Florin berdila Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 adica domnule Validae la Al ar merge max 8 Am per mm patrat si la CU 11 AM per mm patrat in aer dar sa fi sigur injumatatesti nu ,,am inteles bine??? Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 Berdilă.De la capitolul "mama ei de viaţă"...Ia diametrul sârmei de aluminiu,calculeaza suprafaţa secţiunii firului.Din tabelul lui Validae la cãte fire,2-3,ai în tub citeşti amperajul! Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 acolo este maximu ,,de curent suportatt Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 Berdilă.Dacă ai fir Al de 2,5 mmp şi,de ex,trei fire în tub din tabel rezultă un curent de 16A.Aia ar fi cam 3,5 kw.Nu consumi tu atâta. Ţi-am zis,ca să nu te doară capul,trage traseu cupru,de forţă,din tablou.Imposibil să nu poţi să-l duci prin pod unde ai nevoie.Adică la boiler sau maşina spălat.Ce-i aşa greu? Link spre comentariu
flomelomanul Postat Martie 3, 2021 Partajează Postat Martie 3, 2021 Acum 18 ore, Florin berdila a spus: si domnule daca nu as avea,acest tabel ,,, care ar fi incarcarea e,AL si CU care este media incarcari Domnule dragă, tabelele postate mai sus de colegii de forum sunt mai mult decât clare. Cu tot respectul, dacă nu știți să interpretați datele de acolo, chemați un electrician care să vă rezolve problema. Este cât se poate de clar că dvs. n-aveți nicio treabă cu acest domeniu. Link spre comentariu
aditzacoditza Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Buna ziua! Am fost zilele trecute cu baiatul care si-a achizitionat o locuinta noua (apartament P+1 intr-o vila de cinci apartamente din Cosmopolis, Stefanestii de Jos, langa Bucuresti) sa facem receptia la finalul lucrarilor. Am observat la instalatia electrica de iluminat o chestie care m-a nedumerit: din toate locasurile unde ar trebui conectat un corp de iluminat ieseau trei fire (unul maro, unul albastru si unul verde/galben) indiferent daca e vorba de cele din cele doua bai sau tavanele dormitoarelor sau scafele din living!!! In plus avand la indemana un fasung si un bec am vrut sa probez lumina in cele doua bai (una la parter si cealalta la etaj) iar rezultatul a fost acelasi: in cele trei variante de legare a firelor fasungului la cele trei fire din tavan obtineam - intr-una becul nu se aprindea, in alta se aprindea iar in a treia imi sarea o siguranta din tablou!!! Mentionez ca la ambele bai intrerupatorul era cu doua butoane iar ventilatorul avea intrerupator separat! Nu inteleg de ce imi sarea siguranta intr-una din variantele de legare?!?! Vreo parere ??? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Vedeţi că aţi mai deschis un topic pe aceeaşi problemă şi v-am răspuns şi acolo.Aţi legat faza cu împământarea în loc de nul, de aceea sare diferenţiala.Orice electrician ar fi putut să vă spună asta... Împământarea are întotdeauna culoarea Galben/Verde şi se leagă doar la carcasa metalică a corpurilor de iluminat. La prize se leagă la borna de împământare a prizelor Schuko.Sunt şi prize simple care nu au bornă de împământare, acolo nu se leagă deloc, se izolează. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum