adrian_pic Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Cred ca cel mai bine este sa ne mutam (cu ajutorul unui moderator) cu discutia in subiectul dedicat :http://www.elforum.info/topic/117028-4p1l-single-end/ si sa nu poluam topicul de simulari. Link spre comentariu
simson Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Hornurile cu Lowther au fost aduse de acelasi domn care realizase ampliful cu 4P1L si nu au fost incercate si alte amplifuri .Este posibil sa fi contat calitatea hornurilor. Cert este ca aceasta configuratie are unele avantaje intrucat un alt constructor a prezentat un SE cu 300B care in mod interesant era impins de un EL6 in configuratia anod la masa si semnal preluat din grila ecran auditia facanduse pe incinte BR cu FE206. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 (editat) da simson cu o asemenea băşcălie cert hornurile Lowther "făceau toţi banii"(impresie acustică)...,teoretic sa gandim ce poate sa faca un singur tub cu sarcina14k un horn(mai mult sau mai puţin elaborat) schimbă mult răspunsul acustic raportat la o incintă chioară/ordinară sau uite să mă exprim mai clar comparativ poftim trioda nativă 6n6p este net superioară şi potentă(disipaţie 8W la anozi) în raport cu această conexiune(4P1L). de moment să ne imaginăm cum pot lucra şase tuburi 6n6p(6X8W disipaţie) pe o sarcină dată (trebuie doar să înmulţim cu 12 curentul pe axa ia din pdf) posibil un 8W-utili în sarcină de înaltă clasă A , sarcina la anozi în acest caz(6x6n6p) poate atinge doar 700-800Ω adică poftim un OT de super bandă(cfg.SE)..,dacă atacăm usor în curent gc(A2) ajungem chiar departe cu Pu(aprox 20W) pe sarcina aia anodică de numai 700-800Ω(amplitudinea din atac fiind nesemnidficativa circa 18-19Vvv) atacul se poate face cu ce vrem noi pentru o asemenea amplitudine aprox. nesemnificativă, atacul trebuie să susţină şi ceva curent (dacă vrem aia 20W în sarcină) PS poate simula Lăzăroiu etajul final să vedem cum stăm(6 X6n6p) Editat Iulie 10, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
300B SE Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Mai precis in R104M ataca GU50, in R104 ataca un ...GU15. Grig Vă rog să specificați despre ce anume vorbiți. Vă multumesc! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Eu nu inteleg, de ce din o pentroda frumoasa (ca aspect si caracteristici) de 9W Pda, o transformam intr-o trioda de 1.5W Pda, ~1/2 6N1P , iar apoi o folosim ca finala audio... In link-ul de mai jos http://www.bartola.co.uk/valves/2014/08/04/4p1l-with-screen-as-anode/ scrie de ce s-a incercat aceasta conexiune pentru line stage (deci s-a argumentat): A friend in DIYAudio came up with a great idea of using the 4P1L in a different way for a pre-amp/line stage. If we have a tranformer gapped between 5 and 10mA then we can bias the 4P1L at 100-113V. The anode resistance will be between 2K9 and 3K7 approximately. This is even less than half of what the 26 anode resistance is. In fact, the 4P1L in this mode has higher anode current and power capacity as well as three times of the transconductance. All in all, is a real winner on paper at least. Haven’t heard the 4P1L in this mode, but am sure it will sound really well after using 4P1L in pre-amps for many years. I’d probably aim to run it at 8mA if possible to reduce anode resistance and operate the 4P1L out of the knee. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 In primul rand 4P1L e cu incalzire directa ... comparatii cu 6n6p sau alte similare pe baza de disipatie si Ra sunt ca nuca-n perete . Ca unii oameni s-au plictisit de configuratiile clasice si "inventeaza" mereu cate ceva diferit , ne place sau nu , asta e viata . Link spre comentariu
sebi_c Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Mai precis in R104M ataca GU50, in R104 ataca un ...GU15. Grig Eu n-am avut decat R104M in companie, varianta auto si portabila. In cativa ani au fost toate inlocuite cu R130 si R1300. GU15 erau in depozit, dar nu stiu la ce foloseau. Oricum, am achizitionat si eu cateva GU15 de pe la intalnirile radioamatoricesti. In schimb 4P1L era utilizat in multe statii, ca de altfel si GU50. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 (editat) Pai cel care a "inventat" conexiunea nu a folosit-o pentru tub in postura de tub final (a si justificat de ce a folosit aceasta conexiune). Daca apoi vine cineva si fara nici un argument ingineresc foloseste aceeasi conexiune cand tubul este folosit ca finala crezand ca a facut ceva extraordinar nu mi se pare ceva valabil. Nici Bartola nici Wavebourn (ambii au facut SE-uri - si nu banale cu acest tub) nu au folosit aceasta configuratie pentru tubul final (deci nu au vazut nimic genial in aceasta configuratie folosita pentru tubul final). Editat Iulie 10, 2016 de adrian_pic Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Eu n-am avut decat R104M in companie, varianta auto si portabila. In cativa ani au fost toate inlocuite cu R130 si R1300. A fost un 104 ratacit la noi la TR pe IMS , a avut ceva probleme si din viteza am bagat cu nea` Virlan un GU50 in el si ne`am facut de lucru aiurea , bineinteles ca dupa ce am schimbat GU50 cu un GU15 nou am mai avut de cautat ca defectul era pe la ceva releu, tubul vechi era ca nou. De aia tin minte ca erau deosebite 104 de 104M. Grig Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 11, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2016 La obiect, domnilor, la obiect...si eu imi pot aminti cum furam cirese din ciresul lui Mos Batu de la bunica de la tara....si cum i-am spanzurat un caine mort de gard dupa ce ne-a cocosat in bataie cand ne-a prins in ciresul lui... Cer scuze de off-topic initiatorului topicului... Link spre comentariu
300B SE Postat Iulie 11, 2016 Partajează Postat Iulie 11, 2016 Am inteles pana la urmă. Vorbiti despre stații radio militare care aveau ca finale tuburile de mai sus. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 11, 2016 Partajează Postat Iulie 11, 2016 (editat) Gasiti ceva frumos aici: http://www.single-ended.com/4P1L-SE.htm luati ca exemplu cam ce transformatoare de iesire trebuiesc pentru 1.5W in trioda sau 3W in pentoda (UL) si ce sasiu elegant si de bun simt,fara multe inscriptionari (ca la cimitir !) multe gauri si suruburi...,asa ceva frumos am vazut doar la un singur coleg de-al nostru si anume; amplificatoarele lui Sebi Carjan (@sebi_c). Singurele sasiuri pentru tuburile electronice care ar fi cu adevarat adecvate sunt cele de culoare argintie sau alba (culori deschise),negrul este cea mai nepotrivita alegere,parerea mea,cate sasiuri de aparate de radio ati vazut de culoare neagra ??? Editat Iulie 11, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 11, 2016 Partajează Postat Iulie 11, 2016 Da, foarte bun link-ul! Cand gasesti informatii de genul: Triode connection is good .sound like EL34 triode connection. Regarding the difference between triode and ultralineal, I do prefer the UL mode because I feel the triode mode very thin, in UL mode is stronger, has better dynamics and control over the drivers, and more body. Even for songs like a piano solos or voice, it as no glare neither too bright. So, as you said, now I think UL mode definitely better than triode modes for any valve 71A, 45, 2A3, I have not listened the 300B yet, but the 4P1L is sounding (in UL) better than valves I mentioned before. deja stii ce sa alegi (UL sau trioda). La fel si cu alimentarea filamentului. Singura problema cu acest tub o gasesc in procurarea soclurilor. Cele bune de la rusi nu sunt ieftine, deci daca iei doua te mai si vamuieste, iar daca iei cate unul (sa scapi de vamuire) transportul ajunge scump. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 11, 2016 Partajează Postat Iulie 11, 2016 _______________________________________________________________Singura problema cu acest tub o gasesc in procurarea soclurilor. Cele bune de la rusi nu sunt ieftine, deci daca iei doua te mai si vamuieste, iar daca iei cate unul (sa scapi de vamuire) transportul ajunge scump. Este posibil sa gasiti prin targuri de vechituri socluri de la radiourile ce utilizau tuburi din seria E(U)CH21,E(U)BF21,E(U)BL21,acestea au socluri care sunt bune si pentru tubul 4P1L. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 11, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2016 Se gasesc tuburi si socluri ieftine la un user de la vanzari. Cred ca da si bonus daca iei mai multe, eu am primit un bonus de la el doar pentru 2 buc 4P1L si 3 socluri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum