alex77 Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 Salut sunt un elev dintr-un liceu tehnologic cu profil electronica.Pentru inceput as fi inceput sirena electronica pentru atestat doar ca nu-mi place unda pe care o emite mie si celorlalti.M-am gandit la un ceas electronic si singura problema este ca sunt noob la legarea portilor XOR si a decodificatoarelor si multe altele. In afara de asta am doua vesti pentru voi,una buna si una proasta.Vestea buna este ca ne putem cumpara piesele si putem pune piesele pe o placa de circuit,insa vestea proasta este ca profesorul inginer de electronica a decedat si nu avem ghid. Daca nu am ghid pot folosi Youtube-ul cu incredere?Imi explica youtube-ul ce pot realiza cu piesele astea? Link spre comentariu
alex77 Postat Iunie 23, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2016 Nu are nimeni idei? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 In schema nu vad nici o poarta XOR. Sau vreti sa inlocuiti diodele cu porti logice? O problema pentru voi este unde veti gasi afisaje cu decodor incorporat!? Link spre comentariu
alex77 Postat Iunie 23, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2016 Profesorul decedat a fost inlocuit cu o profesoara de mas.el.Nu are nicio valenta cu profesia profesorului inginer decedat.Ne-a predat CBB-urile si tot ce am inteles din ele sunt starile folosind formula 2n In schema nu vad nici o poarta XOR. Sau vreti sa inlocuiti diodele cu porti logice? O problema pentru voi este unde veti gasi afisaje cu decodor incorporat!? 1)Da as vrea sa inlocuiesc diodele daca se poate. 2)O alta problema nu ar fi asta ci cum sa corodam placa.Nimeni din clasa mea nu stie acest procedeu tehnic si profesorul inainte de a muri ne-a invatat ceva despre corodare doar ca a fost scurta prezentarea dansului si nu una potrivita pentru noi,ar fi trebuit sa stea langa noi 10-20 de min pana intelegeam pe deplin partea cu corodarea. Corodarea nu ar fi principala nedumerire pe care o am eu ci cum ar trebui sa gauresc gaurile pe placa.Am inteles ca asez placa pe o foaie milimetrica si marchez un punct la niste cm sau mm sau ce-o fi fost.Cati mm trebuie sa folosesc la gaurirea placii?Partea asta m-a lasat in ceata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 (editat) Am dat cautare pe google: schematic Clock digital si prima schema este cea postata de tine. Este o schema aleasa de voi sau aleasa de profesoara? - eu inte timp fac simularea. Editat Iunie 23, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
alex77 Postat Iunie 23, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2016 Am dat cautare pe google: schematic Clock digital si prima schema este cea postata de tine. Este o schema aleasa de voi sau aleasa de profesoara? - eu inte timp fac simularea. Schema e aleasa de noi,nu de profesoara. Imi explici si mie cum e cu plasarea placii pe o foaie milimetrica si marcarea punctelor.La ce distante trebuie puse gaurile? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 Pai fara piese nu poti sa faci asa ceva. Nu trebuie chiar cele necesare. Pana le comandati va trebuie totusi niste circuite integrate sa va apucati de desenat. Dar daca sunteti la inceput de drum, de ce nu faceti pe o placa de test? Ati mai facut cablaje? Link spre comentariu
alex77 Postat Iunie 23, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2016 Pai fara piese nu poti sa faci asa ceva. Nu trebuie chiar cele necesare. Pana le comandati va trebuie totusi niste circuite integrate sa va apucati de desenat. Dar daca sunteti la inceput de drum, de ce nu faceti pe o placa de test? Ati mai facut cablaje? Nu ne lasa sa folosim componentele la liceu,directoarea ne-a interzis asa ceva.Nu ne mai lasa sa intram in laboratorul preofesorului decedat.Singura varianta care ne-a ramas ar fi sa cumparam noi placa+piesele,alta solutie nu stiu care ar fi. Capitolul cablaje nu a existat la noi in laborator.Noi nu avem permisiunea domnului inginer de a atinge materialele.Daca le atingea cineva primea mustrare scrisa,minus un punct sau poate doua la purtare si alte osande. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 (editat) Da, stiu problema. Dar hai sa cadem la o intelegere. Vrei ca proiectul sa fie realizat pe cablaj corodat sau cablaj de test? Daca este pe cablaj trebuie sa vi-l faca cineva. Si acel cineva, poate sa va recomande o schema cu componente care se gasesc pe piata si va face si cablajul. Adica, tot proiectul. Editat Iunie 23, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
alex77 Postat Iunie 23, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2016 Da, stiu problema. Dar hai sa cadem la o intelegere. Vrei ca proiectul sa fie realizat pe cablaj corodat sau cablaj de test? Daca este pe cablaj trebuie sa vi-l faca cineva. Si acel cineva, poate sa va recomande o schema cu componente care se gasesc pe piata si va face si cablajul. Adica, tot proiectul. Cablaj de test ca daca ar fi fost dupa colegi mei ar fi ales prima varianta.Folosesc cablajul de test ca sa observ greselile pe care le fac. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 Am facut simularea schemei si este functionala. Deci, afisajele le-ai gasit pe undeva? Ca de nu, trebuie schimbata schema. Adica realizata cu decodor BCD 7 segmente. De exemplu CD4511, si asta inseamna ca se mai adauga la schema inca 6 circuite integrate. Link spre comentariu
bentanioan Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 (editat) Unde locuiesti @alex77 ? Poate te ajuta cineva din localitatea ta. Ar fi mult mai simplu daca ai alege o schema cu microcontroler. Editat Iunie 24, 2016 de bentanioan Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 Realizarea schemei pe o placa de test ar arata cam asa . Am cautat pe la noi acest tip de afisaj, DIS1417, si nu am gasit pe nicaieri. Mai exita unul compatibil TIL311, dar nici acesta nu se gaseste pe la noi. Cu microcontroller nu cred ca va lasa sa faceti proiectul. Link spre comentariu
alex77 Postat Iunie 25, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2016 (editat) La microcontroller sau la microprocesor ne-ar trebuie un bagaj de pragramare larg.Nu am invatat programare la materia TIC in liceu si nu cred ca sunt in stare sa scriu doua coduri.Este necesara programarea la cele 2 sau se poate si fara in circuit? Nu am prieteni care lucreaza la software pe diferite programe. Cu microcontroller nu cred ca va lasa sa faceti proiectul. Ne lasa sa folosim ce vrem noi atat timp cat cunoastem ce cuprinde circuitul si cum functioneaza el. Editat Iunie 25, 2016 de alex77 Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 Atestat in ce? In meseria de electronist? Hmmm! Un ceas electronic se poate face mai usor cu trei circuite integrate romanesti: MMC351, MMC4543 si MMC4049,precum si cu un afisor romanesc simplu pentru ceas MDE2583 (cu LED-uri verzi). S-au fabricat asemenea ceasuri pentru automobilele Oltcit. Ia de-aici: http://www.emil.matei.ro/digitalclock1.php niste scheme si un cablaj. Se poate simplifica in partea de alimentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum