Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecou telefon

steleverzi

Postări Recomandate

de cele mai multe ori este o problema mecanica : se transmite prin placa si carcasa vibratia castii pana la microfon .

pot fi multe cauze , se desface si se curata carcasa , se inlocuieste casca daca are urme de pilitura , se verifica etansarile acustice din cauciuc etc . . .

Link spre comentariu

"Am un telefon samsung galaxy s2, de ceva timp persoanele cu care vorbesc la telefon se plang ca isi aud vocea in ecou."

Ai convorbirile ascultate.

Ca sa te convingi, suna-te pe la 3 dimineata de pe un alt telefon, sa vezi ca nu se ma aude ecoul...putini oameni rezista somnului la ora aia :rade:

Raspunzi imediat ce a inceput sa sune, atentia maxima la ecou pe primele cateva secunde de convorbire...dupa aia posibil sa se auda cu ecou.

.......................

Pateam si eu faza cu ecoul, insa numai cand vorbeam cu o anumita cunostinta de-a mea. Eu imi auzeam vocea in ecou, destul de enervant... I-am spus asta interlocutorului si el a avut o reactie de genu "imi asculta astia telefonul" ...Stia asta... Eu am inceput sa injur la telefon, ca nu pot sa vorbesc din cauza lor. In momentul ala ecoul a disparut. Concluzia e ca daca auzi ecou, interlocutorul are telefonul ascultat, daca interlocutorii aud ecou, insemna ca tu ai telefonul ascultat.

A nu se confunda ascultarea convorbirii cu inregistrarea convorbirii. Ascultarea este pasul premergator inregistrarii...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Aiurea total , astea sunt legende urbane demne de analfabeti  , ecoul este dat de faptul ca semnalul telefonului tau este gestionat de doua celule GSM simultan datorita reflexiilor RF ( cam cum se vedeau emisiunile TV cu dublura , la vechile televizoare in banda FIF ) sau semnalului de nivel mic in special la 2G  .

Pe 3G  / 4G nu prea apare eroarea asta , de aia s-a trecut in prezent la 4G .

Inregistrarea se face de obicei  " din centrala " , este una dintre conditiile obligatorii pentru  acordarea  licentei de functionare a operatorilor GSM , oriunde in lume .

Institutiile au acces direct la " centrala " la orice comunicatie ce implica trasfer  de date si voce  : sms , whatsapp , skype etc , inclusiv la agenda si coordonatele GPS iar in cazul cand telefonul nu are GPS se face telemetrie cunoscand la ce  celula GSM esti conectat ...

Terminati cu aberatiile , big brother vegheaza continuu , toate comunicatiile sunt pastrate minim 6 luni , conform legilor .

Daca " aia " le cer , operatorul este obligat sa le dea pe tava , gata : uite dovada , hai la puscarie 30 de zile cu invinuitul  .

Internet , telefon , orice se pastraza cat vrea muschiul lor , nu poti verifica daca cele 6 luni se sterge ceva ... ca doar nu sunt prosti .

Nimeni nu-i impiedica .

Daca nu intelegeti , mai cititi inca o data .

Unora le poate fi de folos acest sfat .

Link spre comentariu

Ecoul se aude rapid ca intro camera, nu ca la munte.

Si semnalul e ciudat, nu am mai deloc, sau in casa se mai intampla sa-mi spuna ca nu gaseste operator.

Link spre comentariu

Evident .

in standardul 4G gradul de corectie al erorilor este mai performant decat la 3G sau 2G si permite o cantitate mai mare de date digitale la o viteza mare . .

De aia este preferat .

Voce nu exista decat pe telefonia clasica , cu fire :) .

Link spre comentariu

Nu , nu insist , dar ma bucur ca cineva are habar  cum e cu ecoul si putea explica demult cum sta treaba cu datele si nivelul mic al semnalului 2G ... ca sa nu se mai imprastie aburisme de genul " daca auzi cu ecou esti ascultat " , suntem totusi este un forum de electronica ...

Link spre comentariu

As fi usurat sa aflu la final ca ecoul apare in urma unui defect al telefonului, cartelei, retelei, etc...desi nu-mi explic de ce auzeam acel ecou doar in convorbirile cu o singura persoana, doar nu era singurul cu spartphone, 3G, 4G, etc, dintre cei cu care vorbeam /vorbesc la telefon.

................

Ascultarea convorbirii au intrerupt-o pentru ca si-au dat seama ca ne-am dat seama :rade: , eventuale informatii utile pentru ei, in mod clar n-aveau cum sa auda, de vreme ce stiam ca telefonul e ascultat.

.....................

In cazul de fata, posibil totusi sa fie o piesa defecta, dar in cazul meu nu prea merge varianta asta, folosesc si acum acelasi telefon si merge brici...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Aiurea , au mai montat o celula GSM si acum ai semnal strong , de aia a disparut ecoul ... sau poate ca o celula din apropierea locuintei tale este / a fost  defecta , functioneaza intermitent etc .

Nu pricepi ca ascultarea  se face " in centrala " in conditii perfecte ?

Ei aud cu  mai bine decat poate amaratul tau de telefon , deoarece  au conditii de studio profesional  de inregistrari .

.

Ar mai exista posibilitatea ca problema semnalului slab sa fie la corespondent , celula lui sa aiba probleme ...

Link spre comentariu

am patit saptamana trecuta cu o pocnitoare de samsg. sa faca ecou.butonul de plastic de la tasta home.ecou in retea am avut pe cosmote cand in functie de pozitia celui apelat,apelul trecea din celula in fibra de la romtelecom si invers .

Link spre comentariu

Eu cred că e o microfonie  din cauza volumului telefonului dat la maxim(cel mai probabil)

Dacă ”te ţin urechile” încearcă să reglezi volumul pentru convorbiri la un nivel cât mai mic ...dar... totuşi, să poţi auzi bine interlocutorul.

Nu mă refer la volumul soneriei ci volumul convorbirii...care, de obicei, se poate regla doar atunci când eşti în legătură cu cineva(în convorbire)...

Editat de elmar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări