gica70 Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 (editat) Si cand nu-i defect faza ajunge ori pe-o borna ori pe alta, depinde cum se baga stecherul in priza; dar nu asta-i problema ci faptul ca operatorul poate atinge masa montajului (prin potentiometre, butoane neizolate etc) la care se poate afla potentialul fazei si astfel se poate electrocuta. Ele sunt sigure daca se respecta conditiile impuse, adica o izolatie foarte buna a tuturor partilor metalice care sunt legate la masa si, foarte important, trebuie ca sursele de semnal sa fie izolate galvanic pentru a nu crea neplaceri. Deasemenea conductoarele tuturor difuzoarelor, mixerelor si ce-or mai fi sa fie de buna calitate. Aici eu am facut referire numai la protectia muncii.. restul trebuie sa se intample asa cum e proiectat. Cred ca ar fi bine sa se faca un semn la stecherul de alimentare si un semn unde se afla faza prizei. In mod normal ar trebui sa fie o protectie care sa semnalizeze (macar) cand este faza la masa. Editat Iulie 8, 2016 de gica70 Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 Nu va faceti probleme,nu se va intampla nimic rau! Aceste autotrafuri se pot incinge si la 80 grade si nu se defecteaza....apoi apropo de ce spune colegul gica70, dvs aveti separare galvanica a retelei pt ca amplifurile au transformator in interior...asa ca puteti conecta orice sursa audio si puteti regla orice buton doriti fara teama ca va veti curenta...Deci, auditii placute! Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 Da, asa este; nu m-am uitat mai bine in urma; e vorba de 2 surse in comutatie, deci nu este nici-o problema de nici-un fel. Ma alatur lui flomar60 cu aceeasi urare. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 (editat) Si cand nu-i defect faza ajunge ori pe-o borna ori pe alta, depinde cum se baga stecherul in priza; dar nu asta-i problema ci faptul ca operatorul poate atinge masa montajului (prin potentiometre, butoane neizolate etc) la care se poate afla potentialul fazei si astfel se poate electrocuta.Ele sunt sigure daca se respecta conditiile impuse, adica o izolatie foarte buna a tuturor partilor metalice care sunt legate la masa si, foarte important, trebuie ca sursele de semnal sa fie izolate galvanic pentru a nu crea neplaceri. Deasemenea conductoarele tuturor difuzoarelor, mixerelor si ce-or mai fi sa fie de buna calitate.Aici eu am facut referire numai la protectia muncii.. restul trebuie sa se intample asa cum e proiectat.Cred ca ar fi bine sa se faca un semn la stecherul de alimentare si un semn unde se afla faza prizei. In mod normal ar trebui sa fie o protectie care sa semnalizeze (macar) cand este faza la masa.In cazul de fata ,faza retelei nu are cum sa ajunga la masa eamplificatorului ,exista transformatoarele interne ale celor doua monoblocuri,transformatoare care separa galvanic .Folosirea unor autotransformatoare coboritoare de tensiune este o varianta mai economica,pina la urma discutia cu "faza" la carcasa ampului a ajuns ca cea ch drobul de sare ,din fericire faza nu are cum sa ajunga la sasiul amplificatoarelor.Nu am vazut schema celor doua monoblocuri,daca sursele de alimentare sunt in comutatie ,alimentarea etajelor finale este si stabilizata,in general sursele in comutatie functioneaza cu tensiuni de alimentare care pot varia cu +/- 15..20% fata de tensiunea de 100V . Editat Iulie 10, 2016 de viobio Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 "Luati de exemplu regulatorul de turatie de la Rostov." Nu cred ca este un exemplu bun. Regulatorul este de cuplu deci tine o turatie constanta tocmai prin variatia tensiunii, curentului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum