Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 32LC56 probleme imagine

attilaa0

Postări Recomandate

Buna ziua!Acest tv LCD are urmatorul fenomen ,imaginea este neclara si pe poza se vede exact problema.

displayul este LC320WX4 SL D2.Nu stiu daca este din T con problema sau display sau chiar main board.

Placa de baza LD73A.Alimentarea pare a fi in regula ,

Va multumesc!

post-183806-0-84043500-1467279824_thumb.jpg

post-183806-0-10791800-1467279834_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

5

• orgasmo

5

• sesebe

4

• attilaa0

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

si daca domnul are uni noi sa-i schimbe cu cei de pe placa este vreo problema?eu inteleg ca fiecare mai mult sau mai putin incearca sa puna problema maxima cu osciloscopul,pentru ca au ei si poate uni nu isi permit asa ceva,(cine stie sa construiasca  o casa bag mana in foc ca nici de boloboc nu are nevoie)

Link spre comentariu

Domnul meu, aici se poate sa fie necesar sa schimbe condasatori SMD in capsula 1206 sau 0805, poate si mai mici. Nu-i obligatori sa fie electrolitici. 

Sursele mici de multe ori functioneaza la frecvente foarte mari, frecvente ce pot trece si de 1Mhz sau chiar mai sus, iar la aceste frecvente este mai eficient si chiar si mai economic sa se foloseasca condesatori ceramici de citiva micro la tensiuni (relativ) mici.

Consideri ca-i mai usor sa schimbe 10 - 20 - 50 de astfel de condesatori care pe deasupra nici nu sint marcati.

Revenind, nu am spus ca-i trebuie neaparat un osciloscop ci numai ca este foarte util.

Eu am un adaptor facut pt virful sondei, care cu doua "nidle"-luri cu arc imi permite sa ma conectez direct pe bornele condesatorului (folosind un traf de separare / izolare pt osciloscop) si referinta si semnalul si pot vedea direct ce riplu de tensiune este la bornele condesatorului chiar si la frecvente inalte si pot estima daca este bun sau nu condesatorul.

Link spre comentariu

Buna ziua!Acest tv LCD are urmatorul fenomen ,imaginea este neclara si pe poza se vede exact problema.

displayul este LC320WX4 SL D2.Nu stiu daca este din T con problema sau display sau chiar main board.

Placa de baza LD73A.Alimentarea pare a fi in regula ,

Va multumesc!

Main board-ul cu condesatori electrolitici devalorizati in acest caz.

Pe viitor un tester pentru display-uri LCD ca acesta este util:  http://www.oskaelectronics.com/product/914

Link spre comentariu

Da am osciloscop!Am masurat intr-adevar sursele mici parca ar avea riplu.am incercat sa pun condensatori paralel pe cele vechi dar nu s-a schimbat nimic.Maine fac o poza despre placa de baza poate ajuta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări