Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unitra 90W - reconditionare

daniels

Postări Recomandate

In niste surse am gasit bobine cu miez E+I. Am desfacut una si mieszul are sectiunea dreptunghiulara 35x13 mm, iar sarma este de 0,8

Are 2 bobine inseriate, Am masurat 51mA, 15mA si 8mA. Curios ca v alorile mai mici insumate nu da valoarea mare.

http://imgur.com/a/BtKnz

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 167
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniels

54

• paul_78

29

• Shambala

28

• florinpascu

16

Spune-i domnule ca-s mH.

Nu-i curios ci foarte normal daca este o bobina cu priza sa nu iasa valoarea totala egala cu valorile sectiunilor sumate.

Link spre comentariu

Am sa scriu mH de 1000 de ori, poate imi intra in cap .............si nu mai iese.

Sunt bune pt filtre de boxe?

Editat de daniels
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Daniels, tot cu filtrele făcute atunci asculți? Cum merg boxele? suspensia la bas este ok? mi- a mai intrat o pereche de Unitra 150W. sa vad ce fac si cu ele.

Link spre comentariu

Da, tot cu filtrele facute ascult. Suspensia este in regula, eu daca ascult la 3W deja este prea mult. Dupa cum spun colegii, daca nu se merge la limita suspensiile tin mult.

Chiar vroiam sa intreb cum merge proiectul tau.

Link spre comentariu

Suspensiile imbatranesc in timp indiferent de utilizare, are loc o descompunere a polimerilor din care sunt facute.

Suspensiile imbatranite folosite la puteri mici sau f mici, pot rezista inca mult timp pana sa crape de tot, dar sunetul este complet schimbat, ele sunt rigide, si-au pierdut elasticitatea. M-am lovit de asta la mediile de la Unitre de 140W, care aratau perfect dar la atingere se simtea ca sunt rigidizate. Abia dupa schimbare mi-am dat seama cat de mult afectau sunetul.

Link spre comentariu

Boxele personale au fost finalizate mai demult. Acum am iar o pereche de 150W cu suspensiile originale (nu mi-a venit sa cred ca mai exista, erau încă centrate dar se descompuneau bucati bucati).

Aici voi schimba doar suspensiile și voi curata și unge potențiometrele. Proiectul personal a fost mai lung, dar tot în ideea ca doresc sa le păstrez cât de mult pot originale.

Pana sa mă ocup de astea au mai fost 2 perechi, una de 75 w și una de 140, la fel impecabile.

Atasez si poze cu recondtionarea Unitra 75W și Unitra 140W

post-250637-0-15840300-1500674456_thumb.png

post-250637-0-11500300-1500674810_thumb.jpg

post-250637-0-31054900-1500675547_thumb.jpg

post-250637-0-97761100-1500675558_thumb.jpg

post-250637-0-20968700-1500675622_thumb.jpg

Editat de florinpascu
Link spre comentariu

Felicitari si mult succes in continuare!

Eu am avut probleme cu un tweeter la care schimbasem bobina. Pe la 12KHz incepea sa faca urat. Am pus un tweeter original si nu mai am probleeme. Am mai cumpatat niste tweetere de U75 sa vad cum suna. dar inca nu am avut timp pentru a le schimba.

Link spre comentariu

... doresc sa le păstrez cât de mult pot originale.

Din pacate toate aceste boxe prezinta compromisuiri grave de proiectare (citeste greseli) asa ca incat neremedierea pe cat posibil - si fara costuri mari - macar a unora din acestea, eu nu o vad ca un merit.

S-a mai scris, toate incintele Unitra din aceste serii au atat volumul cat si suprafata deschideril BR prea mici. Daca la volum este f greu sa umbli si hai, asta e, te impaci cu ideea ca pierzi 12-15Hz fata de cat ar putea sa coboare, suprafata BR este f usor de marit prin transformarea reglajelor de nivel pe medii si inalte in alte deschideri BR, fara a modifca major aspectul. Iar comutatoarele se pot fie anula, fie inlocui si muta pe spate.

A doua problema usor de rezolvat este ranforsarea interna si aplicarea unui tratament antirezonant pe peretii interiori, dar aici poate ai facut ceva, nu am retinut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări