu

Oricum disipația pe elementul regulator serie o să fie foarte maaaare :96

Doar ca o discuție de principiu: și cine-l împiedică să pună 4-5 tranzistori în paralel sau să-i pună în față un preregulator (cu tiristor de exemplu)?

Editat de anonimus
Link spre comentariu

Să poata citi omul și amănunte despre modul de funționare

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Problema e că și în acest caz trebuiesc puse mai multe tranzistoare în paralel ca sa reziste la puterea disipata pt un consum de 4-5A, așa cum a specificat inițiatorul.

Editat de anonimus
Link spre comentariu

Să poata citi omul și amănunte despre modul de funționare

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Problema e că și în acest caz trebuiesc puse mai multe tranzistoare în paralel ca sa reziste la puterea disipata pt un consum de 4-5A, așa cum a specificat inițiatorul.

Da intradevar,asa este,stiti de unde pot descarca si eu aceasta carte in format pdf?

Link spre comentariu

Greu de spus, o am în calculator alături de alte câteva sute descărcate de-a lungul timpului. Dă-mi pe privat o adresa de gmail și ți-o trimit ca atașament. E în format .djvu, dar nu e o problemă, se poate vizualiza cu WinDjView sub Windows (sau se poate converti în format pdf).

Editat de anonimus
Link spre comentariu

vrei sa spui ca nu este rentabila sursa?

Si Pentium II puteau rula muzica, filme, chiar si jocuri mici ( Start Craft Brood War prima oara pe un PII l-am jucat ), dar asta nu i-a oprit pe producatori sa dezvolte calculatoarele din prezent. Adica doar pentru ca merge si acea schema depasita din toate punctele de vedere, nu inseamna ca trebuie sa ne multumim cu ea, ca asa nu evoluam nicicand.

Doar ca o discuție de principiu: și cine-l împiedică să pună 4-5 tranzistori în paralel...

Poate sa puna si 10-20 de tranzistori in paralel, puterea total disipata tot aia va fi, si radiatorul necesar la fel de mare va trebui sa fie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări