Stoica Nicolae Postat Iunie 21, 2016 Partajează Postat Iunie 21, 2016 (editat) Salut. In vara aceasta vreau sa termin ce am inceput acum ceva timp (un an si jumatate , aproape doi) . Prin 2014 mi-am facut 2 sateliti de 10 inch (MDF) + 2 subwoofere 15 inch (OSB , lipsa bani) si tot din lipsa banilor au ramas neterminate. Proiect subwoofer : de pe forumul vecin power... ( nu scriu tot sa nu spuna lumea ca fac reclama) , am modificat fata la subwoofere , adica in loc de aerisirea cum e in poza eu le-am facut rotunde( 2 gauri destul de mari) Proiect satelit: http://www.diy.poweraudio.ro/albums/userpics/10001/Satelit_E10_150S.pdf . Singurul lucru ce difera din proiectul din pdf, este ca eu nu l-am facut trapezoidal. MDF 16mm la sateliti si OSB de 18mm la subwoofere. Pas 1 Sunt cu semnul intrebarii.... nu stiu ce sa fac.. sa fac sub-urile active sau sa fac amplificator separat. As face sub-urile active, avand 2 toridale de 1,2 kW 2x 45vac, dupa redresare 2x65vcc cam 7 Kg fiecare , sau as putea face un amplificator 2x400W cu un singur toridal , alimentare simetrica . Oricum nu voi forta amplificatoarele. Mai mult de 60% din putere nu o sa vada decat cand sunt puse pe osciliscop. Aici vreau o parere a voastra cam ce ati face voi in locul meu : Sub activ sau amplificator? Pas 2 Difuzoare sub-uri : https://www.partysound.ro/difuzor-audio-mb15-p-14413.html , cam putini dB dar nu este o problema . am gasit undeva pe un forum ca ar avea Xmas de 6 mm. filtru am deja facut 40Hz-150Hz Proba la filtru si incinta am facut cu un difuzor al unui prieten clarion 300/380 si suna mai bine ca in incintele lui. Difuzoare sateliti : COMP25+HP607 + BT EW1003 . Filtrele le fac tot eu sa inceapa de undeva de la 120Hz-140Hz pana 18kHz , sa reziste la 300W . Satelit + Sub pe un Av 400 , la fel si in cealalta parte. Sateliti 8ohm Sub-uri 8 ohm. . M-am gandit la ce e mai sus pentru ca suntem o gasca destul de mare... si facem chefuri destul de maricele zic eu. Sunt omul care tine la lucru foarte mult , deci nu v-a tipa salam si cu guta in ele (doar populara si ceva usoara , asta ascultam in general) . Parintii mei asculta muzica cam in fiecare duminica mai ales ca tata a fost lautar si are si el cunostinte ( ma ajuta si el) . Sper sa nu deranjez pe nimeni cu acest topic. As face poze la incinte doar ca nu am cu ce. Orice solutie sau idee este bine venita ! Sanatate si o zi buna ! Editat Iunie 21, 2016 de Stoica Nicolae Link spre comentariu
Stoica Nicolae Postat Iunie 21, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2016 Nimeni nimic? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum