Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

atmega8 - programator pe port serial

adynis

Postări Recomandate

Am programatorul pe portul paralel de la pagina http://s-huehn.de/elektronik/avr-prog/avr-prog.htm si merge ok. Dar portul paralel il folosesc pentru altceva, si am nevoie sa folsoesc programatorul pentru atmega8 pe alt port (am incercat sa cumpar o placuta PCI-Paralel, dar nu functioneaza programatorul; am dus-o inapoi)

La aceeasi pagina de mai sus e si un programator pe serial, mie nu-mi merge de nici un fel (ori am gresit, ori are schema ceva ...)

La programatorul pe serial de pe http://www.lancos.com/siprogsch.html ma incurc si nu inteleg ce-i cu alimentarea aia acolo si nu prea inteleg ce-i p-acolo.

Intrebare: Are cineva vreo schema (simpla) de programator pentru atmega8, testata, si care sa mearga cu ponyprog sau chiar poate merge Direct cu codevisionavr (pe care il folosesc) ?

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmin_cosmin_1

3

• adynis

3

• XAN77

1

Top autori în acest subiect

schema pentru ponyprog nu este ceva universal, merge doar cu pontprog, care in materie de avr este principalu program cu care isi programeaza lumea aiurea fusebitii. Mai bine faci un AVR910 http://www.klaus-leidinger.de/mp/Mikroc ... ammer.html este facut cu un AT902313 care nu se mai fabrica, dar se poate face si cu ATtiny2313. Acel programator are la baza un proiect emis chiar de Atmel si este suportat de multe programe sub numele de AVR-ISP, vezi aplication note 910. Poate nu e cel mai simplu programator dar nici complicat nu e. Are avantaju, daca conteaza, ca il poti conecta printr-un adaptor USBtoCOM deoarece foloseste doar RX/TX.

Link spre comentariu

exact programatorul serial de la primul link dat de tine il folosesc eu cu atmega8 si merge perfect.folosesc PonyProg.Daca te ajuta, singurele setari schimbate de mine sunt:- ATmega8 in partea din dreapta sus- la Setup->Interface Setup, am bifat Serial, SI Prog API, COM1 si atat. Restul ramane debifat.Incearca sa vezi daca dai Probe iti da interfata ok

Link spre comentariu

@cosmin_cosmin_1P-ala il am si eu facut si nu merge :((Ai pus exact valorile indicate acolo ? (la rezistente ... la C ..) Inseamna ca la mine e o eroare de schema, ceva :-?Ai incercat cumva vreodata daca merge si cu code vision avr ? cu toate ca are dreptate XAN77 dar cine stie :) [mie pe paralel imi mergea cu schema din primul link si cu code vision avr ]

Link spre comentariu

in afara de condensator,toate piesele sunt la fel. condensatorul are val apropiata. in orice caz, cred ca e al 5-lea pe care l-am facut dupa aceeasi schema,toate au mers.eu folosesc windows xp.- folosesti atmega8 nou nout?- incearca pe cat posibil sa nu mai folosesti liniile de programare ale atmelului la alte functii in circuit, pentru a nu influenta fluxul de dateda mai multe date despre configuratia ta, sa vedem...circuitul merge cu siguranta daca e facut ca-n schema.cu codevision l-am incercat, nu-mi merge. mie nu mi-a mers niciun programator paralel...

Link spre comentariu

Maine verific piesele care le aveam eu ... Inseamna ca am vreo piesa bushita (sau am greshit eu cablajul) ... ca incercasem mai demult, am icnercat si ieri ... si nu-mi merge .. nu-l vede ... Dar daca tie ti-a mers, e clar c-am gresit eu ceva :-? Pe paralel mie mi-a mers foarte bine ... si cu ponnyprog si cu cvavr :pDaca mai exista si alte variante simple ... eventual vreuna care sa mearga cu cvavr ... :) (cea a lui XAN77 mi se pare un pik complexa ca tre-sa umblu cu un al doiela uC din cate observ ... :( )Mersi !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări