Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

acumulator lithium ion 3.6v 1450ma

laur82

Postări Recomandate

Buna seara! As dori daca ma puteti ajuta cu cateva idei despre cum pot verifica niste acumulatori lithium de 3.6. Ei se gasesc intr-un aspirator care numai tine decat 4min iar inainte tineau circa 15min. I-am verificat dupa incarcare si avea 4v tensiune, l-am lasat sa mearga dupa circa 4 min s-a oprit si am masurat din nou tensiunea pe fiecare element si este de 3,8 ceea ce consider ca este in regula. Intreg acumulatorul al aspiratorului este de 18v si 1450 ma. Astept idei din partea dumneavoastra. Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laur82

12

• validae

5

• Relav

3

• dany_cta

2

Top autori în acest subiect

Pune ca sarcina ( pe intreg acumulatorul) 2 becuri auto de 12V/21W inseriate. Vei avea  aprox 2 A (consum). Cu aceasta sarcina conectata masoara tensiunea pe fiecare element in parte (5 elementi, nu?). Asa afli care element este slab. Pot fi toti elementii slabi si atunci in cateva minute becurile se vor stinge. Masurarea tensiunii pe elementi este irelevanta fara a conecta un consumator.

Acumulatorii Li-ion sunt incarcati complet la 4,2v (nu la 4V). Poate ai vre-un defect la circuitul de incarcare. Si se descarca pana la 3,1V.

Editat de Relav
Link spre comentariu

Acum sunt descarcati trebuie sa ii bag la incarcat, ma gandeam sa nu fie si de la incarcator. O sa ii incarc ii bag in sarcina si masor sa vad cum se prezinta.

Link spre comentariu

Acest tip de acumulatori Li-Ion se folosește întotdeauna cu un circuit de protecție la supratensiune și suprasarcină.El detectează când acumulatorul este descărcat sub o anumită tensiune limită, precum și când este încărcat complet, pentru a preveni degajarea de gaze și explozia. Aspiratorul folosește mai mulți elemenți de 3,6V înseriați, iar cel puțin unul din ei (dacă nu chiar toți) nu mai are capacitatea normală.Testează tensiunea fiecărui element în sarcină (cu becuri auto) cum a arătat colegul mai sus.Dacă doar unul din elemenți e cauza, îl înlocuiești cu altul identic.Dacă sunt toți slabi, trebuie înlocuit tot setul.

Link spre comentariu

Am gasit de cumparat cu urechi de lipire dar nu stiu cati sa cumpar si pe care sa inlocuiesc. Conteaza ca am gasit la alt amperaj , am gasit de 2800 ma.

Link spre comentariu

Trebuie să fie absolut toți cei înseriați de aceeași capacitate, altfel nu se vor încărca la fel.Cei de capacitate mică se vor încărca rapid iar ceilalți nu, forțându-i pe primii să se supraîncarce...

Dacă-i înlocuiești pe toți cu unii de capacitate mai mare, trebuie să schimbi și circuitul de protecție comun cu unul potrivit capacității lor.Dacă fiecare element de 3,6V are propriul lui circuit de protecție, atunci nu mai e nicio problemă.

Link spre comentariu

Uita-ti de aici vreau sa comand Problema este in felul urmator ca as dori sa schimbi doar pe cei defecti deoarece nu vreau sa ridic costul de reparatie fata de original care au cerut destul pentru inlocuirea acestora si persoana care detin acest aspirator doreste mai ieftin.    http://www.adelaida.ro/baterie-reincarcabila-li-ion-3.6v-2800mah-18650-o14x52mm-inr18650-29e.html

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu

Nu face prostia asta, caută unul-două acumulatoare de laptop second hand și iei de acolo elemenții buni, sau caută pe net că vând unii elemenți ieftin, ăștia de la Adelaida au prețuri de tot rahatul.....ajung toți acumulatorii să coste cât aspiratorul nou. Mai orientează-te și la alte magazine http://www.shopmania.ro/q-acumulator-18650

Link spre comentariu

http://www.emag.ro/baterie-laptop-whitenergy-toshiba-pa3533-pa3534-li-ion-4400mah-04932/pd/DY5993BBM/?ref=similar-exp_center-1_6&recid=iq6way1o-bu50haqw6xj-C.c17_a185.S.SIMILAR-14hf73o

In bateria asta sunt 6 elementi. Iesi mult mai ieftin. Poti sa-i lipesti cu pistolul de lipit dar sa lucrezi rapid.

raspuns pt postarea de mai jos:

N-ai inteles. Tie iti trebuie 5 elementi 18650 iar in acumulator sunt 6. Sunt 3 grupe inseriate de cate 2 elementi ( in paralel ) .

Editat de Relav
Link spre comentariu

Păi acumulatorul dat ca exemplu de coleg mai sus, are 6 elemenți legați serie-paralel, sau pe românește, două serii de câte trei elemenți legate în paralel.Deci 6 x 3,7 = 22,2V   Îți trebuie doar 5 (cinci) elemenți din el ca să obții cei 18V. 

Link spre comentariu

Greseala mea am crezut ca sunt toti in serie. Imi cer scuze! Pai intai ii fac proba cu becurile de masina sa vedem care si cum pica in sarcina sa confirm faptul ca acumulatori sunt de vina si nu incarcatorul si pe urma ma gandesc in achizitionarea acumulatorilor. Dar nu pot sa las acumulatori pe motora de aspiratie ca sunt legati deja si sa masor pe fiecare in parte tensiunea? Va multumesc!

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu

Poți și așa, dar vezi că dacă folosești un multimetru digital, e posibil să-ți facă unele figuri din cauza autoinducției cauzate de motorul cu perii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări