Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecou telefon

steleverzi

Postări Recomandate

Aiurea total , astea sunt legende urbane demne de analfabeti  , ecoul este dat de faptul ca semnalul telefonului tau este gestionat de doua celule GSM simultan datorita reflexiilor RF ( cam cum se vedeau emisiunile TV cu dublura , la vechile televizoare in banda FIF ) sau semnalului de nivel mic in special la 2G  .

Pe 3G  / 4G nu prea apare eroarea asta , de aia s-a trecut in prezent la 4G . [...]

Asta mi se pare cea mai buna explicatie, ma gandeam si eu la asa ceva, dar pana acum nu am studiat prea detaliat cum functioneaza 2G / 3G / 4G.

Inregistrarea se face de obicei  " din centrala " , este una dintre conditiile obligatorii pentru  acordarea  licentei de functionare a operatorilor GSM , oriunde in lume .

Institutiile au acces direct la " centrala " la orice comunicatie ce implica trasfer  de date si voce  : sms , whatsapp , skype etc , inclusiv la agenda si coordonatele GPS iar in cazul cand telefonul nu are GPS se face telemetrie cunoscand la ce  celula GSM esti conectat ...

Asta asa este, am scris si eu mai sus. Convorbirile sunt inregistrate automat, fara ca cei interceptati sa isi poata da seama de asta.

Mai demult au mai circulat niste articole cu informatii false pe internet, cum ca in cazul in care suni la un anumit numar de telefon si auzi niste piuituri, atunci esti ascultat. Defapt acel numar de telefon a fost pentru accesul la internet prin WAP (ca un fel de dial-up), optiune care de obicei trebuia activata in prealabil la operatorul de telefonie mobila. Eu cativa ani am folosit internetul prin WAP, pana am facut upgrade la un telefon cu GPRS, de aceea am stiut acel numar de telefon de la setarile manuale facute. Dar altii care nu au stiut asta, au vazut ca la unele telefoane se aud piuituri la acel numar, la alte telefoane nu raspunde numarul de telefon (optiunea WAP nu a fost activata), din acest motiv chiar au crezut ca sunt ascultate telefoanele la care la acel numar se aud piuiturile. Din punct de vedere tehnic s-ar putea sa fi fost ceva adevar in chestia asta, deoarece un telefon "preparat" ar fi putut intr-adevar transmite date prin WAP in timp ce proprietarul nu l-a utilizat, dar asta oricum s-ar fi vazut probabil pe factura.

Link spre comentariu

Nu bag mana in foc ca e neparat ca mine, doar v-am spus ce s-a intamplat. Se auzea un ecou deranjant, practic cu o intarzire de aproximativ o secunda, se auzea in casca telefonului tot ce vorbeam eu. Nu era ecou al vocii interlocuorului, doar ecou la vocea mea, si doar cand vorbeam cu aceea persoana. Chestia s-a repetat in mai multe randuri, la distanta de cateva zile si numai cu persoana aia, cu restul se auzea normal. Repet inca o data, in cazul de fata poate fi vorba despre altceva (o piesa defecta), insa ecoul despre care vorbesc s-a intamplat din alte motive, care nu tin de telefonul meu, retea, etc...Poate sa fi fost un defect al telefonului interlocutorului, asta nu mai stiu.

..............................

N-am spun ca ascultatorul...terta persoana, ar fi neaparat un reprezentant al organelor statului. :) Sunt si altii interesati ( a se citi raufacatori)...motive sunt destule...materiale...surse de castig usor.

Unii au obiceiul sa "dea din casa" multe intr-o discutie telefonica...iar urechile care nu se vad... asculta... :nas:, apoi pagubitul isi pune intrebarea : De unde a stiut hotul ca tin banii sub tabloul din hol ?! (un exemplu la intamplare). Sunt destule cazuri in care hotii au operat la marele fix, posibil ca ei sa fi stiut totul (unde sunt banii, cand pleaca persoana, cand vine) din ascultarea telefonului victimei.

Si mai este un loc de unde afla multe detalii despre sejururi/vacante ale victimelor...FB...acolo e fara ecou...

Editat de marius75
Link spre comentariu
Vizitator claus

Le place unora sa creada ca-s ascultati,urmariti. Probabil isi autoinduc o anume importanta pentru propria persoana,spunand acest lucru cu o oarecare mandrie.

Si eu sunt ascultat de fiecare data cand vorbesc la telefon,iar daca constat ca acest lucru nu se intampla cu atentie,devin nervos.

Link spre comentariu

sunt doua situatii diferite descrise aici :1 interlocutorul se aude pe el in ecou2 cel care floseste telefonul se auxe pe el in ecou.nu le amestecati ,sunt total diferite.depre prima era discutia inceputa .

Link spre comentariu
Vizitator claus

sunt doua situatii diferite descrise aici :1 interlocutorul se aude pe el in ecou2 cel care floseste telefonul se auxe pe el in ecou.nu le amestecati ,sunt total diferite.depre prima era discutia inceputa .

Si cine nu foloseste telefonul? Sau te referi la cel care asculta fata de cel care vorbeste si invers.

1. Adica eu sun si ma aud in ecou, vorbind cu celalalt

2. Celalalt ma suna si-l aud eu in ecou

3. Suna el si isi aude vocea in ecou

Link spre comentariu

La mine era alta situatie, sa zicem nr 4...adica eu eram sunat si ma auzeam doar pe mine in ecou, pe el il auzeam normal. El nu auzea nici un ecou, l-am intrebat... ca era destul de enervanta treaba. Semana mult cu ecoul care mai apare la radio, atunci cand suna un ascultator si nu da volumul mic la radio.

Doar cand vorbeam cu el se intampla asta. I-au mai spus si altii ca se aud in ecou (asa mi-a spus el). Isi schimbase telefonul si degeaba. Numarul il pastrase. Si inca ceva...ecoul nu se auzea pe intrega durata a conversatiei, uneori se auzea cateva minute, alteori mai mult...atunci cand am spus ca am inceput sa injur ca nu pot sa vorbesc la telefon de ecoul ala, s-a oprit imediat.

In fine ...ramane la dosarele X....

Editat de marius75
Link spre comentariu

Cauzele apariției acelui ecou au fost explicate mai înainte de Victor, nu trebuie să faceți neapărat legătura cu supravegherea convorbirilor. Supravegherea însă există....

Toate comunicațiile electronice sunt supravegheate continuu, dar există un număr de ,,cuvinte cheie,, care declanșează automat înregistrarea și arhivarea. Dacă nu folosești des acele ,,cuvinte cheie,, utilizate de cei care sunt urmăriți de fapt de serviciile secrete (teroriști, islamiști fanatici, etc), nu ai niciun motiv să fii îngrijorat......

Nici nu trebuie să vă gândiți că rețelele mobile de voce sau internet sunt obligate să stocheze sau supravegheze personal toate transmisiile de date, acestea sunt supravegheate prin sateliți dedicați....căutați despre Echelon de exemplu. Supravegherea electronică s-a dezvoltat din timpul ,,Războiului Rece,, și acum a ajuns la un nivel greu de imaginat odată cu dezvoltarea tehnicii actuale de calcul...  multe din sistemele de criptare folosite de comunicațiile mobile au fost inițial gândite pentru tehnologia militară.Documentați-vă despre tehnologia saltului de frecvență, descoperit și patentat de actrița de Holliwood Hedy Lamarr încă din timpul celui de-al doilea război mondial.Atunci era ceva extrem greu de pus în practică, fiind o idee cu mult înaintea vremii ei, acum e unul din sistemele de bază al comunicațiilor mobile.

Link spre comentariu
Vizitator claus

Atata concentrare tehnologica pentru ascultarea  colegului Marius75? :rade:  Hai sa nu alimentam teoriile bombastice.

E foarte greu de gestionat volumul imens de informatie ce poate fi stocat si nu urmarit in mod operativ. Capcana cuvintelor cheie a apus de mult si a fost introdusa tocmai pentru a mai cerne putin din cantitatea ce trebuia puricata,tradusa,interpretata. Pur si simplu nu le folosesti. Mai adecvat este sa urmaresti anumite zone geografice....

Paranoia razboiului rece,prezenta in ambele parti, a avut multe initiative prostesti care necesitau personal excedent si tehnica mai mult sau mai putin inovativa.

Chiar si zvonul unei aplicatii tehnice nou introdusa putea demasca actiunea adversarului,observand masurile ce se luau pentru contracararea acesteia.

Este interesant de urmarit,dpdv tehnic, evolutia sistemelor de supraveghere,interceptare si urmarire.

Dar,ca intotdeuna exista un ''dar'' ,multe din trambitatele posibilitati tehnice sunt doar povesti,sau cum spuneam mai sus,zvonuri,iar accesul la informatiile despre x aparat,satelit,ne sunt si ele servite pe acelasi principiu.

Daca te feresti de ceva ,am sa stiu cu exactitate. Daca nu,e mai greu sa te disting din multime. Corect?

Link spre comentariu

Poți avea orice punct de vedere , eu m-am referit doar la ce prevede legea .Indiferent că va convine sau nu , că sunteți vedete , infractori notorii sau simpli amărășteni , convorbirile si traficul de date ale voastre sunt stocate pe termen nedefinit . Necunoașterea legii nu te absolvă de sancțiunile prevăzute în acea lege .

Link spre comentariu

Pentru cei care au impresia ca ecoul = ascultat telefonul, ar trebui sa stiti ca toate telefoanele "se asculta" timp de 6 luni. Adica toate convorbirile sunt mereu inregistrate, salvate si pastrate timp de 6 luni. "Ascultarea" telefonului nu reprezinta decat accesul la inregistrarile respective.

Link spre comentariu
Vizitator claus

Se inregistreaza si-n timp real. In plus de asta,toate sistemele de comunicatii au o legatura tehnica cu institutia abilitata de lege sa gestioneze astfel de informatii.

Necunoașterea legii nu te absolvă de sancțiunile prevăzute în acea lege .

Ce treaba are acest paragraf din CPP cu ascultatul telefoanelor? Se gandeste careva ca daca incalca vreo lege si n-o stie,scapa?

Link spre comentariu

Atata concentrare tehnologica pentru ascultarea  colegului Marius75? :rade:

Pai nu eu eram vizat, ci interlocutorul. De ce nu esti atent? :rade:

1.Avand in vedere locul lui de munca (ne vreau sa dau detalii) este posibil sa fi fost ascultat si peste acele inregistrari automate.

2.Nu stiu daca ascultatorul era oficial sau neoficial.

3.Tehnologie de interceptare se gaseste pe piata neagra, la preturi piperate, dar se gaseste... :)

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări