fritz_vali Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 (editat) Stiu ca asta suna a incepator si ca orice electronist trebuie sa stie sigur asta! Eu in schimb vreau sa stiu acea formula in functie de conductor(cupru si aluminiu) ca pe viitor sa deduc dupa o formula nu dupa ce scrie pe internet. Va multumesc mult si imi pare rau pentru asemenea intrebari indiscrete. Editat Iunie 26, 2016 de fritz_vali Link spre comentariu
fritz_vali Postat Iunie 26, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2016 (editat) Pana una alta am gasit pe internet (mai exact pe tehnium-azi.ro) mai multe detalii. Mai jos e atasat un fisier in pdf. Calculul_sectiunii_conductoarelor.pdf Editat Iunie 26, 2016 de fritz_vali Link spre comentariu
iop95 Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 Curentul suportat depinde de multi parametri: material, daca are sa nu izolatie, tip/grosime izolatie, mod de pozare, mediu de functionare, temperatura ambianta, temperatura maxim admisa in conductor, reglementari legale, nivel de siguranta dorit/impus, forma si frecventa curentului, etc. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Iunie 26, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2016 (editat) Da, deci ma refer la cablurile cupru/aluminiu cu izolatie, monofilare pentru tensiunea de 230v/ 50hz. Nu e de mirare ca am ramas nelamurit pe aceasta intrebare! Deci se pare ca e mai complicat decat am sperat. Editat Iunie 26, 2016 de fritz_vali Link spre comentariu
iop95 Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 In fisierul atasat aveti valorile date de producator. Cred ca sunt valori de plecare pentru orice aproximare ale curentului pentru alte conditii. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Iunie 26, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2016 Da, cred ca aveti dreptate o sa fie ca punct de reper acest fisier pdf. Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 28, 2016 Partajează Postat Iunie 28, 2016 Daca nu gresesc e demult de atunci stiam asa groso modo 4A/mm2 la Al si 6A/mm2 la Cu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum