Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce tip de sursa este ?

danutz-

Postări Recomandate

Imi explica cineva ce tip de sursa de alimentarea este cea din poza? Daca fac scurt circuit se incalzesc zdravan firele, dar daca vreau sa alimentez un ventilator de exemplu nu functioneaza. Sursa este de 12 V max 60W si alimenta niste becuri cu halogen (cred) . 

imaginilie sunt aici : 

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Editat de danutz-
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

5

• validae

3

• Barbu Andrei

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sursa este una în comutație, destinată becurilor cu halogen.Scoate o tensiune pulsatorie alternativă, de aceea nu ai putut alimenta un ventilator de curent continuu cu ea.Pentru a o putea folosi, trebuie adăugată o punte din patru diode rapide și un condensator electrolitic, pentru filtrare.Dar nefiind familiarizat cu electronica, eu recomand să o lași așa cum este, eventual s-o folosești pentru scopul pentru care a fost construită.Poți alimenta cu ea fie trei becuri de 12V/20W, fie  unul de 12V/60W

Link spre comentariu

Si nici nu o sa functioneze vreodata ceva destinat alimentarii in curent continuu pentru ca acea sursa nu are nici o redresare a curentului. 

Link spre comentariu

Sursa este una în comutație, destinată becurilor cu halogen.Scoate o tensiune pulsatorie alternativă, de aceea nu ai putut alimenta un ventilator de curent continuu cu ea.Pentru a o putea folosi, trebuie adăugată o punte din patru diode rapide și un condensator electrolitic, pentru filtrare.Dar nefiind familiarizat cu electronica, eu recomand să o lași așa cum este, eventual s-o folosești pentru scopul pentru care a fost construită.Poți alimenta cu ea fie trei becuri de 12V/20W, fie  unul de 12V/60W

Nu sunt chiar asa de noob doar ca nu stiam ca este in CA ! Am sa ii fac o punte redresoare cu diode care sa suporte acel curent si filtrare cu un

condensator de 4700uf. Multumesc mult de informatie!

Editat de danutz-
Link spre comentariu

Ai grijă ca diodele să fie unele rapide (Fast recovery), nu obișnuite gen 1N4XXX....  poți găsi din astea în surse de PC sau din sursele de DVD, sau TV.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am  o mica (sau mare) problema cu sursa asta acum . Din greseala am facut scurt la iesire si bobina aceea incercuita in imagine a facut poc instant (a zburat invelisul de pe ea.).Si nu stiu ce valoare avea ca sa o inlocuiesc. Stie cineva aproximativ, ce bobina era ? 

post-201940-0-63567900-1469368783_thumb.gif

Link spre comentariu

Poți s-o șuntezi (pui o sârmă) pentru moment, dar e foarte posibil să nu fie singurul defect.Trebuie verificate diodele punții și tranzistorii....

Când faci probele, alimentează sursa înseriată cu un bec de 230V/100W. Dacă becul se aprinde puternic, ai tranzistorii în scurtcircuit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări