Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unitra 90W - reconditionare

daniels

Postări Recomandate

Boxele nu au acei suporti dar nu le tin pe podea, am facut pentru ele niste suporti. Mai am o pereche de Unitra de 75W care au acei suporti dar nici pe acelea nu le tineam pe podea. In curand si acestea vor intra intra in revizie.

Acei basi sunt din 1985, daca nu le tii tot timpul la limita spuma rezista. Nu ii schimb pentru ca isi fac bine treaba.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 167
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniels

54

• paul_78

29

• Shambala

28

• florinpascu

16

Nu e niciun deranj. Initial, in cutiile alea au fost facute pentru tot felul de hartii, dar cu timpul si-au gasit loc niste boxe Tento. Intre boxa si cutie am pud un pad de mouse. Intre boxe sunt 4m.

Posted Image

Link spre comentariu

E incredibil ca mai merg cu suspensia originala. Primele suspensii la modelele acestea de unitre au început sa pice prin 2000-2001...unii sant deja la al doilea rand schimbate...Am vazut ca exista tot felul de conuri cu calote de schimb pe același șasiu de difuzor...Se adopta și varianta asta de reconditionare...personal din nou nu sunt de acord, dar și sa plătesc dealerului roman aproape dublu pe setul de difuzoare fata de site-ul polonez parcă nu îmi convine. Apropo, o fi încercat cineva sa cumpere direct de la polonezi? Aceleași repere sant dar mult mai ieftine.

Link spre comentariu

Suspensiile din spuma, inainte de a crapa, se rigidizeaza. Chiar daca par intacte, sunt mai rigide decat atunci cand erau noi si reduc mult Xmax si coborarea in joase a difuzorului. Pt control se apasa usor cu degetul si/sau se pot inspecta cu o lupa puternica pt, a vedea microfisuri pe suprafata.

Link spre comentariu

Este posibil ca dacă difuzorul a fost folosit la puteri mici (curse mici) și în continuare este folosit la fel, suspensiile sa stea acolo mult și bine. Așa am intantit la multe difuri de medii. Dar în același timp dacă se dorește o crestere in putere nomimala mai apropiata de puterea maxima precizata de producator, la utilizari multiple, acestea sa cedeze. Oricum, auditiile in general se fac la puteri medii și submedii.

Link spre comentariu

Imbatranirea suspensiei din spuma este doar in mica masura datorata folosirii la putere mare. Se rigidizeaza stand pur si simplu (chimic). Folosirea difuzoarelor la putere mai mare genereaza sau deschide imediat microfisurile daca suspensia este imbatranita. Am vazut fizic cum incinte Unitra care fusesera ascultate multi ani la putere f mica (0,1-0,3W) si aratau impecabil, in doar cateva minute de folosire la putere mai mare (5W, adica varfuri spre 50-100W) au generat crapaturi in suspensii din care apoi au cazut mici firimituri. Evident, momentul a fost dezolant pt proprietar, dar ii spusesem de cativa ani ca trebuie sa se astepte la asa ceva. Cam asa se intampla.

Editat de shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări