Emil 1986 Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 (editat) Care este cea mai buna solutie de a scapa de brumul de retea?! De exemplu acum fluctueaza tensiunea la priza intre 200 si 190v si o data cu fluctuatia se aude si un brum,zgomot de fond in boxe! Editat Iulie 2, 2016 de Emil 1986 Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Si la mine variaza U retea (215-235V) insa nu se aude nici un zgomot in boxe, fara filtru de retea. Insa se aude un bazait in traful toroidal. Link spre comentariu
Vizitator ionescu66 Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 (editat) Filtru RLC. Si eu am aceeasi problema,dar nu stiu exact cum l'as putea face,adica o schema cu valori eficiente. Editat Iulie 2, 2016 de ionescu66 Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Filtrele de retea sunt EMI si lucreaza pe frecvente f mari. Fac treaba f buna, dar nu au legatura cu brumul de frecventa joasa. Cand transformatorul bazaie mecanic (din cand in cand), se poate incerca un filtru contra curentului continuu (dc block filter). Link spre comentariu
Vizitator ionescu66 Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Asta cauta si eu pe forum dar nu am gasit nimica concret Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 2, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2016 mie nu imi bazaie traful ci in boxe se aude,cand scade la 190v este mai mare la 200v este mai incet! Link spre comentariu
validae Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Ai probleme cu amplificatorul probabil.Ai verificat electroliticii de filtraj ? Poate dai ceva amănunte despre amplificator... Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 2, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2016 (editat) Sunt 3 amplificatoare,2 cu fet 200,1 cu diy200. problema este doar cat traful este sub tensiune,cand il opresc pana se descarca condesatori nu mai am brum si muzica se aude curat! La 2 care le am in punte pe bas nu ma deranjeaza,doar daca ti urechea aproape de boxa se aude,pe al 3 care este pe sateliti brumul se aude destul de tare in dif de inalte Editat Iulie 2, 2016 de Emil 1986 Link spre comentariu
Vizitator ionescu66 Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Eu tocmai am facut o proba cu un drosel de la un tv mai vechi rusesc. Reducera brumului a fost substantiala. Din pacate nu cunosc detaliile bobinelor. Link spre comentariu
Stoica Nicolae Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Verifica cablurile prin care dai semnal la amplificatoare sa fie ecranate si foarte ecranate, si sa nu treaca pe langa cele de alimentare. Vezi si electroliticii de filtraj ;) Link spre comentariu
adydep Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Se poate incerca montarea paralel pe diodele puntii condensatoare de 100nF/100V...daca nu exista. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 2, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2016 am pus!am pus si in la gnd si tot am brum!brumul este doar cand traful e sub tensiune,cand opresc de la buton si pana se descarca condesatori nu mai am brum! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Un amplificator bun nu poate sesiza variatiile retelei, tocmai asta este beneficiul rejectiei bune. E drept ca nici diy200 si nici celalalt, nu sunt niste amplificatopare tocmai performante, totusi n-ar trebui sa fie atat de sensibile. As zice sa verifici electroliticii principali de filtrare, eventual direct inlocuiti cu altii noi si de calitate, si sustin si eu ideea cu snuberizarea puntii mentionata de Andrei mai sus. Un osciloscop ar fi foarte util pentru ca ai putea vizualiza foarte clar riplul si/sau zgomotul, si apoi identifica motivele pentru care apare si ce-i de facut. LE: Inutil sper sa repet si eu ca partea de semnal trebuie sa fie cat se poate de departe de traf, deci cablurile de semnal cat mai departe posibil de traf chiar daca sunt ecranate. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 2, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2016 Osciloscop am dar nu stiu unde sa il pun si cum sa il setez! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Il dai pe AC si il pui la bornele condensatorilor principali de filtrare, variezi si tu reglajul de tensiune ( v/div ) si eventual si de timp ( ms/us/div ) vezi ce iti apare pe ecran. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum