Untold Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Buna ziua. Intrucat am doua bucati NOS din tuburile mentionate, am vrut sa-mi fac un amplificator pentru casti cu ele, dar neavand niste casti mai acatarii, am renuntat la idee si m-am hotarat sa incerc un SE. Ca trafuri de iesire, am doua trafuri de cadre, ar fi bune ca sectiune pentru 1-2W acolo? Mai jos schema pe care am gasit-o cu rugamintea de sugestii pentru optimizarea ei si folosirea de 6N1P sau 6N2P, 6N3P nu am. Multumiri. Link spre comentariu
romicap Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 http://i0.wp.com/www.bartola.co.uk/valves/wp-content/uploads/2016/06/2P29L-4P1L-PSE-Amp.png Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2016 Multumesc de schema, @romicap, dar am specificat ca posed doar 2 buc. 4P1L. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Ce fel de trafo de cadre? Oricum nu vor avea o bandă audio largă. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2016 @++Florin++: Ma gandeam sa vorbesc cu Dl. Lazaroiu pentru rebobinarea trafurilor de cadre, intercalat, daca miezul este bun. O sa alimentez trafurile sa vad cat ce tensiune au in secundar, multumesc pentru indicatii. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 (editat) Atentie mare la identificarea infasurarilor, sa nu bagi 220V pe primar. ................. In cazul folosirii trafurilor de cadre rebobinate recomand totusi o reactie negativa intre secundar si catod 6N3P. Condensatorii ce decupleaza rezistentele din catodul tuburilor mi se par inutil de mari ca valoare (1000uF), daca totusi folosesti aceste valori monteaza in paralel cu fiecare cate un condensator de 0.22uF. Condensatorul de cuplaj intre trioda si finala (0.22uF) eu l-as majora la 0.68uF avand in vedere rezistenta din g1 a finalei (doar 100k), pentru un raspuns mai bun la frecvente joase. Editat Iulie 4, 2016 de +_Florin_+ Link spre comentariu
zal Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Atentie mare la identificarea infasurarilor, sa nu bagi 220V pe primar. În primar nu e o problemă, în secundar... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 5, 2016 Partajează Postat Iulie 5, 2016 În primar nu e o problemă, în secundar... Scuze, am scris din greseala "primar" Link spre comentariu
bmsorin Postat Iulie 7, 2016 Partajează Postat Iulie 7, 2016 4p1l are o durată de viață relativ scăzută, cam 500 de ore, dacă nu aveți decât 2, va recomand să vă mai procurați câteva, altfel eu nu m-aș apuca de treabă... e doar un sfat... Link spre comentariu
TON Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 4p1l are o durată de viață relativ scăzută, cam 500 de ore, dacă nu aveți decât 2, va recomand să vă mai procurați câteva, altfel eu nu m-aș apuca de treabă... e doar un sfat... Daca asculti 5 ore pe saptamana tot te tin minim 2 ani ,cea ce nui putin ,sunt tuburi care tin peste 5000 de ore ex. PL36 usor de lucrat robuste si lejjer 5w in SE , totusi eu recomand PCL82 .!!! Link spre comentariu
simson Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 O alta chichita, ultima, aceste tuburi au o particularitate de a functiona fara probleme in paralel... Corecta remarca dvs, plus ca aceste tuburi pot functiona intr-un regim audiofil mai special cu anod la masa si grila ecran pe post de anod.Astfel se pot conecta chiar 6 tuburi 4P1L in paralel. De asemenea astfel de configuratii imping finale SE cu AD1. Link spre comentariu
sebi_c Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 Lampa prefinala din R104, ce ataca un GU50, sau finala de la R105D si in multe alte scule militare! Super lampa, rezistenta la vibratii si alte traume. N-am vazut nici una defecta in multi ani de zile. Nu mai zic de caracteristici: adevarata pentoda! Nu recomand decat montarea ei ca pentoda, asa cum a fost proiectata, nu de alta, e pacat de frumusetea de caracteristici de iesire ce la are. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 Mai precis in R104M ataca GU50, in R104 ataca un ...GU15. Grig Link spre comentariu
simson Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 @simson : imi pare rau,chiar nu inteleg configuratia sugerata de catre dv.,daca se poate , schitati ceva ...,chiar nu-mi dau seama ce si cum ?!...cu grila trei (G3) ce facem ??...si care ar fi avantajele acestei idei ? Iata configuratia la care faceam referire.Eu nu am vazut schema , am desenat dupa cele spuse de constructor. Care sant avantajele?... un sunet nemaiauzit de mine pana acum , adevarat pe hornuri Lowther, in rest cred ca exista un pic de snobism in realizarea acestei configuratii utilizand 14 tuburi 4P1L. Poate in urma simularii ne dati dvs. o explicatie. Link spre comentariu
bmsorin Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Eu nu inteleg, de ce din o pentroda frumoasa (ca aspect si caracteristici) de 9W Pda, o transformam intr-o trioda de 1.5W Pda, ~1/2 6N1P , iar apoi o folosim ca finala audio... Poate ca acel sunet deosebit era redat de hornurile Lowther. S-au mai ascultat si alte amplificatoare pe acele hornuri? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum