Kostas1 Postat Iunie 22, 2016 Partajează Postat Iunie 22, 2016 Buna ziua! Am achizitionat aparatul sus-mentionat. Versiunea pentru Europa si SUA/Canada nu are mufa jack de alimentare de la alimentator, ci numai de la baterii. Versiunea japoneza are. I-am dat gaura in carcasa si i-am atasat o mufa de la un walkman Sony nefunctional. Uitandu-ma pe schema, am observat ca are pe alimentare o ''dioda antiprost'' 1N4002 si un termistor notat TH501, despre care nu am nici un fel de informatii, scrie doar 110F -16V pe el. Intrebarea mea este : aceasta combinatie este cumva circuit de protectie la inversarea polaritatii? Dioda ''antiprost'' stiu ca face scurt si arde o siguranta fuzibila la inversarea polaritatii. In cazul asta termistorul blocheaza cumva circuitul? Sau schema are alt rol?Ma lamureste cineva? Am gasit aici un posibil material despre asta: http://www.littelfuse.com/about-us/education-center/fuses-vs-ptcs.aspx Pare ca este un termistor pe baza de polimer?? Nu prea inteleg. O alta intrebare importanta este ce valoare are termistorul? As vrea sa extind schema si la alte aparate de radio care nu au protectie la inversarea polaritatii. Atasez si pozele si multumesc anticipat! Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 22, 2016 Partajează Postat Iunie 22, 2016 Chestia verde se numeşte polyfuse. E o siguranţă resetabilă, practic un PTC care îşi măreşte rezistenţa internă odată cu creşterea temperaturii şi întrerupe astfel circuitul. După ce se răceşte revine la normal. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Iunie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2016 ok, deci este ccea ce banuiam: protectie la inversarea polaritatii. Multumesc oentru lamurire! Totodata, ce inseeamna cifrele de pe PTC? Ce rezistenta are? Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 http://datasheet.octopart.com/1812L075PR-Littelfuse-datasheet-14046.pdf Siguranţa e trecută în tabel ca 1812L110/16. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Iunie 24, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2016 Multumesc frumos pentru lamuriri! O zi buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum