Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecou telefon

steleverzi

Postări Recomandate

Parerea mea este ca acel ecou apare din cauza algoritmului de eliminare a zgomotului din telefonul interlocutorului. La telefoanele "mai evoluate" este putin sesizabil pe cand la cele ieftine apare frecvent. Practic, daca algoritmul este adaptiv la conditiile audio si nu exista acel al doilea microfon "de zgomot" atunci apare aleator microfonia. In principiu, telefonul celuilalt trebuie sa elimine interactiunea dintre semnalul de la casca si microfon in semnalul pe care il trimite in partea de compresie vocala. Daca nu se face acest lucru atunci semnalul ajunge distorsionat la microfon si modulul de eliminare a zgomotului poate lua decizia sa nu modifice nimic astfel ca semnalul castii, fiind mai puternic, se transmite direct microfonului. Intervalul intre vocea personala si ecou are legatura directa cu intarzierea propagarii datelor dus-intors in retea plus procesarea in telefonul interlocutorului pentru ca telefonia mobila nu este telefonie in timp real ca la cea cu fir analogica.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Andrei91
La 03.07.2016 la 15:07, steleverzi a spus:

Am un telefon samsung galaxy s2, de ceva timp persoanele cu care vorbesc la telefon se plang ca isi aud vocea in ecou. Eu nu imi aud vocea in ecou si aud persoana cu care vorbesc perfect.

De la ce poate fi problema ?

Doar daca dau pe speaker cealalta persoana cu care vorbesc nu isi mai aude vocea in ecou.

Salut. Aceeași problema o am și eu. Ai rezvat atunci problema cu telefonul? Mersi

Link spre comentariu

Nu e defect .

S2 si S2+ au acest defect din nastere ,dar trebuie verificate componentele in cauza si gasketii lor ,bucatile de cauciuc care le fixeaaa in carcasa .

Link spre comentariu

Incercam din greu sa gasim explicatii exotice doar sa nu ne referim la serviciile de "inteligence". care cu bani foarte grei dela buget ne asculta basinile. Am zis!

Link spre comentariu

Eu am telefoane scumpe ( zic eu ) , si destul de performante . Se mai intampla ecou ... , in timpul conversatiilor . Numai cu anumiti corespondenti ... , in mod sistematic . Si daca schimb SIM - ul in alt aparat , sau sun de pe alt terminal , cu alt numar . De ce , sau ce inseamna aceasta ... , n - as putea spune . Nu ma pricep , si ca atare nu pot sa inaintez vreo concluzie . Nici macar ( vreo ) ipoteza . 

Link spre comentariu

Asa era pe fix-ul lu` Romtelefon, acum cauza ecoului e decalibrarea unui rezonator ceramic(sau quartz) de la DSP, evident, daca fenomenul e permanent, altminteri e vorba de desincronizari intre celula si telefonul mobil.

Dsp_chip.jpg

Link spre comentariu

Asta cu ecoul și ascultatul de către servicii e o poanta simpatica, o tot aud la diferite persoane in ultimii ani. Nu am înțeles de unde ideea că interceptarea GSM introduce ecoul acela,, probabil un plictisit a lansat chestia asta pe net și cum lunea e credula ...

In foarte rare cazuri am auzit și eu acel ecou dar nu e reparabil a chestia, ba chiar uneori la inițierea unui apel se aude o frântură a unei voci (tot serviciile :rade:)

Link spre comentariu

Foloseam un 6310i in reteaua cosmote acum 11-12 ani si am avut acest tel si ab cosmote pana in 2015 .

Aleator si nu prea , in functie de nr cu care vorbeam aparea acel ecou , indiferent de zona unde ma aflam .

Ecoul aparea uneori de la inceputul apelului , alteori pe parcurs si disparea sau nu pana la incheierea apelului , indiferent de durata apelului .

Acest efect de ecou apare si cand interlocutorul este pe "speaker ".

Nu se pot trage concluzii din aceste detalii .

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Va salut dupa multi ani :), imi pare bine ca am intrat aici.

Referitor la subiectul deschis de mine, a fost doar o problema tehnica a telefonului....

Doamne ce bine este in libertate :) Va iubesc pe toti !  PS: Nu mai am wc infundat, e fortzaaaaa ! :)

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări