Vizitator luciancerbu87 Postat Iunie 29, 2016 Partajează Postat Iunie 29, 2016 pai cred ca o sa schimb toate condensatoarele de pe placa power amp, daca tot sunt la schimbat, sa fie comanda mai mare decat transportul. inca o intrebare, daca tot sunt la schimbat/reparat una alta, potentiomentru de volum si de balans, au ceva zgomot, la anumite pozitii, se pot curata sau care e metoda de rezolvare? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2016 Partajează Postat Iunie 29, 2016 Tot ce e posibil sa functioneze cu ei, de aia am si scris ca "este posibil sa se intrerupa din cauza curentului de colector mic pe care il au" Mie prefinalii aia imi par rusesti dupa inscriptionare... Marime pastila siliciu la un BD237 IPRS Baneasa Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 29, 2016 Partajează Postat Iunie 29, 2016 Leco, nu este posibil, ci garantat functioneaza, pentru ca repet, fix atata aveau si prefinalii originali. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2016 Partajează Postat Iunie 29, 2016 (editat) Eu am patit sa se intrerupa MJE340-350 motorola originali, folositi ca prefinali (asteptam sa fac rost de BD243C-244C) la un amplif de 100W/4R alimentat la +/- 44Vcc cu KD503 TESLA ca finali. Cind am pus de proba 2 boxe Star de 80Va/4 Ohm in paralel pe acel canal, a cintat foarte putin si a tacut apoi. Am gasit ambele MJE-uri intrerupte de emitor insa cu jonctiunea B-C valida, finalii perfecti. Daca caut in debara, posibil sa mai gasesc placa originala, era o schema cvasicomplementara din Tehnium ce se alimenta la +/- 40Vcc, prefinalii BD237-238, in schema. Cind am timp mai mult am sa caut schema sa o pun aici. EDIT, imi cer scuze, prefinalii erau oficial BD44x, nu 23X, cum am scris mai sus, si eu pusesem doar un rind de finali (era in teste). Editat Iunie 29, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator luciancerbu87 Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 Pe marti o sa ajunga comanda, sunt de la "ON" din datasheet ar trebui sa faca treaba, o sa vad dupa ce ii lipesc ce se intampla, potentiometrele de volum am inteles ca se pot curata cu ceva spray de contacte, o sa schimb toate condensatoarele din power amp, daca tot sunt la capitolul asta. Vreau sa multumesc la toata lumea pentru sfaturi, si chiar mi-am facut o parere foarte buna despre acest forum, daca cumva e cineva sau ajungeti prin timisoara, sunt dator cu o bere sau mai multe, depinde cat ne intindem la vorba. O zi faina! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 Ce anume ai comandat? Link spre comentariu
Vizitator luciancerbu87 Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 pai MJE340-350 Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 Aham, am inteles ( nu eram sigur ). Spor atunci Link spre comentariu
Vizitator luciancerbu87 Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 (editat) ms ms, mi-ai dat un sfat am verificat niste datasheet-uri si ai avut dreptate, merg pe sfatul tau. L.E. : as mai avea niste intrebari, dar legat de boxe, difuzoare filtre pentru ampliful asta, dar sigur intra in alt topic. Editat Iulie 1, 2016 de luciancerbu87 Link spre comentariu
lalihifi Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 Mie prefinalii aia imi par rusesti dupa inscriptionare... Ai dreptate nu sunt originali sigur .....cred ca i-au scris la mana :-) Link spre comentariu
Vizitator luciancerbu87 Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 (editat) Dupa ce comanda de la protehno a fost incurcata, deabia ieri a ajuns pachetul, comandat de 7 zile, am inceput sa schimb pre-finalii unul cate unul, si nu se observa diferenta intre canalul original si cel cu pre-finalii schimbati. Am schimbat si pe ceilalti, si chiar am reusit sa fac o calibrare, mers in gol 0V+/-1-2mV, iar pe punctele de test canalul stang 20.1mV si drept 20.0-20.1mV. Am schimbat si condesatorii eletrolitici(vreo 20-25 pe langa cei 4 de 10000uF) din power amp, si i-am dat o proba, nu mi-a venit sa cred, dar era alt sunet, mai clar mai rotund, iar vocea era mai calda. Prefinalii se incalzesc mult mai putin decat cei originali, iar finalii la 40-50% fata de cei originali. Ceva tot ma supara la volum redus, e foarte clar sunetul, dar mai sus, deja difuzoarele incep sa distorsioneze, unele frecvente de la difuzoarele de bass incaleca pe cele de medii, si urmeaza o schimbare a acestora, nu stiu exact ce nu imi place dar ceva nu e bine, poate curentul de aer are efect, o sa ma mai documentez. Vreau sa va multumesc pentru informatii/sfaturi, m-au ajutat foarte mult. L.E. : o sa incerc chestia cu BD-urile sa vedem daca sunt originale sau nu. Editat Iulie 8, 2016 de luciancerbu87 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum