Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defectă Punte RLC E 0704

elctropan

Postări Recomandate

Bună ziua,

Am probleme cu puntea RLC E 0704.

Comportamentul este următorul:

La cuplarea alimentării, pe poziţiile comutatorului de funcţii pus pe C şi L se aude un ţiuit permanent.Potenţiometrul de sensibilitate are influenţă în sensul că dat la minim aduce acul indicator la mijloc şi dat spre maxim acul indicator se duce repede spre extrema dreaptă.Dar, orice condensator sau inductanţă legi la borne şi apoi învârţi de roata cea mare nu are absolut nicio influenţă. 

La poziţia comutatorului de funcţii pe poziţia R, apare un zgomot mare la transformatorul de reţea ca şi cum ar intra în scurt(deşi la lampa indicatoare alimentată tot din acelaşi transformator nu se simte nimic la luminozitate).La fel se comportă butornul de sensibilitate şi la fel rotirea roţii mari(cu un rezistor mic pus la borne) nu au nicio influenţă.

Îmi poate da cineva ceva sfaturi privind procedura de depanare?!?Am văzut că are un tranzistor de putere EFT 250(sigur nu am de unde lua aşa ceva).

Ataşez câteva poze.

Vă mulţumesc anticipat.

post-203280-0-91906800-1467569637_thumb.jpg

post-203280-0-65546100-1467569677_thumb.jpg

post-203280-0-68057300-1467569688_thumb.jpg

post-203280-0-78060200-1467569698_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elctropan

3

• Depanatoru

1

• nationalistu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tinand cont de vechimea ei,trebuiesc inlocuiti toti condesatorii electrolitici,si eventual de verificat cei fixi de culoare verde,si apoi masurate ceva tensiuni conform schemei.EFT 250 daca gasiti ars imi lasati pe PM mesaj si va pot rezolva.

Link spre comentariu

Ok. Mulţumesc.

Am citit cartea tehnică(bineînţeles de la dl Şoldan)  şi la verificările de tensiuni trecute în carte am constatat:

"10.2.Verificarea oscilatorului de 1 kHz:

Cu:

• [*]
Comutatorul de funcţiuni – pe poziţia “C,L%” [*]Comutatorul de game – pe gamele 10 pF…100 nF(1000 Hz) [*]Între bornele B1 şi B3 trebuie să existe o tensiune de 1 V ef.   În caz contrar se verifică:

-diodele D3 , D4,

-tensiunea pe condensatorul C3(20 V)

-conexiunile -  conform schemei de principiu

-tranzistorul T1"

Tensiunea între bornele B1 şi B3 în acest caz este 0 V.Tensiunea pe C3 este 17 V.D3 şi D4 par bune.Nu îmi dau seama T1 dacă e bun sau nu(are între bază şi emitor aceeaşi rezistenţă[diterită de zero - nescos din montaj)

Urmează să verific ce recomandă cartea tehnică.

"10.3.Verificarea redresorului de 4,5 V.

Cu:

-comutatorul de funcţiuni – pe poziţia “R%”, între bornele B1 şi B3 trebuie să existe o tensiune de 4,5 V.În caz contrar se verifică:

-diodele D1,D2,

-tensiunea pe condensatoarele C2,C1(4,5 V),

- conexiunile – conform schemei de principiu."

Tensiunea între bornele B1 şi B3 este 1,90 V.

Voi verifica ce recomandă cartea.

Voi verifica de a semenea şi ce a indicat "nationalistu'

Mulţumesc.

Cu stimă,

Editat de elctropan
Link spre comentariu

Trebuie inceput cu vericatul pieselor din zona bornelor , probabil sunt diode de protectie care daca se uita sa se descarce condensatorii de masurat se strapung ... cea mai banala cauza de defectare

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări