hades19 Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 Salutam cu respect, Detin cateva motoare de acest tip si as vrea ca in masura timpului liber sa construiesc un mic cnc fara pretentii, I-as pune o freza mica si m-as juca in plastic ori alt material moale. Poate reusesc chiar sa fac stampile Intentionez sa imi iau ghidaje din china, aici este link iar suporti de prindere si rulmenti tot de acolo. Va costa undeva la 20$ dar nu gasesc momentan kit-ul complet, ieri il gasisem. Cand il gasesc il voi posta. Kitul nu contine suruburi si piulite pentru actionarea axelor, alea sunt separat. Sursa probabil va trebui sa fie 24V si cativa amperi. Nu este o raritate, am vazut ca se poate folosi si incarcatorul de la un laptop deci nu cred eu ca ridica probleme. Cadrul il voi contrui din profile de Al, incerc sa le gasesc prin magazine brico sau hornbach 1. Va rog sa ma ajutati prin a-mi spune in prima faza ce drivere pot folosi 2. Ghidajele intentionez sa fie de 8 mm diametru, credeti ca este potrivit? 3. Ce tip de actionare sa folosesc pentru un pret cat mai redus? surub, curea? Multumesc in avans! Link spre comentariu
znecula Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 (editat) Salutare! Imi dau eu cu parerea. 1.Motoarele sunt mici. Poate pentru o masina de taiat polistiren cu fir cald ar fi bune. 2.Barele de 8 mm de asemenea mult prea subtiri. Sunt potrivite pentru imprimante 3d. Depinde si de lungimea axei pe care vrei sa o echipezi cu aceste bare. Ar trebui sa stabilesti grosimea barelor in functie de dimensiunile masinii. Daca vrei niste curse X/Y de 200/100 mm poate ca ar merge. 3.Daca vrei neaparat sa te limitezi la motoarele si barele pe care le ai, poti folosi bara filetata cu filet metric (M8 -M12)., in functie de lungimea axei pe care o va conduce(barele filetate din inox, au filetul mai ingrijit executat). La fel de bine poti folosi curea. Nu va fi diferenta mare de pret. Doar solutia constructiva va face diferenta. Oricum cu ce materiale vrei sa pleci la drum, va iesi doar o masina cu pretentii didactice. Daca stai bine cu timpul, e bine si asa. Dupa aia iti vei da seama cum trebuie sa faci un router ca sa obtii oarecari performante. Stima. Editat Iulie 1, 2016 de znecula Link spre comentariu
florianmro Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 Motoarele sunt suficient de puternice cu conditia sa folosesti suruburi cu pas mic, 1.5-2mm.In schimb calitatea componentelor din China lasa de dorit , am luat bare si cu 3 sutimi mai subtiri , una din ele avea chiar si diferenta de grosime.In schimb am luat bare de la Tekro, care au fost bune .Dac tot iei Nema 17 macar cumpara la 1. 7 A Un plastic ai sa poti freza fara probleme Link spre comentariu
hades19 Postat Iulie 1, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2016 Multumesc frumos pentru raspunsuri, Toata stima! Link spre comentariu
mars01 Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 (editat) Legat de drivere, recomand pe acestea pentru ca sunt foarte ieftine si usor de folosit, cu conditia sa dezactivezi modul Mixed Decay si sa activezi Fast Decay. Motoarele vor "miorlai" putin cand sunt in stand-by dar nu este o tragedie atata timp cat nu se pierd pasi. http://forums.reprap.org/read.php?160,566688 sau sa folosesti aceasta solutie (presupune folosirea catorva diode): http://cabristor.blogspot.ro/2015/02/drv8825-missing-steps.html Driverele DRV8825 pot comanda usor motoare de cca 2A, cu conditia sa fie pui un ventilator care sa sufle aer spre ele. Am si eu un set de back-up, in caz ca mi se ard driverele principale (THB6064AH). Editat Iulie 2, 2016 de mars01 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 https://magazin.dioda.ro/ro/61-cnc-components poate îți e de folos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum