Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor autooscilant

Postări Recomandate

Verifica traful dacă pe el îl bănuiești. Vezi continuitatea fiecărui bobinaj, scurtcircuit între bobinaje, și vezi dacă bobinele pun la carcasa ceva, ar trebui să nu.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Intre bobinaje am Folosit FDMD de grosime 0.22mm care rezista la >7 kv. Infasurarile au continuitate si sunt stranse pe bobinaj una langa alta si tot asa. Rabdare nu mai prea este. Cum am spus mai la inceputul topicului" Imi pica parul de pe cap" Am rezolvat circuite mai grele si nu reusesc pe acesta. Este o absurditate. Placa si cablajul sunt proiectate si verificate de 10000 de ori. Este peste puterile mele. Apropo cu ledul in secundar nu scoate nimic. Ceva totusi imi scapa. Nu am foarte multa experienta in bobinaj dar totusi sa te uiti la fiecare rand de spire, cate sunt, ce grosime, modul de alimentare, cum sunt realizate infasurarile si tot nu iese. Ma doare capul. In transformatorul original la cele 300 spire era o ceara plasticata intre randuri iar eu am pus FDMD. Am pus izolatie intre randuri.Nu stiu daca trebuia. Am sa scriu mot-a-mo ce am facut. 1-am realizat primarul;2-am pus materual electroizolant FDMD; 3- am inceput cu secundarul 50 spire; 4- am pus FDMD;5- alte 50de spire; iar FDMD, pana cand am ajuns la 300 spire; 6- am infasurat 4 spire iar primar si apoi FDMD si gata.Impregnat cu lac si bagat la cuptor. Cand il pun pe placa, parca ar fi posedat, asa face.Transformatorul respectiv era unul micut cu sarma subtire iar ce am construit eu este unul mai mare sa reziste mult timp.Sarma pt bobinaj este mai groasa sa reziste la curenti mai mari.

Editat de Badrian1985
Link spre comentariu

Se pare că nu are schema, fiind un produs industrial care avea traful original defect. Ar trebui făcut ,,reverse engineering,, sau pe româneşte ,,să-i tragi schema după cablaj,,....dar eu zic să verifici bine componentele, mai ales tranzistorul. Am făcut multe invertoare ca ăsta al tău, dar niciodată n-am impregnat bobinajele, a fost suficient să izolez straturile între ele cu hârtie cerată sau scoci şi nu mi-a cedat niciodată vreun traf.

Dacă sârma folosită nu avea izolaţia ,,coaptă,, sau sărită pe alocuri, eu zic să laşi traful în pace.Fă un montaj simplu cu 555 şi foloseşte doar primarul şi secundarul de la traf, fără bobina de reacţie (feedback) şi te convingi.

http://1.bp.blogspot.com/-XhtRF-ci0wQ/UEJ5fl6IgUI/AAAAAAAAAzM/0Ya3xvoZ8JM/s1600/555+timer+IC+based+12V+to+220V+Inverter+circuit+schematic+circuit+diagram.png

Sau înseriază primarul trafului cu un claxon auto şi alimentează-l la 12V. Ar trebui să obţii ceva tensiune ridicată în secundar.

Link spre comentariu

Are schema, am gasit-o si eu in postarile lui dar sunt mai jos in pagina. I-am  redesenat schema astfel incat sa fie mai sugestiva. In secundar  are  o redresare si un montaj Diac+triac(tiristor) + alte componente.

post-175260-0-47469700-1467203885_thumb.jpg

Editat de Relav
Link spre comentariu

S-a rezolvat problema. Aveam pe placa o bobina de filtraj, langa un condensator, era in scurtcircuit.Impreuna formeaza un filtru LC. S-a corodat in interior de-a lungul timpului. Transformatorul despre care vorbeam depista acest fenomen si nu vroia sa-si faca treaba. Va multumesc tuturor pt. sfaturi si pt. timpul acordat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări