Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofere + sateliti + amplificator

Stoica Nicolae

Postări Recomandate

Salut.

In vara aceasta vreau sa termin ce am inceput acum ceva timp (un an si jumatate , aproape doi) .

Prin 2014 mi-am facut 2 sateliti de 10 inch (MDF) + 2 subwoofere 15 inch (OSB , lipsa bani) si tot din lipsa banilor au ramas neterminate. 

Proiect subwoofer :

post-255684-0-29235000-1466508924_thumb.jpg

post-255684-0-03261800-1466508936_thumb.jpg de pe forumul vecin power... ( nu scriu tot sa nu spuna lumea ca fac reclama) , am modificat fata la subwoofere , adica in loc de aerisirea cum e in poza eu le-am facut rotunde( 2 gauri destul de mari)

Proiect satelit:

http://www.diy.poweraudio.ro/albums/userpics/10001/Satelit_E10_150S.pdf . Singurul lucru ce difera din proiectul din pdf, este ca eu nu l-am facut trapezoidal.

MDF 16mm la sateliti si OSB de 18mm la subwoofere.

Pas 1

Sunt cu semnul intrebarii.... nu stiu ce sa fac.. sa fac sub-urile active sau sa fac amplificator separat.

As face sub-urile active, avand 2 toridale de 1,2 kW 2x 45vac, dupa redresare 2x65vcc cam 7 Kg fiecare , sau as putea face un amplificator 2x400W cu un singur toridal , alimentare simetrica . Oricum nu voi forta amplificatoarele. Mai mult de 60% din putere nu o sa vada decat cand sunt puse pe osciliscop.

Aici vreau o parere a voastra cam ce ati face voi in locul meu  : Sub activ sau amplificator?

Pas 2 

Difuzoare sub-uri : https://www.partysound.ro/difuzor-audio-mb15-p-14413.html , cam putini dB  dar nu este o problema . am gasit undeva pe un forum ca ar avea Xmas de 6 mm. filtru am deja facut 40Hz-150Hz 

Proba la filtru si incinta am facut cu un difuzor al unui prieten clarion 300/380 si suna mai bine ca in incintele lui.

Difuzoare sateliti : COMP25+HP607 + BT EW1003 . Filtrele le fac tot eu sa inceapa de undeva de la 120Hz-140Hz pana 18kHz , sa reziste la 300W . 

Satelit + Sub pe un Av 400 , la fel si in cealalta parte.

Sateliti 8ohm

Sub-uri 8 ohm. .  M-am gandit la ce e mai sus pentru ca suntem o gasca destul de mare... si facem chefuri destul de maricele zic eu. Sunt omul care tine la lucru foarte mult , deci nu v-a tipa salam si cu guta in ele (doar populara si ceva usoara , asta ascultam in general) . Parintii mei asculta muzica cam in fiecare duminica mai ales ca tata a fost lautar si are si el cunostinte ( ma ajuta si el) . Sper sa nu deranjez pe nimeni cu acest topic.  As face poze la incinte doar ca nu am cu ce. Orice solutie sau idee este bine venita ! Sanatate si o zi buna ! 

Editat de Stoica Nicolae
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stoica Nicolae

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări