Vizitator lukas34 Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 Salutari, Vreau sa conectez un invertor la o parte din casa ,si vreau sa fac o automatizare nu foarte sofisticata,sa treca automat cand nu mai are baterie pe retea si invers Am incercat cu releu si nu mi-a iesit,releul bazaia si nu anclansa ,am redresat tensiunea dar se incalzeste releul . Daca are cineva o idee multumesc anticipat Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 (editat) "Am incercat cu releu si nu mi-a iesit,releul bazaia si nu anclansa ,am redresat tensiunea dar se incalzeste releul". Releul este de ca sau cc si la ce tensiune? Vezi de unde faci rost de un indicator de incarcare a tensiunii unui acumulator in trepte semnalizate cu leduri (parca se gaseau in comert).De acolo, de la led-uri, poti lua "semnal" usor schimband acele led-uri de la treptele dorite pentru automatizare cu niste optotriace, de exemplu, care sa comande niste relee. Desigur ca se pot comanda si niste tranzistoare, direct de pe led-uri; in acest caz trebuie relee de tensiune cc mica si cu contacte care sa reziste la sarcina. Editat Iunie 27, 2016 de gica70 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum