Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

totusi de ce explodeaza igbt-urile?

asyx

Postări Recomandate

va salut.am un prieten care are un Teknica 144.l-a adus la reparat de 3 ori pana acum,de fiecare data cu igbt-urile explodate.forma de unda pe osciloscop egala pe ambele igbt-uri.sa faca probleme transformatorul de impulsuri?

a rezolvat cineva aceasta problema?

Link spre comentariu

Nu mi-am dat seam precis de unde e problema dar intodeauna la gama aceasta de aparate le rad partea de comanda a IGBT-urilor, faca alta comanda diferita pe o placuta separat, inlocuiesc si IGBT-urile cu un alt tip si astfel problema e rezolvata, bineinteles ca totul tine de propietar daca accepta pretul....

Pe scurt problema este atit din comanda cit si din IGBT, sau ambele....

Link spre comentariu

gbt-urile le-am comandat tot timpul de pe TME.am schimbat aproape tot si pe partea de comanda(mai putin condensatorii de 1 micro).

ce fel de igbt recomandati?

Link spre comentariu

Nu am incercat insa sint convins ca nu, am incercat insa invers, deh curiozitatea, si sigur nu e bine :). Sa nu uiti de diode, la fel, cit mai rapide.

Link spre comentariu

Cel mai probabil din cauza dv/dt sau/si di/dt.

E posibil ca bobina de iesire sa fie subdimensionata si sa intre in saturatie in anumite cazuri particulare, respectiv curentul creste f mult (si f repede).

Adaugati o bobina fara miez cu inductanta L = 1.2*(Vdc/ (di/dt_T)); Vdc e de regula 310V iar di/dt_T e valoarea maxima admisa pentru tranzistor (din catalog).

Link spre comentariu

Poti sa citesti si aici, dioda nu functioneaza ca o protectie?

ma refeream la faptul,ca,acum vor fi 2 diode in paralel

Cel mai probabil din cauza dv/dt sau/si di/dt.

E posibil ca bobina de iesire sa fie subdimensionata si sa intre in saturatie in anumite cazuri particulare, respectiv curentul creste f mult (si f repede).

Adaugati o bobina fara miez cu inductanta L = 1.2*(Vdc/ (di/dt_T)); Vdc e de regula 310V iar di/dt_T e valoarea maxima admisa pentru tranzistor (din catalog).

va referiti la bobina de pe iesirea de cc?problema este ca intra in scurt cand nu sudeaza

Link spre comentariu

ma refeream la faptul,ca,acum vor fi 2 diode in paralel

va referiti la bobina de pe iesirea de cc?problema este ca intra in scurt cand nu sudeaza

In cazul asta problema pare a fi din modul de comanda / drivere. O schema ar fi de ajutor pentru o analiza mai detaliata.

Link spre comentariu

In cazul asta problema pare a fi din modul de comanda / drivere. O schema ar fi de ajutor pentru o analiza mai detaliata.

schema este intr-o postare mai sus

Link spre comentariu

Fa ce a spus colegul @nickrvl si mai adauga pe partea de iesire 

Posted Image

L.E. Evident pastrezi bobina de iesire

Editat de amudsen
Link spre comentariu

Fa ce a spus colegul @nickrvl si mai adauga pe partea de iesire 

Posted Image

L.E. Evident pastrezi bobina de iesire

multumesc.sa vad daca individul este interesat de modificari

Link spre comentariu

Acum am vazut schema; e foarte probabil ca in gol, cand factorul de umplere e aproape de 50%, sa nu se reseteze complet miezul si in cateva cicluri sa apara saturatia (prin cresterea in scara a inductiei) acestuia, ceea ce echivaleaza cu scurt-circuit cand cei 2 tranz sunt comandati in ON.

Daca cel putin una dintre diodele MUR860 se intrerupe... resetarea miezului nu se mai face si se intampla imediat acelasi lucru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări