Vizitator David Catalin Miclea Postat Iulie 6, 2016 Partajează Postat Iulie 6, 2016 (editat) Buna seara,sunt anul 3 la facultatea de inginerie mecanica si electrica specializarea automatica si informatica aplicata,am avut la facultate de facut un proiect in care sa masuram turatia unui motor in curent continuu,am realizat masurarea turatiei cu un senzor infrarosu de emisie si receptie,am participat cu acest proiect la un simpozion,iar profesorii din comisia de evaluare mi-au spus ca poate fi proiect de licenta si doctorat daca il fac cu un tip de frana.Pe mine m-ar interesa sa il fac cu frana regenerativa in functie de turatia motorului gen daca daca se invarte la 1000 rpm iar el e setat sa mearga doar la 800 rpm sa piarda curent pe al doilea motor care este pasiv pana ajunge la turatia stabilita din soft,ceva de genul ma puteti ajuta cu detalii sau idei sau optiuni? Editat Iulie 6, 2016 de David Catalin Miclea Link spre comentariu
mars01 Postat Iulie 7, 2016 Partajează Postat Iulie 7, 2016 (editat) Salut, Daca este doar o lucrare de licenta cred ca poti folosi un Arduino cu usurinta si cu un algoritm bine facut (eventual controlul motorului efectuat cu un algoritm PID) + partea mecanica vei putea rezolva problema. Daca este vorba de un doctorat, care presupune sa faci "pasi in necunoscut" si nu sa reinventezi roata, esti pe cont propriu, singur cu creativitatea si puterea ta de patrundere mentala (intuitie + inteligenta). Sau faci ca dl. Victor Ponta & company, copy/paste, dar titlul de doctor o sa atarne cam subred. Editat Iulie 7, 2016 de mars01 Link spre comentariu
Vizitator David Catalin Miclea Postat Iulie 7, 2016 Partajează Postat Iulie 7, 2016 Este vorba de licenta Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 7, 2016 Partajează Postat Iulie 7, 2016 Frana regenerativa presupune transformarea energiei mecanice in energie electrica ce se introduce in sursa de alimentare. Se foloseste, de exemplu, la tramvaie in regim de franare. Nu este necesar un al doilea motor, se actioneaza asupra curentului de excitatie a motorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum