Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laser 150 Kw(nu e gresala)

morocanosul

Postări Recomandate

Ce utilizari ar putea avea un laser de o asemenea putere? :qetrwe  In domeniul civil...Exista un proiect in derulare al ...US Army! Dar eu am curiozitatea asta,nu prea stiu la ce ar folosi in scopuri civile... :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• morocanosul

2

• Spitfire

1

• Rx-Tx

1

• mars01

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Care laser?! Un link, ceva? De folositor, ar fi folositor si unul de 150MW, numai sa...creasca in copaci.

"150KW" la un laser nu-mi spune mai nimic, in impuls de 2 picosecunde si un laser YAG-Nitride de marimea unui stilou are puterea asta, in unda continua un laser CO2 pe 16um de 150KW cantareste vreo 20 tone, etc.

Link spre comentariu
  La 01.07.2016 la 11:03, morocanosul a spus:

Ce utilizari ar putea avea un laser de o asemenea putere? :qetrwe  In domeniul civil...Exista un proiect in derulare al ...US Army! Dar eu am curiozitatea asta,nu prea stiu la ce ar folosi in scopuri civile... :nas:

Pai iti poti impusca vecinul peste gard fara sa te auda tot satul

Link spre comentariu

Sau sa incalzesti sarmalele cand sunt reci, nu?  :rade:

Apropo, dupa wikipedia, Romania a fost a 4-a tara in lume in care s-au produs laseri ...

Sa inteleg ca armata SUA s-a apucat de proiecte civile? Mira-m-as. 

Utilizari posibile pentru lasere de 150KW:

- topiri metale - pentru taiere puterea maxim necesar este de pana in 10KW dar mai stii, poate vor sa taie o grosime incredibil de mare.

- cercetare in fizica (materialelor)

- comunicare la mare distanta (gen cu obiecte zburatoare identificate aflate pe la marginea sistemului solar).

- pirogravat pe suprafata Lunii  :rade: in mod confortabil, de pe canapeaua din biroul aflat in New York.

Editat de mars01
Link spre comentariu
  La 01.07.2016 la 14:12, Spitfire a spus:

Care laser?! Un link, ceva? De folositor, ar fi folositor si unul de 150MW, numai sa...creasca in copaci.

"150KW" la un laser nu-mi spune mai nimic, in impuls de 2 picosecunde si un laser YAG-Nitride de marimea unui stilou are puterea asta, in unda continua un laser CO2 pe 16um de 150KW cantareste vreo 20 tone, etc.

E doar o informatie aparuta in presa...Din moment ce se ocupa de realizarea proiectului...US army,e de presupus ca are o utilizare militara,deci,sunt zgarciti cu detaliile..! :95

Link spre comentariu
  La 02.07.2016 la 12:46, Vlad Mihai a spus:

Uite aici, http://www.eli-np.ro/, la ce va folosi un laser cu o putere zic ei de circa 10 PW. E in Magurele, la marginea Bucurestiului, si se estimeaza ca va fi gata prin 2018-2019.

Rotativele manuale din poza sunt functionale de cam mult timp! :rade:

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări