validae Postat Mai 21, 2021 Partajează Postat Mai 21, 2021 Toţi includ transportul în preţ, nu există practic ,,transport gratuit,, ci doar transport ieftin....dar contează mult cât de repede vine marfa. Link spre comentariu
fusi Postat Mai 21, 2021 Partajează Postat Mai 21, 2021 20 minutes ago, validae said: Toţi includ transportul în preţ, nu există practic ,,transport gratuit,, ci doar transport ieftin....dar contează mult cât de repede vine marfa. Cand e vorba de "o firma nesustinuta" este evidenta afirmatia. Totusi, eu am prins o perioada cand activitatea Aliexpress (exporturi) era sustinuta de statul chinez prin asigurarea transportului gratuit (pentru colete mici) prin China Post. Ulterior, economia chineza s-a ambalat, a intervenit recesiunea din 2008-2010 si subventia a incetat. Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 21, 2021 Partajează Postat Mai 21, 2021 (editat) Acum 21 ore, fusi a spus: Multumesc pentru raspuns! Desi gandeam si eu cam la fel, speram ... OK, astept asinul. LED-ul schimbat l-am cumparat tot din China si, conform afirmatiei chinezului, este acelasi SMD 3528 utilizat pentru baretele LG LED TV. Intrucat am cumparat 100 bucati si ... "mi-am facut mana", o sa incerc sa schimb toate LED-urile la kit-ul actual. Ce altceva pot sa pierd in afara de timp? daca intensitatea luminoasa e mai mare,e clar ca e diferit,ori cele vechi sant calde,cel nou rece,ori are alt consum,mai mare as zice,asta daca nu toate celelalte leduri sant obosite(ceea ce nu as crede ,chiar toate)eu unul nu va recomand schimbarea ledurilor daca diferenta e vizibila,de ce? daca ledurile au alt consum,e posibil ca sursa sa intre in protectie,si sa munciti degeaba ,eu zic sa schimbati doar ledul defect,scadeti curentul pe leduri si sa asteptati baretele(poate daca imaginea e satisfacatoare schimbati baretele cand o fi sa decedeze cele vechi)totusi chiar asa de mare e diferenta de pret intre China si Romania ca pret al baretelor?au fost acum 1-3 ani diferente enorme,dar acum diferenta de 50-100 lei pentru un tv de 42"-55" nu mi se pare sa merite asteptarea de 3 luni din china ,cum am patit eu Editat Mai 21, 2021 de iuliantv Link spre comentariu
Cosmin Marian Postat Mai 22, 2021 Partajează Postat Mai 22, 2021 Bună dimineața, și eu după ce am schimbat leduri acestea aveau o luminozitate mai mare decât celelalte dar invertorul na intrat în protecție, pe imagine nu sa observat eu am redus backlightul în jur de 50-60 sau mediu în funcție de meniu tv-ului. Cu speranța că postarea este utilă vă doresc o zi frumoasă și o săptămână foarte plăcută cu respect Cosmin Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 22, 2021 Partajează Postat Mai 22, 2021 Acum 22 minute, Cosmin Marian a spus: Bună dimineața, și eu după ce am schimbat leduri acestea aveau o luminozitate mai mare decât celelalte dar invertorul na intrat în protecție, pe imagine nu sa observat eu am redus backlightul în jur de 50-60 sau mediu în funcție de meniu tv-ului. Cu speranța că postarea este utilă vă doresc o zi frumoasă și o săptămână foarte plăcută cu respect Cosmin era vorba de reducerea curentului,din menu service sau de interventie asupra curentului alimentare leduri din sursa tv-ului,reducerea din meniul principal nu are valoare cand se face depanare pentru client,90% dau tv-ul pe lumina spate la maxim,indiferent de ce le zice cel ce la depanat Link spre comentariu
Cosmin Marian Postat Mai 22, 2021 Partajează Postat Mai 22, 2021 Bună ziua, ulterior am redus curentul prin leduri și din meniul de service sau din sursa lor de alimentare cum am specificat în postările anterioare adică, eliminarea din sursa mosfetului care comandă backlightul a două rezistente la sursele Vestel iar la cele Samsung prin inserierea a unei rezistente de 1ohm, așa cum este specificat în revista SERVICE TV editată de dnu Tavi căruia pe acestă cale ii mulțumesc foarte mult, toate cele bune Cosmin. Link spre comentariu
fusi Postat Mai 22, 2021 Partajează Postat Mai 22, 2021 On 5/21/2021 at 10:04 AM, iuliantv said: daca intensitatea luminoasa e mai mare,e clar ca e diferit,ori cele vechi sant calde,cel nou rece,ori are alt consum,mai mare as zice,asta daca nu toate celelalte leduri sant obosite(ceea ce nu as crede ,chiar toate)eu unul nu va recomand schimbarea ledurilor daca diferenta e vizibila,de ce? daca ledurile au alt consum,e posibil ca sursa sa intre in protectie,si sa munciti degeaba ,eu zic sa schimbati doar ledul defect,scadeti curentul pe leduri si sa asteptati baretele(poate daca imaginea e satisfacatoare schimbati baretele cand o fi sa decedeze cele vechi)totusi chiar asa de mare e diferenta de pret intre China si Romania ca pret al baretelor?au fost acum 1-3 ani diferente enorme,dar acum diferenta de 50-100 lei pentru un tv de 42"-55" nu mi se pare sa merite asteptarea de 3 luni din china ,cum am patit eu Am comparat luminozitatea noului LED cu celelalte de pe o semi-bareta folosind testerul. Convingerea mea este ca toate LED-urile sunt "obosite" dar nu stiu daca "oboseala" se manifesta prin diminuarea luminozitatii sau pur si simplu prin incetarea functionarii. In ce priveste asamblarea provizorie, NU, MULTUMESC! Nu am doua maini pe stanga dar nici nu sunt artizan al probei. Daca tot e sa muncesc degeaba, prefer s-o fac "sa-i stea"; adica inclusiv inlocuirea tuturor LED-urilor. In ce priveste pretul baretelor in China: 14.08 EUR cu transport cu tot. Pana cand vine comanda folosesc un alt LG de 32". 2 hours ago, Cosmin Marian said: Bună dimineața, și eu după ce am schimbat leduri acestea aveau o luminozitate mai mare decât celelalte dar invertorul na intrat în protecție, pe imagine nu sa observat eu am redus backlightul în jur de 50-60 sau mediu în funcție de meniu tv-ului. Cu speranța că postarea este utilă vă doresc o zi frumoasă și o săptămână foarte plăcută cu respect Cosmin Intrebare: era vizibila pe display-ul LCD zona de luminozitate mai mare? Multumesc anticipat pentru raspuns> Link spre comentariu
stefank Postat Mai 22, 2021 Partajează Postat Mai 22, 2021 da , era vizibila diferenta in zona acelui led fata de restul suprafetei iluminate Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 22, 2021 Partajează Postat Mai 22, 2021 asta daca nu se trezeste cu cerculete pe imagine ,cand schimbi unul il maschezi usor,dar cand le schimbi pe toate,cine stie,daca lumina va fi uniforma, am auzit ca mai pui o folie si se rezolva, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum