Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare tranzistor MOSFET

Vizitator doomy852

Postări Recomandate

Vizitator doomy852

Buna ziua,

Sunt nou pe forum si sper sa fi postat acolo unde trebuie. Problema mea este legata de calculatorul de motor al unui Ford Focus. Problema in sine e reprezentata de faptul ca bobina de inductie nu primeste semnal decat pentru a comanda doar 2 din cele 4 bujii ale motorului. Am aflat ca problema ar fi de la unul dintre tranzistoarele din calculator care ar avea rolul de a comanda semnalele spre bobina. 

Am identificat acele tranzistoare (cod 14CL40- specificatii 14A, 400V, capsula to-263) insa nu stiu cum sa le masor pentru a vedea care dintre ele e cel defect. Am atasat si o imaginea cu forma lor.

Am masurat rezistenta cu aparatul pe 20k ohmi iar intre pinul 1 si 3 (cele identice, banuiesc ca se numesc colector si emitator) si am obtinut 16,5 la unul dintre ele si 1,0 la celalalt. Care ar fi cel defect?

Multumesc!

post-231439-0-61681900-1466603881_thumb.jpg

Editat de doomy852
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

1

• surubarila

1

• Florinel TV

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La mosfeturi se masoara doar dioda incorporata , asta doar daca este mosfet cu dioda , ele cind se defecteaza intra in scurt, si mai rar se intrerup cum spune si colegu mai sus, daca nui niciunul in scurt atunci este defect alceva acolo, controrelul care le comanda ar putea fi defect sau cine stie, fara masuratori concrete greu de spus exact ce este defect, si aceste mosfeturi nu au colector si emitor, are Drain , Gate , Sourse

Link spre comentariu

Sanatate permanenta! Sunt situatii cand verificarea cu multimetrul te poate pacali. Cu o baterie de 9V si un bec de 12V se face urmatorul "montajel" : + baterie>un fir la bec>celalalt fir al becului in D(drena tz.)>S(sursa tz.) la minus baterie.Se pune G(gate tz.) la minus=bec stins apoi G la plus=bec aprins.Asta pt N-Mos.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări