Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se intampla in experimentul asta cu tranzistori MOSFET?

M.Adrian

Postări Recomandate

Păi doar ce am explicat că unii tranzistori au poarta aşa de sensibilă încât pot fi aduşi în conducţie electrostatic prin simpla mişcare a persoanei care-i manipulează. Existau exemplare aşa de sensibile că trebuiau lipite doar cu terminalele scurtcircuitate între ele. Aceşti tranzistori sunt comandaţi  în tensiune nu în curent ca cei bipolari, poarta fiind practic izolată.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M.Adrian

6

• Depanatoru

3

• Marian

3

• nel65

2

Top autori în acest subiect

Păi doar ce am explicat că unii tranzistori au poarta aşa de sensibilă încât pot fi aduşi în conducţie electrostatic prin simpla mişcare a persoanei care-i manipulează. Existau exemplare aşa de sensibile că trebuiau lipite doar cu terminalele scurtcircuitate între ele. Aceşti tranzistori sunt comandaţi  în tensiune nu în curent ca cei bipolari, poarta fiind practic izolată.

Domnule, ati facut lumina  :86

Link spre comentariu

In montaj au o rezistenta fizic pusa , de 10K sa zicem , intre GS , sau se formeaza din elementele circuitului o anumita rezistenta chiar daca nu o vezi , chiar si zenerul de protectie ce se pune in unele montaje nu are rezistenta infinita cand nu conduce . Orice rezistenta rezonabila "omoara" tendinta de a se incarca electrostatic singura grila , oricum ar fi , in montaj exista ceva acolo , nu e deloc echivalent cu lasatul grilei in aer .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

In montaj au o rezistenta fizic pusa , de 10K sa zicem , intre GS , sau se formeaza din elementele circuitului o anumita rezistenta chiar daca nu o vezi , chiar si zenerul de protectie ce se pune in unele montaje nu are rezistenta infinita cand nu conduce . Orice rezistenta rezonabila "omoara" tendinta de a se incarca electrostatic singura grila , oricum ar fi , in montaj exista ceva acolo , nu e deloc echivalent cu lasatul grilei in aer .

Asta suna logic.  Ma gandeam eu ca e ceva de care nu mi-am dat seama. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări