Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema pt emitator radio!!!

Vizitator demeter

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

4

• Gheorghe Dracu

3

• mariand

1

• SirRoger

1

Top autori în acest subiect

Vizitator demeter

nu stiu pe ce frecventa dar un prieten a facut un emitator si sa auzit pe toate posturile de radio!!!!(era cu un singur tranzistor) poate stiti voi despre ce este vorba!!

Link spre comentariu

Scula de emitator daca se auzea pe multe posturi de radio.............. :toimonster:

Ce mishto! Sa faci un QSO simultan pe toate benzile US ... cu 9 corespondenti ... marpha :)
Link spre comentariu

Pai e rocker gagiul, cel putin asa arata dupa emoticon.Cred ca stiu ce vrea el. Acum 100 de ani se foloseau pe nave doi electrozi uriasi intre care se descarcau in telegrafie cam 50.000V si arcul ala electric dadea un Dirac din el de acoperea toate benzile trecute, prezente si viitoare. Dar din pacate nu avea tranzistor, ci o bobina de inductie cat motorul de la babord.

Link spre comentariu
Vizitator demeter

nu ma-m speriat, nu sunt manelist si nici rocker!!!!

acum prietenul meu este in canada si nu stiu cum sa fac rost de schema aia!!!

Ps: as vrea sa stiu de unde va venit ideea ca eu sunt manelist si rockerist!!!

Nu vreau sa te descurajez, dar te rog sa folosesti limba romana cand mai postezi. Este un semn de respect pentru cei care citesc. Spune-mi si mie unde scrie in gramatica limbii romane ca se scrie "ma-m" . Iar "va" se scrie "v-a", doar reprezinta o actiune (am copil in clasa a treia, de aia stiu :smt003 ). Dar chiar daca vrei sa scrii in alta limba, te rog sa o folosesti corect. Poti incerca in maghiara, te voi corecta si acolo :smt003 . Precum vezi, eu scriu corect in romana. Atat efort fa si tu.

Semnat: nenea moderatoru'

Link spre comentariu

Fiindca marea majoritate a celor care cer scheme de emitatoare le vor in banda de 88-108FM, ca sa dea gagicile pe spate cand dau ei dedicatii fara numar....fara numar....fara numar. No offence, dar spectrul radio este foarte mic fata de numarul de doritori. De aceea sunt taxele asa mari pentru o amarata de licenta. Noi astia care mai activam pe aici am jurat ca nu scoatem bani din treaba asta (e un fel de cod Bushido al radioamatorului). Daca stai si ne asculti intr-o noapte, probabil ca te vei plictisi. Noi nu.

Link spre comentariu

demeter, ce vrei tu sa faci nu este legal, de aia se umfla asa lumea la tine. Cine cere astfel de scheme de obicei le cere ca sa isi faca posturi de radio pirat si acolo baga manele (asa ca moderatorii te-au aruncat repede in oala manelistilor care vor sa aiba propriul post pirat).

Ca sa construiesti un emitator trebuie sa respecti anumite reglementari. Sunt frecvente si puteri de emisie stabilite foarte clar, in nici un caz nu e voie sa faci ceva care sa emita pe toate posturile simultan, chiar daca bate numai 20 de metri.

Aparatul pe care l-a facut prietenul tau poate fi numit mai degraba un aparat de bruiat decat un emitator radio.

Imagineaza-ti cum ar fi sa mergi cu masina claxonand intr-una... Cam asa apare pentru un radioamator emitatorul pe care vrei sa il faci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări