Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Notebook Acer integrat sunet scurtcircuitat

Darden

Postări Recomandate

Va salut,cu respect! Proprietarul acestui notebook spune ca l-a conectat la o statie....in momentul in care a introdus mufa jack ,a iesit o scanteie si a ramas fara sunet ! Am constatat ca alimentarea integratului care se ocupa de sunet este scurtcircuitata! Am scos afara acest integrat,scurtul a disparut! Intrebarea este daca pot inlocui acest integrat, notat ALC272 cu ALC 655 !! Se potrivesc alimentarile,intrari,iesiri,pare relativ ok,dar sunt mici neconcordante......rog o privire agera si priceputa sa arunce o privire pe caracteristicile acestora si sa dea o parere! Am intrebat de alc655 pt ca acesta il pot recupera de pe o placa...sau daca cunoasteti echivalenti uzuali,folositi in placile de baza laptop si pc!!Va multumesc mult!

post-183351-0-23920700-1467739518_thumb.png

post-183351-0-39462500-1467739519_thumb.png

Editat de Darden
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Darden

7

• Den

2

• gabiz_ro

1

• Rx-Tx

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu gasesc,am gasit afara din tara,nu mai stiu pe unde,la 2 dolari! mai am ceva placi de baza pe la sv,...mai arunc un ochi acolo.....in cel mai rau caz intru cu un 4558 intre sursa si etaj final laptop si am rezolvat problema!

Link spre comentariu

Vezi ca sursa este chiar in cipul asta defect :rade:. Nu e chiar capat de tara,de gasit o sa-l gasesti,probabil cand nu o sa-ti mai trebuiasca.. 

Iti dau un pont.Sunt unele placi audio pe usb care au loc chiar in interiorul laptopului.Trebuie ceva imaginatie si timp..Ca idee,exista casti audio pe usb..Astea sunt de preferat pt calitatea net superioara.Adica vb de casti sh.Desfaci mufa si iti iei ce iti trebuie de acolo.

Sau pui anunt la bazar>cumparari.

Editat de Den
Link spre comentariu

Laptopul a venit la reparat cu o asemenea placa audio,care se alimenteaZa la usb si omul isi facea treaba! E simplu de adaptat,stiu asta,dar voiam sa rezolv cu integratul original! O sa il mai caut,daca nu ,o sa adaptez ceva! Sursa de semnal nu este in acel integrat,acela este doar un multifumctional,care se ocupa de preluarea semnalului,preamplificare,comutare difuzor-casti ,intrare mic etc!!! Va multumesc pt raspunsuri!

Link spre comentariu

E interesant ce spune d-l den,cu privire la castile usb....ar fi ideal daca as gasi o schema cu modul de functionare si componentele necesare! Multumesc!

Link spre comentariu

PCM2902 ar fi cea mai simpla varianta,din ce scheme am vazut pe net.Recomandarea ar fi totusi sa gasesti si schimbi originalul,fara improvizatii.Cauti placi de PC sau laptop ce au acest IC

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am constatat faptul ca,dupa ce am scos din circuit acel integrat(alc272),laptopul nu mai boot-eaza de pe hard nicicum! Am verificat tot ce se putea,nu sunt alte probleme,dar,efectiv nu mai boot-eaza! Am incercat instalare os,nu imi da voie,imi da o eroare ciudata ! Oare chiar sa aiba vreo legatura acel integrat? totusi,e vb despre un ic defect,cu ce ar putea afecta? mentionez faptul ca hdd-ul este vazut de bios,pot crea partitii,formata,etc! Va multumesc!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Sa nu se fi prajit si o zona din southbridge odata cu procesorul de sunet...altminteri ALC272 merge inlocuit cu ALC655 fara probleme, doar ca va trebui sa instalati driver pentru ALC-ul nou, nu pentru vechiul cip.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Nu am mai urmarit raspunsurile.....deci ,pana sa dau jos integratul,laptopul functiona perfect,de cand am dat jos integratul,nu mai boot-eaza de pe hdd,nu ma lasa sa instalez,imi da o eroare, o sa revin cu eroarea exacta... daca merge 655-ul e foarte bine,ca dispun de vreo 2 bucati si o sa pun sus sa vedem ce iese! Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări