Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unitra 90W - reconditionare

daniels

Postări Recomandate

Suportii sunt din lemn, defapt am taiat niste rondele dintr-o coada de matura, inalte de 1 cm.

Pentru rigidizare, voi pune la mijlocul cutiei un X din colt in colt.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 167
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniels

54

• paul_78

29

• Shambala

28

• florinpascu

16

Pentru rigidizare, voi pune la mijlocul cutiei un X din colt in colt.

GRESIT din colt in colt ......peretii laterali respectiv panou frontal si posterior tot vor vibra

A spus mai sus colegul Leco rigidizarea se face in cruce folosind  doua baghete din lemn de esenta tare

O bagheta intre panoul frontal si panoul posterior si inca o bagheta intre peretii laterali ....ceva de genul cum am desenat pe poza

P. S. la partea cu rondele de lemn pentru fixarea placutelor filtrelor ar fi bine sa folosesti si niste rondele de pasla intre placa filtrului si suportii de lemn ( rondele )

post-230317-0-17090400-1471177694_thumb.jpg

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Orice volum scos din interior prin adăugarea de lemne, va modifica acordul cutiei.

modificarea de volum este nesemnificativa ..........nu ca aceste boxe  ar fi foarte bine acordate din fabrica

Link spre comentariu

Am finalizat boxele. Am cautat sa pun filtrele cat mai sus ca sa ramana cat mai mult loc in spatele difuzoarelor de bas. Cu noile filtre si dupa capitonare sunetul este foarte bun. Urmeaza sa mai fac un rand de filtre si pentru Unitrele de 75W.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Am observat ca la volum foarte mic, practic la sfarsitul melodiei atunci cand melodia se "stinge" , la fracvente joase (cele care sunt redate de difuzorul de medii) se aude ca si cum as pune orez pe conul difuzorului. Durata este scurta de cateva secunde. La volum mare acest fenomen nu apare sau nu-l aud.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cumpara spray pentru contacte și ori dai potențiometrele jos și ungi partea de contact a lamelei ori dacă știi cum arata poți introduce furtunașul exact în spațiul de contact băgând mana prin gaura de la diful de bas. important e sa fie unse. De curând am recondiționat și eu o pereche de Unitra 150 W iar acum am de reconditionat una exact ca a ta de 90 W.Pe vremuri taicameu a pus acea schema din Tehnium pe Unitre de 110 W. Comparativ cu filtrele originale, acelea erau prea tipatoare pe partea de medii inalte. Personal nu mi-au plăcut. Dacă amplificatorul e suficient de clar și are suficienta rezerva de putere, atunci nu ai de ce sa schimbi filtrele. Retine ca multe distorsiuni pe difuzoare sunt datorate amplificatoarelor de foarte multe ori subdimensionate.

Editat de florinpascu
Link spre comentariu

Dupa ce am ascultat o perioada am gasit o pozitie pentru acele potentiometre, am masurat valoarea si le-am inlocuit cu niste rezistente da 10R/10W. Acum potentiometrele sunt doar de decor. Mie filtrele originale mi se par tipatoare pe medii-inalte si parca canta pe doua voci in zona de taiere. La cat am ascultat pana acuma filtrele mi se par ok. Intre difuzoare si carcasa am pus niste ”garnituri” dintru-un burete subtire care se foloseste la ambalarea obiectelor electronice. Mi se pare un lucru bun.

Folosesc boxele cu un amplificator Akai AM-2800 la care am un buton ON/OFF pentru tonuri si nu folosesc corectorul de ton. Suna chiar bine. In mod normal nu depasesc o putere de 1W, iar la 3W deja e prea tare. Nu mai spun ce se intampla peste.

Link spre comentariu

In linie am Unitrele de 150 W cu difuzoare noi iar deasupra am niște bookshelf englezești. Toate sunt legate la un amplificator englezesc. În funcție de aplicația auditata, le comut intre ele. De aceea nu insist pe alte filtre. La ceea ce le folosesc, sunt perfecte.

Editat de florinpascu
Link spre comentariu

Iar în ce privește potențiometrele, m-am gândit și eu la un moment dat sa le anulez, dar prin natura firii mele îmi place mai mult sa am mai multe posibilități de alegere decât una singura. Iar dacă producătorul a oferit așa ceva, cu atat mai bine.

Editat de florinpascu
Link spre comentariu

Am observat ca potentiometrele au contact punctiform pe acele arcuri. M-am gandit ca varfurile de curent sunt preluate mai bine de niste rezistente de putere bine lipite. Toate lipiturile din filtru sunt facute pe o lungime de minim 5 mm. Poate e doar un moft de-al meu.

Link spre comentariu

Poziționarea boxelor de asemenea e f importanta. Cum le pozitionezi? Ai și acele înălțătoare de lemn pentru podea?ps: chiar mă gândeam acum ca încă mai exista oameni care acorda credit acestor boxe și încearcă sa le readucă în parametri. ..ca ce vezi pe net de vânzare sunt numai petarde ciobanite...ale tale arata foarte frumos.ps2: nu ca ar fi treaba mea, dar in locul tău făceam un mic efort suplimentar și cumpăram si basii noi, iar pe cei vechi îi vindeam si mai recuperam din parleala. Era satisfactia maxima

Editat de florinpascu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări