Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Crater in circuit imprimat

Vizitator Dinu Daniel

Postări Recomandate

Vizitator Dinu Daniel

Dap, este pocnit si integratul. nu il vazusem. atasat poza cu bucata sarita si fara. e greu de gasit ? il gasesc pe maica domnului? Posted ImagePosted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

7

• Florinel TV

2

• Barbu Andrei

1

• Radiotelegrafist

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Probabil ca se gasesc,problema e sa gasesti ceva mai de firma,pt ca daca ai noroc si gasesti din cele facute pe vapor,ai sa te plictisesti schimband la integrate si rezistente de protectie.Noroc de colegul ca s-a uitat atent in prima poza,eu doar banuisem ca se poate impusca,dar el era pocnit de-a binelea.

Link spre comentariu

Hai ca esti culmea,fara suparare,ai ce ai cu rezistenta aia in timp ce acel integrat este cea mai importanta componenta de pe placa aceea.

Link spre comentariu

Dcaca vrei sa o repari poti sa o trimiti la mine, si se rezolva , sigur mai are ceva ars nu doar cele vizibile, acolo trebuie verificate toate componentele din juru integratului

Link spre comentariu

Integratul nu costă mult și se găsește destul de ușor, exemplu: http://electronicservice.shopmania.biz/cumpara/tny254pn-pi-ad3-3721049

Dar trebuie verificate toate componentele din sursă, în special rezistențele de mică valoare (zeci-sute de Ohmi) și diodele, iar condensatorii electrolitici ar fi bine să-i înlocuiți preventiv.

Dacă nu vă descurcați, trimiteți placa la colegul care s-a oferit s-o repare, veți ieși oricum mult mai ieftin decât cu una nouă sau chiar second.... 

Link spre comentariu
Vizitator Dinu Daniel

Din fericire am gasit un electronist in bucuresti cu o mare bunavointa de a ma ajuta si intr-o ora mi-a schimbat integratul, (rezistenta aparent inca era vie) si a facut puntea necesara, am instalat placa, it's alive again si masina merge :) ba chiar domnul a insistat sa refuze orice plata. Multumesc mult tuturor de aici de ajutorul oferit, imi cer scuze celor pe care i-am stresat. topicul se poate inchide !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări