Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Construire filtru retea

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator ionescu66

Filtru RLC. Si eu am aceeasi problema,dar nu stiu exact cum l'as putea face,adica o schema cu valori eficiente.

Editat de ionescu66
Link spre comentariu

Filtrele de retea sunt EMI si lucreaza pe frecvente f mari.  Fac treaba f buna, dar nu au legatura cu brumul de frecventa joasa.

Cand transformatorul  bazaie mecanic (din cand in cand), se poate incerca un filtru contra curentului continuu (dc block filter).

Link spre comentariu

Sunt 3 amplificatoare,2 cu fet 200,1 cu diy200.

problema este doar cat traful este sub tensiune,cand il opresc pana se descarca condesatori nu mai am brum si muzica se aude curat!

La 2 care le am in punte pe bas nu ma deranjeaza,doar daca ti urechea aproape de boxa se aude,pe al 3 care este pe sateliti brumul se aude destul de tare in dif de inalte

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu
Vizitator ionescu66

Eu tocmai am facut o proba cu un drosel de la un tv mai vechi rusesc. Reducera brumului a fost substantiala. Din pacate nu cunosc detaliile bobinelor.

Link spre comentariu

Un amplificator bun nu poate sesiza variatiile retelei, tocmai asta este beneficiul rejectiei bune. E drept ca nici diy200 si nici celalalt, nu sunt niste amplificatopare tocmai performante, totusi n-ar trebui sa fie atat de sensibile. As zice sa verifici electroliticii principali de filtrare, eventual direct inlocuiti cu altii noi si de calitate, si sustin si eu ideea cu snuberizarea puntii mentionata de Andrei mai sus. Un osciloscop ar fi foarte util pentru ca ai putea vizualiza foarte clar riplul si/sau zgomotul, si apoi identifica motivele pentru care apare si ce-i de facut.

LE: Inutil sper sa repet si eu ca partea de semnal trebuie sa fie cat se poate de departe de traf, deci cablurile de semnal cat mai departe posibil de traf chiar daca sunt ecranate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări