validae Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Păi doar ce am explicat că unii tranzistori au poarta aşa de sensibilă încât pot fi aduşi în conducţie electrostatic prin simpla mişcare a persoanei care-i manipulează. Existau exemplare aşa de sensibile că trebuiau lipite doar cu terminalele scurtcircuitate între ele. Aceşti tranzistori sunt comandaţi în tensiune nu în curent ca cei bipolari, poarta fiind practic izolată. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iulie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2016 Păi doar ce am explicat că unii tranzistori au poarta aşa de sensibilă încât pot fi aduşi în conducţie electrostatic prin simpla mişcare a persoanei care-i manipulează. Existau exemplare aşa de sensibile că trebuiau lipite doar cu terminalele scurtcircuitate între ele. Aceşti tranzistori sunt comandaţi în tensiune nu în curent ca cei bipolari, poarta fiind practic izolată. Domnule, ati facut lumina Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 (editat) In montaj au o rezistenta fizic pusa , de 10K sa zicem , intre GS , sau se formeaza din elementele circuitului o anumita rezistenta chiar daca nu o vezi , chiar si zenerul de protectie ce se pune in unele montaje nu are rezistenta infinita cand nu conduce . Orice rezistenta rezonabila "omoara" tendinta de a se incarca electrostatic singura grila , oricum ar fi , in montaj exista ceva acolo , nu e deloc echivalent cu lasatul grilei in aer . Editat Iulie 4, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iulie 5, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2016 In montaj au o rezistenta fizic pusa , de 10K sa zicem , intre GS , sau se formeaza din elementele circuitului o anumita rezistenta chiar daca nu o vezi , chiar si zenerul de protectie ce se pune in unele montaje nu are rezistenta infinita cand nu conduce . Orice rezistenta rezonabila "omoara" tendinta de a se incarca electrostatic singura grila , oricum ar fi , in montaj exista ceva acolo , nu e deloc echivalent cu lasatul grilei in aer . Asta suna logic. Ma gandeam eu ca e ceva de care nu mi-am dat seama. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum