Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptor Jupiter 2

Vizitator skodaru

Postări Recomandate

La 26.10.2019 la 0:10, mac01 a spus:

...iar acest aparat n-are vreo valoare comerciala mare ca sa se incerce sa se pastreze originalitatea...

Are valoare morala destul de mare pentru un colectionar . Cel putin la Neptunuri si Jupiter nu am gasit condensatori defecti pana acuma . Am Neptun aproape nefolosit la care nu as vrea sa schimb ceva pt ca functioneaza incredibil de bine si se aude de necrezut . Idem si pentru  un JUPITER tot la fel de nefolosit . Acei condensatori Romanesti desi foarte fragili in sensul ca nu e bine deloc sa insisti la lipt/deslipit, mi se par extraordinar de buni ca stabilitate si parametri . Bineinteles ca daca aparatul in cazul in care a fost intens folosit si alimentat de la transformatorul de sudura… sau alte alimentatoare ,,salbatice'' … e firesc sa cedeze in primul rand condensatorii tampon plus decuplarile . In acest caz nu ai ce sa-i faci decat sa inlocuiesti cu ce poti procura  .

La 26.10.2019 la 21:11, doru3160 a spus:

Ba le și puneam un vârf de mină de creion pe tabla cursorului când al lui era uzat. Cunosc metoda, am folosit-o și eu. 

Cu varf de creion am mai facut si eu si a mers excelent insa cu sarma de cupru nu mi-a trecut prin cap. Nu ar fi totusi cam dur cuprul pentru pelicula de carbon ?

Link spre comentariu

Acuma am observat. Aparatul din postare are sursa de alimentare proprie.  Eu am un JUPITER care nu are asa ceva , e doar pe baterii.Deci cred ca asta era diferenta intre JUPITER si JUPITER 2.

Link spre comentariu
Acum 34 minute, vranceanu a spus:

Cu varf de creion am mai facut si eu si a mers excelent insa cu sarma de cupru nu mi-a trecut prin cap. Nu ar fi totusi cam dur cuprul pentru pelicula de carbon ?

Unde și cine a  pomenit cuprul?

Link spre comentariu
La 26.10.2019 la 21:06, mac01 a spus:

Pe vremuri le stricam acele nituri iar in locul lor puneam o bucata de sarma de cupru de 1mm. Sarma o treceam prin gaurile niturilor...capetele rezultate si intr-o parte si in alte le indoiam si le cositoream intre ele.

Nu mai avea acelasi aspect...era un pic de tiganie....dar potentiometru functiona foarte  bine dupa curatare si ungere. 

Am inteles eu gresit . 

Editat de vranceanu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări