Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor pentru rezolvare problema Filtru Trece Banda(FTB)

Vizitator IreneA07

Postări Recomandate

Vizitator IreneA07

Salutare tuturor! 

:hello 

As dori, daca se poate sa ma ajutati la rezolvarea acestei scheme FTB configuratia Sallen-Key.

post-259151-0-38106200-1467712639_thumb.jpg

Cerintele sunt urmatoarele : -funcția de transfer a circuitului(am rezolvat o prima parte, dar nu ma descurc sa ajung la forma finala)

-functionarea circuitului respectiv

-proiectarea circuitului

-simularea circuitului

Va multumesc anticipat!  :multumesc 

Editat de IreneA07
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mondan

2

• cirip

1

• QQme

1

• romicap

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator IreneA07

Salutare!

Merci pentru link-uri, am găsit și eu aceste informații. Mă gandeam că sunt și alte rezolvări pt schema respectivă.

:multumesc

Link spre comentariu

-funcția de transfer a circuitului(am rezolvat o prima parte, dar nu ma descurc sa ajung la forma finala)

La ce forma ai ajuns cu functia de transfer, H(omega)? Prin ce metoda ai extras-o? Ai ordonat termenii polinoamelor de la numarator si numitor dupa puterile descrescatoare ale frecventei (omega) ? Ai scris H(omega)=Vo/V1 ?Ptr. proiectare nu ai spus care este frecventa centrala, castigul si largimea de banda.
Link spre comentariu

Am văzut că există un exemplu de calcul şi pe Wiki:https://en.wikipedia.org/wiki/Sallen%E2%80%93Key_topologyCred că este un exemplu interesat pentru mai mulţi colegi. Şi eu mă implic pentru că nu strică să ne reamintim noţiunile astea.De multe ori când mergi la firme te întreba de operaţionale în diverse configuraţii. Şi când lucrezi cu TL494 ai operaţionale. Prin asta am încercat să vă motivez să continuăm.Când mă implic, aş putea chiar să greşesc intenţionat şi cred că este mai bine aşa pentru că abia aştept colegii să mă corecteze şi să întoarcem lucrurile pe toate fetele ca astfel să ne rămâne bine în minte.Am să încep eu :Funcţia de Transfer H(s)=Y(s)/X(s)Unde alea două sunt transformatele Laplace.Dar ce este transformata Laplace ?Păi e ceva mai general decât transformată Fourier. Transformata Fourier transforma "semnalul văzut pe osciloscop" în semnalul văzut pe "analizor spectral".

Repet: haideţi să facem acest exerciţiu pentru noi. Adică să să reluăm de la început calculul + logică.

Editat de Mondan
Link spre comentariu

Mai tarziu:

"Profesore" Cirip vreu si eu calculul asta ! Chiar daca initiatorul nu mai e interesat sau este interesat asa....doar pentru scoala! O rezolvare cat mai scurta.

Eu vreau sa disecam firu-n patru !

Daca va fi cu integrale  e si mai "savuros".

Editat de Mondan
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări