cozmalau Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 (editat) Buna seara! Am un amplificator auto Sony Xplod XM-GTX6020 350w care nu mai scoate semnal pe iesire deloc. Alimentare primeste, siguranta de pe alimentare este teafara, se aprinde led-ul dar dupa ce ii dau semnal audio dansul nu mai vrea sa scoata nimic pe subwoofer si batal norocu a functionat de cativa ani ca biciu fara interventii, bun deci are finali C5100 A1908 pe ambele canale. Eu de cand ma stiu aceste doua canale erau puse in paralel (in punte) si mergea ok, singura precizare este ca de la un timp 3-4 luni tot mai baga el niste sunete ciudate in subwoofer de salta membrana, care au inceput sa apara tot mai des iar apoi dintru-una s-a oprit si mort a ramas pana in ziua de azi, fum nu a iesit, de mirosat nu miroasa a ars, nu se vad contacte imperfecte sau piese arse sau distruse, nu stiu cum sa ii dau de cap. Ma puteti ajuta va rog frumos sa il pun pe picioare? Schema nu o gasesc. Editat Iulie 4, 2016 de cozmalau Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 (editat) Oare o fi buna asta? Ce parere aveti de diodele D101, 102, 201, 202? Editat Iulie 4, 2016 de franzm Link spre comentariu
Vizitator Rockstar Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Nu ati trebuie schema, cea mai buna schema e aparatul in sine, masoara tensiunile la trasnformator, la finali sa vezi daca are tensiunea care trebuie, verifica prefinalii si finalii. Verifica sa nu fi intrat in protectie aiurea, mi sa intamplat chestia asta, intra in protectie si cand atingeam cu degetul protectia . Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 5, 2016 Partajează Postat Iulie 5, 2016 (editat) Nu e musai sa iasa fum. As incepe cu trz finali...demontati, masurati, etc... Uite aici cum se masoara trz (postarea #5): http://www.elforum.info/topic/116832-masurare-tranzistoarelor/ Editat Iulie 5, 2016 de marius75 Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Ianuarie 7 Partajează Postat Ianuarie 7 Bună dimineața, la un amplificator auto SONY XMN 1004, se aprinde Led verde pt o secunda, timp în care apare tensiunea diferentiala aprox +-27v pe cei doi cond de filtrare și +- 12v după cele doua stabilizatoare, apoi Led-ul se aprinde rosu și tensiunile dispar, am scos toți tz finali care sunt buni iar fara iei aceeași manifestare,am măsurat și toate comp smd în montaj dar nu pare nimic defect, iar ci smd ce comanda invertorul nu se cunoaște decât TL, va rog o idee mulțumesc! Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 7 Partajează Postat Ianuarie 7 O fi tl494, verifica sa vezi daca ăla este Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Ianuarie 7 Partajează Postat Ianuarie 7 Un Elta din alta generatie cu manifestari similare = lipituri reci la condensatorii de filtraj . Fara putina rutina si ceva cunostinte o sa devina un fier mort. Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 La 07.01.2024 la 7:40, modoran a spus: O fi tl494, verifica sa vezi daca ăla este Este TL 549, pini 13 și 14 sunt impreuna,la fel și pini 2si 3 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Acum 21 ore, ovidiu grigore a spus: Este TL 549... poate vrei sa spui TL594 , pt ca TL549 inca nu s-a inventat pe planeta Pamint ... daca este 594 , atunci acesta este versiunea mai evoluata a lui 494 ... Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Scuzați-mă TL594 este. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum