Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laser 150 Kw(nu e gresala)

morocanosul

Postări Recomandate

Ce utilizari ar putea avea un laser de o asemenea putere? :qetrwe  In domeniul civil...Exista un proiect in derulare al ...US Army! Dar eu am curiozitatea asta,nu prea stiu la ce ar folosi in scopuri civile... :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• morocanosul

2

• Spitfire

1

• Rx-Tx

1

• mars01

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Care laser?! Un link, ceva? De folositor, ar fi folositor si unul de 150MW, numai sa...creasca in copaci.

"150KW" la un laser nu-mi spune mai nimic, in impuls de 2 picosecunde si un laser YAG-Nitride de marimea unui stilou are puterea asta, in unda continua un laser CO2 pe 16um de 150KW cantareste vreo 20 tone, etc.

Link spre comentariu

Ce utilizari ar putea avea un laser de o asemenea putere? :qetrwe  In domeniul civil...Exista un proiect in derulare al ...US Army! Dar eu am curiozitatea asta,nu prea stiu la ce ar folosi in scopuri civile... :nas:

Pai iti poti impusca vecinul peste gard fara sa te auda tot satul

Link spre comentariu

Sau sa incalzesti sarmalele cand sunt reci, nu?  :rade:

Apropo, dupa wikipedia, Romania a fost a 4-a tara in lume in care s-au produs laseri ...

Sa inteleg ca armata SUA s-a apucat de proiecte civile? Mira-m-as. 

Utilizari posibile pentru lasere de 150KW:

- topiri metale - pentru taiere puterea maxim necesar este de pana in 10KW dar mai stii, poate vor sa taie o grosime incredibil de mare.

- cercetare in fizica (materialelor)

- comunicare la mare distanta (gen cu obiecte zburatoare identificate aflate pe la marginea sistemului solar).

- pirogravat pe suprafata Lunii  :rade: in mod confortabil, de pe canapeaua din biroul aflat in New York.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Care laser?! Un link, ceva? De folositor, ar fi folositor si unul de 150MW, numai sa...creasca in copaci.

"150KW" la un laser nu-mi spune mai nimic, in impuls de 2 picosecunde si un laser YAG-Nitride de marimea unui stilou are puterea asta, in unda continua un laser CO2 pe 16um de 150KW cantareste vreo 20 tone, etc.

E doar o informatie aparuta in presa...Din moment ce se ocupa de realizarea proiectului...US army,e de presupus ca are o utilizare militara,deci,sunt zgarciti cu detaliile..! :95

Link spre comentariu

Uite aici, http://www.eli-np.ro/, la ce va folosi un laser cu o putere zic ei de circa 10 PW. E in Magurele, la marginea Bucurestiului, si se estimeaza ca va fi gata prin 2018-2019.

Rotativele manuale din poza sunt functionale de cam mult timp! :rade:

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări