dre Postat Aprilie 6, 2007 Partajează Postat Aprilie 6, 2007 Am mai multe transformatoare ...dar nu scrie pe ele la cat se alimenteaza si cat scot(ultima parte e usoara ,le masor). Cum pot sa-mi dau seama la cat se alimenteaza? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 6, 2007 Partajează Postat Aprilie 6, 2007 Uite cum fac eu: vad cam cit de mare e trafo, masor primarul altui trafo care se alimenteaza la 220Vca, de aceleasi dimensiuni, si verific daca e cit de cit apropiata rezistenta. Bine-nteles ca ma uit si la diametrul sirmei primarului, daca seamana sau nu cu trafo ''martor''. Daca sint convins ca merge la 220Vca il bag putin in priza, vad daca sfirîie sau bizîie exagetat, daca e in regula, il masor cit scoate secundarul si il mai las 1 ora in priza ca sa vad daca se incalzeste in gol.Daca am mai multe prize pe primar, aleg pe aceea care corespunde rezistentei unui primar de traf cu aceleasi dimensiuni alimentat la 220Vca.E bine sa pui macar o siguranta de 1-2A ca sa te protejezi de efecte pirotehnice. :soc: Link spre comentariu
ionut20 Postat Aprilie 8, 2007 Partajează Postat Aprilie 8, 2007 in mare parte, la transformatoare cu o singura bobina in primar si una singura in secundar (caz ideal pt a masura), primarul este bobinat cu sarma mai subtire, si are o rezintenta mai mare. Un traf poti sa il bagi si invers in priza .. pt cateva clipe, fara sa ai parte de efecte pirotehnice, dar in nici un caz sa nu ai ceva legat pe post pe sarcina la secundar :yawinkle: Deci:primar ...... sarma subtire-rezistenta maresecundar ... sarma mai groasa ca a primarului-rezistenta mai mica ca si primarul Link spre comentariu
one Postat Aprilie 10, 2007 Partajează Postat Aprilie 10, 2007 este bine ca atunci cand legi transformatorul la retea sa pui un bec in serie, astfel scapi de multe necazuri, iar la functionarea in gol nu iti afecteaza masuratorile. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 10, 2007 Partajează Postat Aprilie 10, 2007 Un traf poti sa il bagi si invers in priza .. pt cateva clipe, fara sa ai parte de efecte pirotehnice, dar in nici un caz sa nu ai ceva legat pe post pe sarcina la secundar :yawinkle:Ai bagat tu un traf cu secundarul in priza la 220Vca? Ce tensiune avea secundarul? Era cumva ptr lampi cu 250V? Ia incearca citeva clipe cu un secundar de 12Vca... :smt003 Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 10, 2007 Partajează Postat Aprilie 10, 2007 Cand bagi un traf necunoscut in priza e important sa:-stai cu mana pe "steicher" -stai cu ochii departe de traf :rolleyes: In general e usor sa-ti dai seama care e primaru si care e secundarul, asta daca nu are multe infasurari; eu am avut odata un traf de vreo 60w cu vreo 30 de fire si l-am dat la Aerostar (unde se intretin MIG-urile, in Bacau) ca sa-mi spuna care e primaru si care sunt tensiunile... au lucrat frumos baietii de acolo. Link spre comentariu
satelit Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 Daca ai un Variac legi unul dintre primar,secundar la variac si ridici usor tensiunea. Daca transformatorul se incalzeste sub 220V e clar ca nu este pentru aceasta tensiune. In gol orice transformator nu trebuie sa se incalzeasca.Asa procedezi cu fiecare infasurare in parte. Daca ai gasit o infasurare care nu se incalzeste cind ai ajuns cu variacul la maxim e clar ca poti sa-l pagi linistit in priza. Link spre comentariu
ionut20 Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 Un traf poti sa il bagi si invers in priza .. pt cateva clipe, fara sa ai parte de efecte pirotehnice, dar in nici un caz sa nu ai ceva legat pe post pe sarcina la secundar :yawinkle:Ai bagat tu un traf cu secundarul in priza la 220Vca? Ce tensiune avea secundarul? Era cumva ptr lampi cu 250V? Ia incearca citeva clipe cu un secundar de 12Vca... :smt003Am bagat unu de 31V invers din greseala ... era cu borne, si nu se vedea grosimea sarmei, si uitasem care are rezistenta mai mare .. si a rezistat cam 2 secunde, dupa care l-am scot ca incepuse sa vibreze. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 ionut20Daca s-a intimplat asta ar fi bine sa nu-l mai folosesti vreodata ca e riscanta izolatia dupa accident. Link spre comentariu
ionut20 Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 da posibil sa se fi uzat izolatia :| de folosit nu l-am mai folosit ... ca nu mi-a placut constructia lui, asa ca nu pot zice ca nu patit nimic Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 ca sa nu deschid inca un thread... ce putere maxima pot scoate de pe un transformator cu pachetul de tole E+I 6X5X3 (cm, 3cm grosimea pachetului).Unul de 200-300VA cam ce dimensiuni ar tb sa aiba? (2 secundari a 30Vp-p) Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 citeste articolul "Realizarea transformatoarelor de mica putere" de la http://www.niqro.lx.ro/trafu.htm si o sa poti sa ti le calculezi singur intr-o clipita :yawinkle: Raspunsuri la intrebari: 1) teoretic 225W..practic vreo 200 2) 14..17cm2 Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 ms de link, nu stiu de ce mi se deschide greu, poate e din cauza netului :(facusem prin anul I, dar nu mai gaseam tabelele cu tolele si diametrul sarmelor. Link spre comentariu
muz1ca Postat Iunie 28, 2016 Partajează Postat Iunie 28, 2016 salut am si eu o intrebare daca bag decat primaru la priza fara secundar se incalzeste ?? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 28, 2016 Partajează Postat Iunie 28, 2016 Se va încălzi şi în gol, dacă traful este unul chinezesc făcut cu ,,economie,, cum se fac în ultimul timp.Dacă este făcut cum trebuie, nu ar trebui să se încălzească sesizabil în gol. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum